Holland’s Got Talent 2023: Roodkapje?! Wat doe jij nou?!
Bron: RTL / William Rutten

Holland’s Got Talent 2023: Roodkapje?! Wat doe jij nou?!

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Vrijdagavond zaten wij weer eens ouderwets klaar voor een nieuwe aflevering van Holland’s Got Talent (HGT). Een avond waarin veel is gebeurd moet ik wel zeggen. Een avond waarin wij dingen voorbij zagen komen, die wij niet eerder gezien hebben. Kortom een avond vol plezier en af en toe een verbaasde blik.

Roodkapje?

Zo raakte ik niet uitgepraat over Roodkapje. Een zeventienjarig meisje kroop in de rol van Roodkapje. Maar dan net even anders. Haar nummer vertelde het verhaal van Roodkapje op een andere manier. Een meer volwassen manier, misschien iets te volwassen voor haar leeftijd. Het begon heel onschuldig, maar al snel kwam de dubbele lading eruit.

Chantal vroeg zich vooral af hoe de vertaling bij Dan ging. Volgens Dan is dat prima gelukt en kon hij alles goed volgen. Dat is dan weer een geruststelling. Ik vond het echt een grappig optreden. Lekker pittig, lekker anders en een beetje ondeugend. Het was dan ook even de vraag wat er met Roodkapje ging gebeuren.

Gelukkig kreeg ze vier keer een ja. Dus Roodkapje is door naar de volgende ronde. Alleen welk sprookje zal ze dan gaan doen? Sneeuwwitje? Doornroosje? Of toch meer zoiets als Cinderella? De tijd zal het ons leren. In ieder geval is ze een ronde verder. Dat vind ik echt heel leuk. Ook om er deze blog van te maken. Roodkapje heeft indruk gemaakt!

Koffiefiets

Wie ook indruk maakte was Jesse. Hij kwam met een leuke koffiefiets het podium op. Zijn talent bestaat uit het maken van koffie. Nu kun je denken, maar dat kan toch iedereen? Figuren maken in de koffie is wel een kunst op zichzelf. Ik vind het heel knap en vind het bijna zonde om de koffie dan te drinken. Maar of het een talent is voor HGT?

Of de koffie überhaupt smaakt, is een andere vraag. Marc-Marie is een kenner en kent Jesse. Die twee hebben elkaar al vaker gezien. Dat zou hem kunnen helpen om door te gaan. Maar dat ging helaas niet helemaal op. Het koffieavontuur is al snel verkeerd. In feite kun je zeggen dat de koffie verkeerd ging. Dat vind ik dan weer een leuk woordgrapje.

Lachen is gezond, heel gezond zelfs. Maar lachen om jezelf is een kunst. Niet iedereen heeft het talent om mensen te laten lachen. Het is ook niet makkelijk om mensen te laten lachen op het HGT-podium. Benjamin kan daar een boek over schrijven. Zijn ‘grappen’, als ik het zo mag noemen, vielen niet zo goed. Helaas werd hij dan ook snel weggedrukt. Het lachen is hem dan ook snel vergaan denk ik.

De Dikke en de Dunne. Vroeger top televisie. Maar tegenwoordig? Tja, als je samen op een tafel zit en met je benen wappert. Is dat talent? Is dat grappig? Nou Dan was er snel klaar mee en drukte het bekende duo weg. Al snel volgden de andere kruizen ook. Helaas voor het duo, maar de humor was ver te zoeken.

Wie wel indruk maakte was Daantje. Zij is een echte Amsterdamse, wat je ook goed hoorde. Zij is fan van André Hazes en zingt dan ook een nummer van de bekende volkszanger. Dat sloeg enorm goed aan. Iedereen was dolenthousiast en ze kreeg zelfs een staande ovatie. Het is dan ook niet zo gek dat ze een ronde verder is gekomen.

Verder speelde een Draqqueen een bijzondere rol. Het werd een act die echt indruk maakte. Een mooie dans waarbij ook kracht kwam kijken. Een echt goed optreden wat ook prima past bij HGT. Iedereen sprak vol lof over Miss Eiffel. Een act die een ronde verder is en waar we nog veel van zullen zien en horen.

Kortom een avond vol afwisseling en vol bijzondere mensen. Maar op mij heeft Roodkapje echt indruk gemaakt. Ik kan niet wachten om haar in de volgende ronde te zien. Wel sprookje zal ze na gaan doen? Dat is echt de vraag!

Holland’s Got Talent is iedere vrijdagavond om 20.00 uur te zien bij RTL 4.