Wordt De Bondgenoten een hit?: ‘Heeft elementen van De Verraders en Big Brother’
Bron: Talpa / William Rutten

Wordt De Bondgenoten een hit?: ‘Heeft elementen van De Verraders en Big Brother’

Geschreven door Daniël Schalk

Het nieuwe realityprogramma De Bondgenoten uit de koker van John de Mol kan op SBS6 uitgroeien tot een succes, dat denkt kijkcijferexpert en voormalig SBS6-programmadirecteur Tina Nijkamp. Tina deelt deze verwachting in haar Instagram Story, waarop zij dagelijks kijkcijfers en televisienieuws deelt.

Familiezender SBS6 heeft volgens Tina goed gekeken naar succesvolle realityprogramma’s als De Verraders en Big Brother. “Ik denk dat De Bondgenoten nog wel eens een succes zou kunnen gaan worden voor SBS6. Het heeft elementen van De Verraders en Big Brother”, voorspelt Tina op Instagram.

Er is nóg een reden waarom Tina denkt dat SBS6 met de nieuwe realityshow van John de Mol succes in handen heeft. “Heel belangrijk: het lijkt zeer goed geprogrammeerd. Elke werkdag om 19:45 uur. Eerder al bleek Een Jaar Van Je Leven daar ook niet onaardig te scoren”, concludeert de kijkcijferexpert.

De presentatie is in handen van Jan Versteegh. Hij denkt ook dat het een hit kan worden. “Een Jaar Van Je Leven liet zien dat er nog steeds een groot publiek is voor dit soort programma’s. Mensen genieten ervan om naar andere mensen in een huis te kijken”, zegt hij in gesprek met Showbizznetwork.nl.

In De Bondgenoten wordt er iedere maand door vier viertallen in uiteenlopende spellen gestreden om 100.000 euro. Het team dat na een maand bovenaan de ranking staat, strijdt onderling om het geld. De winnaar gaat direct met het geldbedrag naar huis. Van het slechtste team moet ook iemand naar huis.

De Bondgenoten is zondag 22 oktober om 21:30 uur te zien op SBS6 en daarna iedere werkdag om 19:45 uur. Niks missen en meepraten over De Bondgenoten? Word lid van onze Facebook-groep!