Boer Zoekt Vrouw: Richard en Robin gaan gelijk voor de honeymoon suite
Bron: KRO-NCRV / Linelle Deunk

Boer Zoekt Vrouw: Richard en Robin gaan gelijk voor de honeymoon suite

Geschreven door Natasja Landman Laatste update:

Ook voor de twee dames was het deze week eindelijk tijd om te kiezen of in het geval van Bernice om nog meer te twijfelen. Volgen zij hun hart of kiezen ze voor gemakkelijk? Ook zien we hoe de boeren het hebben op citytrip. Spat de liefde er vanaf of loopt het ongemakkelijk?

Haico (42 jaar) een melkveehouder uit Denemarken:

Haico is met Jasmijn op citytrip naar Kopenhagen. Op verzoek van Jasmijn nemen ze allebei een eigen kamer. Hij vindt haar heel leuk en vindt het erg romantisch om samen op citytrip te gaan. Het zit ze een beetje tegen qua weer, maar met een paraplu gaan ze toch de stad leren kennen. De regen is echter niet het enige dat tegenzit, de sfeer is ook niet al te best. Jasmijn vraagt aan Haico of hij het erg vindt dat ze twee kamers wou hebben, hij zegt van niet en dat ze het rustig aan gaan doen. Ik geloof hem op zijn woord qua rustig aan doen, maar natuurlijk vindt hij het wel jammer dat ze geen kamer delen. Hij voelt zich afgewezen en heeft het gevoel dat het aan hem ligt. Dat vind ik dan wel heel zielig voor hem, want het ligt absoluut niet aan hem.

Zij vindt het allemaal te snel gaan en maakt het nog wat ongemakkelijker als ze aan hem vraagt hoe ze het gezelliger kunnen maken. Ik was natuurlijk al fan van hem en Ellen en ik weet nu echt zeker dat hij de verkeerde vrouw heeft gekozen. Ik had hem wel samen met Ellen onder dezelfde paraplu zien lopen en dat de regen niet had uitgemaakt, zij hadden het samen wel leuk gemaakt. Haico probeert de situatie nog te redden door heel schattig Jasmijn ontbijt op de kamer te brengen. Zij vindt het fijn want dan hoeft ze niet naar beneden. Een echte reactie richting hem komt er niet.

Ze slaat de spijker op zijn kop als ze tegen de camera aangeeft dat het niet zo soepel loopt en ze denkt dat dit aan haar ligt. Dat weet ik wel zeker dat het aan haar ligt. Ze besluiten een actieve activiteit te doen in de vorm van wandklimmen. Tijdens deze activiteit ziet ze wel een ander beeld van hem en dat vindt ze wel leuk om te zien. Vervolgens gaan ze ook nog naar de kermis en daar is het ook erg ongemakkelijk. Er wordt niet gelachen of genoten in de attracties.

Op de kermis geeft Jasmijn aan dat zij het gevoel heeft dat iedereen naar hen kijkt vanwege het leeftijdsverschil. Ik snap echt niet waar ze het over heeft, ze hebben het meerdere keren gehad over het leeftijdsverschil tussen hen en nooit vond zij het een probleem. En natuurlijk kijkt niet iedereen naar hen vanwege het leeftijdsverschil, het zal eerder zijn omdat Jasmijn daar met een chagrijnig gezicht rondloopt, of omdat ze met een paraplu open loopt terwijl de zon schijnt of misschien wel omdat ze met een cameraploeg lopen. Ze is echt heel erg bezig met wat andere mensen denken, maar wat ze zelf denkt spreekt ze niet uit.

Ik kan na deze aflevering alleen maar zeggen: arme Haico. Echt ik hoop dat hij Ellen nog kan bellen of heel snel een leuke nieuwe brief krijgt van iemand die hem heel erg leuk vindt. Dit wordt helemaal niets, dit is gedoemd om te gaan mislukken. En dat vind ik echt heel vervelend voor hem. Hij heeft het meerdere keren gevraagd en altijd wou ze ervoor gaan en nu heeft ze het niet eens een kans gegeven op citytrip. Ik verwacht dan ook dat Haico zonder Jasmijn naar de reünie gaat komen. Wel hoop ik dat hij met Ellen komt, maar ik zou het ook begrijpen als zij er geen zin meer in heeft.

Claudia (57 jaar) een melkveehouder uit Frankrijk:

Nadat de mannen van Claudia haar vorige week nog moesten proberen te overtuigen start deze aflevering gelijk met haar keuze. Ze kan het niet langer voor zich houden en nog voordat Yvon op de boerderij aanwezig is maakt zij haar keuze. Ze nodigt René even uit voor een één op één gesprek en ze verteld hem dat ze gekozen heeft voor Paul. Hij vindt het jammer, maar neemt het wel sportief op. Hij is heel erg blij dat ze het gelijk verteld en hem niet onnodig langer in spanning laat rondlopen.

Ik ben wel heel erg blij dat ze toch nog haar hart heeft gevolgd. Ze vond Paul natuurlijk al leuker, maar René kan beter meekomen op de boerderij. Samen met Paul vertrekt ze op citytrip naar de Franse stad Deauville. Het is voor haar even wennen om weer samen met iemand wakker te worden, maar ze vindt het wel fijn. Ze zijn aardig hetzelfde en vinden dezelfde dingen leuk.

Waar ik eerst dacht dat Claudia helemaal niemand zou gaan kiezen ben ik toch blij dat ze iemand gevonden heeft. Ergens snap ik ook wel dat ze eerst wat stugger was en even alles moest laten bezinken. Het is toch wel een proces waar je doorheen gaat. In het voorstukje van de reünie werd al duidelijk dat Claudia en Paul samen naar de reünie komen. Ik ga er dan ook vanuit dat het tussen hen nog helemaal goed zit en zij nog samen zijn.

Richard (32 jaar) akkerbouwer uit Slowakije:

Richard en Robin gaan samen op citytrip naar Karpaten in Slowakije. Als er gevraagd wordt wat ze voor kamer willen kiest Robin stellig voor de honeymoon suite. Samen hebben ze het erg gezellig, ze kunnen goed praten en als Robin de twee stoelen waar ze op zitten niet gezellig vindt gooit Richard de hele zaak overhoop om die stoelen te vervangen voor een bank. Ik vind ze wel erg schattig samen en het straalt er wel vanaf dat ze elkaar heel erg leuk vinden.

Ze delen de liefde voor natuur en voor actie. Ze hebben het zelfs al over het beklimmen van bergen. Richard staat overal voor open om dit samen met Robin te doen. Zelfs als zij aangeeft soms hele dagen in de sauna te zitten wil hij dat wel voor haar proberen. Het gevoel zit bij beide goed en ze vinden het leuk om al toekomst plannen te maken. Robin vond het een leuke eerste week en ze hoopt dat er nog meer weken bij gaan komen.

Ik weet het nog steeds niet zo goed met deze twee. Ze vinden elkaar wel leuk, dat kan ik wel zien. Alleen is het de vraag of dit ook zo blijft. Ik denk ergens dat Robin hem wel leuk vindt, maar straks toch gaat schrikken van de afstand en zij niet kan wennen in Slowakije. In het voorstukje voor de reünie zag je Robin ook nog niet. Dat hoeft natuurlijk niet te betekenen dat ze er niet was, maar het zou wel kunnen.

Bernice (23 jaar) melkveehouder en paardenfokker uit Zweden:

Wat een arme mannen bij Bernice. Zij loopt nog steeds te struggelen met haar keuze, maar de mannen zien het al helemaal zitten. Ype Jacob wil heel graag door Bernice gekozen worden, maar hij zou het ook snappen als zij hem niet kiest. Het belangrijkste vindt hij dat zij gelukkig is. Dat vind ik echt zo lief van hem, hij wil zijn eigen geluk opofferen voor haar geluk. En dat bewijst wel echt dat hij heel veel om haar geeft. Johan wil ook graag gekozen worden, hij voelt kriebels voor haar maar ook een beetje angst. Hij vond het hele gebeuren erg overheersend.

Bernice zelf vindt het allemaal erg moeilijk, veel moeilijker dan verwacht. En echt een shock om van niets naar ineens twee leuke mannen op de boerderij te gaan. Erg ongelukkig staat ze met Yvon te praten over de keuze die ze moet gaan maken. Als Yvon vraagt wat ze nu echt zou willen geeft ze aan dat ze het liefste heeft dat ze allebei naar huis gaan. Yvon besluit dan maar dat ze dat gewoon moet doen. Die ziet natuurlijk ook allang in dat dit niet gaat werken.

Tijdens het gesprek met de mannen zit Yvon er echt als een moederfiguur bij. Ze geeft ze alle drie complimenten en dat het zo knap is dat ze hieraan mee hebben gedaan. Als ze de mannen haar beslissing verteld dan nemen die het goed op. Ze vinden het stoer dat ze hiervoor kiest. Als ze beide het erf hebben verlaten wil Bernice het liefst gelijk weer aan het werk. Ze moet het allemaal nog even een plekje geven en ze denkt dat dit nog wel even gaat duren. Ze staat wel open voor het vinden van de liefde.

Dit had ik echt al vanaf de eerste aflevering zien aankomen. Ergens had ik halverwege wel gehoopt dat ze toch voor Ype Jacob zou kiezen. Daar zag ik wel een goede klik mee, maar misschien zag ze hem toch meer als een soort broer. Dat ze niet voor Johan zou kiezen was allang duidelijk, die had haar alleen maar laten schrikken met zijn gevoelens. Ik geloof alleen niet helemaal dat ze openstaat voor het vinden van de liefde. Ik denk dat ze daar nog niet klaar voor is. Ik ben wel benieuwd hoe het nu met haar gaat tijdens de reünie.

Piet (63 jaar) koeienboer en akkerbouwer uit Duitsland:

Piet en Anke gaan samen op citytrip naar Hannover in Duitsland. Zij besluiten ook samen een kamer te delen en het is gelijk al gekibbel over de kant waarop ze slapen. Ik zie bij Piet en Anke geen net verliefd stel, maar een stel dat echt al jaren getrouwd is. Ze doen verschillende activiteiten, zoals waterfietsen en rondlopen door de stad.

Piet merkt dat hij allang geen liefde meer heeft gehad en het voelt voor hem echt heel erg goed. Alleen is maar alleen en nu zijn ze samen. Ook Anke vindt het heel gezellig en romantisch samen met Piet. Ze ziet hem ook heel erg genieten en dat vindt zij fijn. Hij had gehoopt op een maatje waarmee hij leuke dingen kan doen. En dat heeft hij gevonden en dat loopt goed. Tijdens de vooruitblik voor de reünie zag je Anke niet, maar dat hoeft niets te betekenen. Ik ben benieuwd, maar verwacht wel dat zij nog samen zijn.

Het seizoen zit er alweer bijna op. Volgende week ronden de laatste stellen de citytrip af en zien we iedereen weer terug bij de reünie. Ik hoop dat er in iedergeval nog twee stellen gelukkig zijn. Dat verwacht ik dan van Claudia met Paul en van Piet en Anke. Misschien ook nog Richard en Robin, maar daar durf ik nog niet op te vertrouwen.

Niks missen van Boer Zoekt Vrouw én meepraten? Word lid van onze Facebook-groep!