Holland’s Got Talent 2023: All-in concert, veel gezang én muziek uit de oude doos
Bron: RTL / William Rutten

Holland’s Got Talent 2023: All-in concert, veel gezang én muziek uit de oude doos

Geschreven door Annemarie van der Ploeg

Vrijdagavond was het weer tijd voor de tweede aflevering van Holland’s Got Talent. Dat er nog genoeg talent rondloopt in Nederland is al snel duidelijk. Alhoewel er ook veel te lachen is. Zo begint de aflevering met de kledingkeuze van Marc-Marie en Edson. Het was een klein beetje vreemd, wat het toch ook weer grappig maakte.

Als eerste zijn daar twee poppen. Poppen in een talentenjacht is altijd spannend. Snarebeest en Lulu proberen de jury te overtuigen met hun ‘talent’. Het is ze in ieder geval gelukt om de juryleden te laten lachen. Deze poppen wisten vooral Chantal enorm te laten lachen. Grappig was het wel, maar om een ronde verder te komen? Nee, daarvoor zijn de poppen helaas niet goed genoeg voor.

Wie heeft er een band nodig wanneer jezelf alles kunt spelen. Aaron doet auditie en laat zien dat hij over talent beschikt. Zo zingt hij en speelt hij verschillende instrumenten. Dat is best knap maar ook lastig. Vooral Dan denkt dat het soms lastig kan zijn als je een avondvullend programma wil maken. Maar het is wel weer eens iets wat je normaal niet vaak ziet natuurlijk.

Muziek uit de oude doos

Volksmuziek krijgt een hele andere betekenis. Een lerares speelde op verschillende oude instrumenten. Met een passende outfit speelde ze op instrumenten die je misschien in het museum ziet. Met bepaalde vooroordelen begint ze te spelen. Wat vooral als een shock was, was de pop die ineens op een bepaalde plek tevoorschijn kwam. Haar auditie werd niet een groot succes. Misschien moeten haar instrumenten in het museum blijven. Maar wel leuk om een keer gezien en gehoord te hebben.

Don’t Talk Just Kiss. Kent u dat liedje nog? Een Nederlandse versie van Serhat, kunt u kennen van San Marino op het Songfestival. Nou daar was gelijk ook alles mee gezegd. Wat een opvallend optreden. Hij zorgde voor veel plezier in de zaal, maar of het goed genoeg was voor de volgende ronde? Nou nee dus. Helaas voor de Nederlandse Serhat. Misschien kan hij nog meedoen voor San Marino? Voor het Songfestival van 2024?

Golden Buzzer

Zingen komt veel voor bij Holland’s Got Talent. Of dat helemaal eerlijk is, is altijd de vraag. Toch past het er wel bij. Zo is daar Maarten. Hij zingt de sterren van de hemel. Zijn drie dochters zijn helemaal blij dat hun vader auditie doet. Dan komt het jury commentaar. Marc-Marie laat weer zijn gemene kant zien. Hij vond het geen goed optreden. Sterker nog, hij vond het geweldig! Zelfs zo geweldig dat hij een Golden Buzzer kreeg!

Voor de rest valt mij ook bij aflevering twee het taalgebruik op. In de tijd met Gordon en Paul was het taalgebruik anders. Om het voorzichtig uit te drukken. Nu wordt er veel jeugdiger gesproken volgens mij. Of dat helemaal de bedoeling is? Waarom zou je dat willen bij deze talentenjacht? Ik snap dat niet zo goed. Het is echt enorm wennen.

Misschien toch maar weer overwegen om Marc-Marie en Edson te vervangen? Een Angela Groothuizen mag toch zo weer terug? Of Paul? Bij Paul zal het wel lastig gaan. Hij keerde weer terug naar de publieke omroep. Of het is gewoon flink wennen. Dat kan natuurlijk ook. We zijn pas bij aflevering twee. Dus wie weet ga ik er nog wel aan wennen.

Holland’s Got Talent is iedere vrijdagavond om 20.00 uur te zien bij RTL 4.