Holland’s Got Talent 2023: Niemand minder dan S10 duikt op
Bron: AVROTROS / Thijs Jansen

Holland’s Got Talent 2023: Niemand minder dan S10 duikt op

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Het was vrijdagavond de laatste auditie aflevering van Holland’s Got Talent (HGT). Na zeven weken heeft de jury genoeg gezien. De zeven weken waren lang maar ook bijzonder. Veel bijzondere acts lieten hun talent zien. Of het ook daadwerkelijk talent was, hing van de juryleden af. Zij bepaalden wie er een ronde verder gingen en wie niet.

S10

Maar er is nog genoeg te vertellen over de zevende aflevering. Zo was daar een heel bijzonder moment. Een auditie doen is natuurlijk al spannend genoeg. Voor Lindsay werd het allemaal nog spannender. Zij wilde het nummer, De Diepte, van S10 zingen. S10 zong dat nummer op het Eurovisie Songfestival en scoorde daar een hit mee.

S10 vond het zo bijzonder dat haar liedje werd gezongen. Dus besloot ze om Lindsay te verrassen. Wat een mooi moment. S10 nam echt de tijd om Lindsay op haar gemak te stellen. Heel fijn om te zien hoe S10 hiermee omgaat. Niets stond een goede auditie meer in de weg. Ze wist zich te plaatsen voor de volgende ronde.

Helaas bleef het daarbij. Na de zevende aflevering gingen de vier juryleden in overleg. Van veel acts die eigenlijk een ronde door zouden gaan, vielen alsnog af. Toch een lichte teleurstelling. Wie weet zien we Lindsay op een ander moment nog een keer. Dat S10 even opdook in HGT vond ik echt heel tof.

Meer Songfestival

We blijven nog even bij het Songfestival. Zo is daar Dave die een heel bijzonder nummer liet horen. De negentienjarige zong een eigen geschreven nummer Voilà. Daar sta je wel even van te kijken. Om zo’n nummer ineens in het Nederlands te horen. Dave deed het goed, maar helaas niet goed genoeg, volgens de jury dan hé. Helaas ging hij niet door naar de volgende ronde.

Wie wel een ronde verder kwam was dansgroep Amilia Showtime. Een dansgroep was het niet echt, meer een belevingsgroep. Wat zij lieten zien was niet normaal. Een act waar je naar moet blijven kijken. Elke keer gebeurde er weer iets waar je niet op rekende. Want moet je daar nog over zeggen? Een plek in de halve finale is wel op zijn plek.

Toch bleek die kans niet heel groot. Alle Golden Buzzers zijn namelijk al verdeeld. Toch kregen zij een Golden Buzzer. Namelijk een gezamenlijke van alle vier de juryleden. Hier waren ze het allemaal eens. Deze act hoort thuis in de halve finale. Daarmee staan er in ieder geval zes acts in de halve finale.

Helaas was het in de zevende aflevering ook duidelijk wie er afviel en wie niet. Alle acts voor de halve finale zijn bekend. Of wij het daar helemaal over eens zijn, laat ik nog even open. Ik wil niet op de zaken vooruitlopen. Dat zal volgende week wel duidelijk worden. Dan staat de eerste halve finale op de planning. Daar kijk ik toch al wel een beetje naar uit.

Holland’s Got Talent is iedere vrijdagavond om 20.00 uur te zien bij RTL 4.