Holland’s Got Talent 2023: De natte knop van Chantal
Bron: RTL / William Rutten

Holland’s Got Talent 2023: De natte knop van Chantal

Geschreven door Sebastiaan Boers

Vrijdagavond is talentenavond. Een avond vol bijzondere acts waar je om kunt lachen, ontroerd door kunt raken of je doen verbazen. Holland’s Got Talent (HGT) is dé talentenjacht waar ik naar kan blijven kijken. Het levert heel veel mooie televisiemomenten op. Alhoewel ik ook af en toe met een raar gevoel aan het kijken was.

Lachen én jongleren

Jongleren kun je leren? Dat is de vraag toch wel een beetje. Daniel laat zien wat hij met zijn ballen kan. Ja ik hoor de lezers al lachen. Dat gebeurde in het publiek ook, nadat Marc-Marie er ook grappen over ging maken. Het was vooral de lach van Daniel die aanstekelijk werkt. Vooral Chantal kon haar eigen lach niet verbergen.

Maar van lachen doe je rare dingen. Chantal maakte haar knop nat en wilde deze afdrogen. Helaas ging haar knop af en werd het een rood kruis. Weer een hilarisch moment die ook alleen bij Chantal kan gebeuren. Het publiek vindt het ook een leuk moment. Want ‘per ongeluk’ op je knop drukken, nee dat kan bijna niet.

Arrogantie

Arrogantie is een emotie die je niet vaak ziet. Tenminste niet op de Nederlandse televisie. Twee meiden die al voor ze opkwamen al arrogantie uitstraalden. Hun dansact met stokjes, ja ik noem het gewoon stokjes, hielden niet van dat woord. Hun act werd niet heel bijzonder. Na hun optreden ging het tweetal helemaal los. Niets was goed genoeg dus in feite lach het aan HGT zelf.

Tja, dan ben je bij HGT aan het verkeerde adres. Gelukkig zagen de vier juryleden het ook. Ze gingen niet in op het tweetal en ze werden dan ook snel naar huis gestuurd. Want met zo’n houding kom je ook niet ver. Als je zo overkomt op het podium, dan is het maar de vraag of je daar wel helemaal thuis hoort.

John West de volkszanger. Wie kent hem niet? Nou ik ben denk ik één van de mensen die hem niet kent. Zijn zoontje van 6 deed auditie. Samen met twee neven en een oom deden ze een poging. Of het helemaal goed was, laat ik even in het midden. Het publiek en de jury genoten van de jongen. Dus werd het al logisch dat hij doorging naar de volgende ronde.

Wat doe je als je gedumpt bent? Nou dan schrifjf je daar een nummer over. Tünde probeerde het in ieder geval. Je kon zien en horen dat ze nog niet lang bezig is met muziek. Haar idee om te zingen over geblokkeerd worden kwam duidelijk over. Edson probeerde al snel op zijn rode knop te drukken. Maar iets hield hem tegen. Toch wist Tünde alleen Dan te overtuigen. De andere drie zeiden nee dus een ronde verder zit er niet in.

Golden Buzzer

Wie wel een ronde verder kwam was Raoel. De voormalig voetballer probeerde na een moeilijke periode zijn leven weer op te pakken. Als een gewone jongen stond hij dan op het podium. Hij begon met zingen en wist iedereen in te pakken. Het publiek voelde echt waar hij over zong. Het was zelfs zo goed dat Chantal op de Golden Buzzer drukte. Dus zien we hem terug in de halve finale.

Nog even kort over Marc-Marie en Edson. Die twee zijn toch nog even wennen als juryleden. Soms mis is Paul de Leeuw. Wat hoorde ik tot mijn verbazing?! Paul keert terug in een RTL programma, als jurylid! Hoe dan? Waarom dan niet terug in HGT? Dat snap ik niet helemaal. Van mij mag hij terug in HGT. Heel graag.

Holland’s Got Talent is iedere vrijdagavond om 20.00 uur te zien bij RTL 4.