GTST-blog: Laura wil de Koning kopen
Bron: RTL

GTST-blog: Laura wil de Koning kopen

Geschreven door Marietta Willems Laatste update:

Elke vrijdag blikt Marietta terug op de voorbije week in GTST.

Laura, Saskia en Shanti zitten met z’n drieën aan de bar van de Koning en hebben het over het conflict tussen Nina en Janine. Dan begint Laura met Saskia over het gesprek met de potentiële koper. Shanti vraagt of het wat was, maar Saskia geeft aan dat de koper heel aardig is, maar dat ze de vraagprijs te hoog vond. Ook wilde ze alles verbouwen.

Als Laura zegt dat ze steeds meer van de Koning houd, vraagt Shanti of Laura zeker weet of zij de Koning niet wil kopen. Als Laura in de keuken staat, krijgt ze allemaal flashbacks van vroeger. Daardoor komt ze tot het besluit om de Koning te gaan kopen. Wanneer ze dit aan Henk vertelt is hij het hier niet mee eens, voornamelijk vanwege haar leeftijd. Hij gaat naar de Koning en vraagt Shanti en Saskia om Laura duidelijk te maken dat ze dit niet moet doen.

Maar zij zijn er van overtuigd dat het goed gaat komen. Ondertussen is Linda bezig met de huwelijksreis van Henk en Laura. Ze komen er nog niet waar ze naartoe willen. Laura wil naar Barcelona en Henk wil varen over de IJssel. Wanneer ze weer met z’n tweeën zijn legt Laura Henk uit dat ze heel graag de Koning wil kopen. Ze weet hem uiteindelijk te overtuigen door Henk zijn keuze voor de huwelijksreis te kiezen.

Betrapt!

Als Steef een fiets wil stelen, omdat zijn eigen fiets gestolen is wordt hij betrapt door de politie. Merel ziet dit gebeuren. Hij probeert ze nog slim af te zijn, maar valt door de mand. Hij wordt gearresteerd en moet mee naar het politiebureau. Eenmaal aangekomen op het politiebureau wilt Steef Jonathan inschakelen, omdat hij wordt aangehouden op verdenking van diefstal en geweld tegen een politieagent.

Als Jonathan er is vertelt Alex dat zijn dienst er op zit en de verklaring een dag moet wachten. Vervolgens krijgt Steef te horen dat hij een nachtje in de cel moet slapen. Dit trekt hij heel slecht. De volgende ochtend trekt Steef met Jonathan er bij alles uit de kast om vrij te worden gelaten. Dit met succes, want hij wordt vrijgelaten. Alle aanklachten zijn vervallen, behalve de fietsendiefstal want daarvoor moet hij een boete betalen.

Sporten

Bing gaat op naar een plek in de buurt waar Stanley verder kan herstellen. Die plek wordt het atelier van Nina. Nina is het hier eigenlijk niet mee eens, maar laat het. Als Marwan langs komt om te helpen, is Stanley hier super blij mee. Ze maken er een gezellige avond van door gezellig samen wat te eten. Maar dan komt Bing binnen met zelfgemaakt eten. Hij baalt hiervan. Als Marwan diezelfde avond Stanley op de grond ziet zitten, maakt hij zich zorgen. Gelukkig gaat het goed met hem.

De volgende ochtend als Bing een ontbijtje voor Stanley maakt, bied Bing zijn excuses aan dat hij niet kwam om te helpen. Stanley vergeeft het hem en gaat gezellig met zijn zoon een drankje doen. Wanneer Bing weg moet, komt Marwan en brengt Stanley naar zijn kamer. Stanley wilt nog steeds dat Marwan voor hem komt werken, omdat Bing het druk heeft. Als voorwaarde dat hij niks zegt tegen Bing. Marwan laat zich overhalen en begint gelijk.

Stefano stuurt een verwijtende mail aan Ludo en voelt zich daardoor heel opgewekt. Wanneer Ludo met Janine op de bank zit, ziet hij het mailtje binnenkomen maar besluit hem niet te lezen. Janine en Ludo gaan gewoon over tot de orde van de dag. De vriendschap tussen Rik en Stefano wankelt. Rik geeft aan even afstand nodig te hebben.

Wanneer Rik hem ziet zitten in de Rozenboom, stelt Rik voor om samen te sporten. Stefano geeft aan hoofdpijn te hebben. Toch besluit hij om met Rik te gaan sporten. Dit valt hem alleen erg tegen. Na het sporten gaan de heren naar CS en bied Stefano zijn excuses aan Shanti voor wat hij tegen haar gezegd heeft. Shanti vergeeft hem en vertelt hem dat hij welkom is bij hun thuis.

Stiekeme afspraak

Nola is niet eerlijk tegen Bing over dat hij niet naar de generale repetitie van haar balletvoorstelling mag komen en belt Janine dat ze het geregeld heeft en ze mag komen. Ze gaat er naar toe en gaat kijken naar haar kleindochter. Janine geniet er enorm van. Na de repetitie vertrekt Janine, maar vergeet haar sleutels. Nola wilt die brengen, maar hoort dat Nina aanwezig is.

Nina geeft Nola haar oplader en wil met Nola gaan. Nola verzint een smoes dat ze nog niet weg kan, dus vertrekt Nina alleen. Snel gaat ze achter Janine aan om haar sleutels te geven. Wanneer Nina in de auto zit, ziet ze haar moeder en Nola buiten staan.

Als Nola met Bing thuiskomt is Nina yoga oefeningen aan het doen. Ze confronteert haar dochter meteen met dat ze hun samen heeft gezien. Nola geeft toe en zegt dat ze Janine meerdere keren heeft gezien. Nina maakt haar nogmaals duidelijk dat ze niet meer wil dat ze contact zoeken.

GTST is van maandag tot en met donderdag om 20:00 te zien op RTL4. Op de hoogte blijven over GTST én meepraten? Word dan lid van onze Facebook-groep!