Big Brother Rewind: Tyron maakt slimme move, naar huis met 15.000 euro
Bron: RTL / Tom Cornelissen

Big Brother Rewind: Tyron maakt slimme move, naar huis met 15.000 euro

Geschreven door Frannie Smit Laatste update:

Elke zaterdag blikt Frannie terug op de voorbije week in het Big Brother-huis.

Maandag

In de live is er nog even extra ingegaan op afgelopen week het geld wat uit de jackpot was gespeeld door Ashley. De rust lijkt wat teruggekeerd, maar je merkt wel dat de bewoners er nog steeds wat van vinden en dat mag natuurlijk ook. Van de drie genomineerden staat Randy in de halve finale dit kwam best als een verrassing aangezien iedereen dacht dat Jimmy wel de favoriet zou zijn, maar hij moest met Karen door de draaideur. Alsnog loopt het goed af voor Jimmy, want het is Karen die iets aangedaan in de studio staat en weer naar huis mag.

Jimmy komt terug het huis in en Tom en hij zijn beide blij dat hij terug is. Ashley staat in shock dat Karen niet meer terug zal komen en zeker gezien de heftige sfeer tussen beide van de afgelopen dagen zal het best gek zijn voor Ashley om Karen niet meer te zien. Volgens Jimmy was dit een intense draaideur en dat ze dat zeker zullen gaan merken in het huis. Tom is blij en verdrietig tegelijk. Ashley vindt troost bij Glenn en uit dat het erg is dat ze niet meer met Karen heeft kunnen praten. Karen was een heel belangrijk onderdeel in het verhaal van Ashley in het huis en ze baalt dat ze het op deze manier heeft moeten afsluiten met haar. Tom en Glenn zitten samen even in de cocoon ruimte en hebben tranen door het vertrek van Karen. Tom is wel benieuwd of Ashley wat emoties toont nu. Glenn bevestigt dit. Als Ashley later met Jimmy praat dan zegt hij dat Karen een puur mens is en die even de laatste dagen zo met haar gevoel is omgegaan, maar dat de vriendschap echt wel zal blijven. Het is een spel. Ashley heeft het gevoel dat zij als een soort monster van Loch Ness rondliep vorige week en mensen persoonlijk bestolen had.

Het is Semi Final Week en Big Brother feliciteert de bewoners met hun halve finale plaats. Hij zal het ze alleen nog moeilijker maken om uiteindelijk het goud te pakken. Hij zal de deur naar de buitenwereld op een kier zetten, maar ook genadeloos weer dichtdoen.

Met popcorn en een drankje worden de bewoners verwacht in de Big Brother-bioscoop. De gameroom is leuk ingericht als bios. Familie van de bewoners hebben allemaal een filmpje gemaakt en ze starten met Glenn zijn kinderen en hij is emotioneel ze te zien. Big Brother zegt nog even dat deze filmpjes er zijn om wat kracht uit te halen. Iedereen is zo blij en onder de indruk van hun filmpjes en het hakt er flink in. Daarom nog een drankje en muziek. Ze proosten op Karen.

Die ochtend worden ze gewekt door de stem van Danny met mooie woorden. Big Brother verteld dat ze nog niet alle geheimen van het huis kennen, maar dat hij er vandaag 1 zal verklappen. In een lege gameroom spelen ze met als inzet een ticket wat ze laat meespelen met het finalespel later die week. De speltickets zijn beperkt. Ze moeten 1 voor 1 in het huis een token zoeken welke zonder hint niet te vinden is. Door op de knop te drukken krijgen ze 1 van hun dierbaren te zien met een hint. Door het woord wat ze vast hebben om te draaien vinden ze de plek waar een token verstopt ligt. Ashley is snel met een wel heel kort woord, maar Tom is zo van slag dat hij zijn moeder ziet dat hij te gehaast zoekt en de token over het hoofd ziet, maar toch nog gevonden heeft. Er zit wel wat verschil in waar je de token moet vinden en hoe zichtbaar deze is. Jimmy zijn plek is veel lastiger dan die van Ashley en Glenn bijvoorbeeld. Jimmy lijkt het gelukkig belangrijker te vinden om zijn vader te zien dan om de token te vinden. Mooi van hem. Alice krijgt het bordje bij haar vriend met het woord Nerotleffie welke ze alleen maar even achterstevoren moet lezen. Maar beide snappen het niet. Maar Alice wil vooral bij haar vriend zijn en ze speculeren nog wat over de hint, maar de tijd is al voorbij. Als Big Brother later verteld dat het gaat om het beroemdste gebouw van Parijs dan roept ze nog iets van Eiffel, maar er dringt niks tot haar door. Dan hoort ze ook dat het een toren is en maakt er het woord Eiffeltoren van. Exact zegt BB. Toch wil Alice nog even weten waar deze Eiffeltoren dan staat. Ze heeft er nog nooit van gehoord. Echt heel bijzonder! Ze had de kleine versie in het huis kunnen vinden. Tyron zit zo in het spel dat hij zijn broertje een beetje afkapt. Later heeft hij daar spijt van. Randy wint het spel en zal het finale spel mogen spelen. Jimmy merkt later wel terecht op dat iedereen heel specifieke dingen heeft gehad en bij hem was het en groot begrip kledingkast en dat zijn er veel. De voorraadkamer is weer leeg en kunnen ze zelf voor shoppen.

Dinsdag

Een groot raadsel voor Big Brother is nog steeds waarom de bewoners hun coins zo lastig uitgeven, maar hij heeft een spel waarmee ze weer coins kunnen verdienen. Een doorlopende opdracht waarbij ze als ze hun naam op het scherm zien verschijnen ze op het scherm verschillen symbolen zien welke ze binnen 20 seconden moeten onthouden en binnen 40 seconden moeten indrukken op een ander schermpje. Lukt het verdienen ze 5 coins. Elkaar helpen kost €1000.

Jimmy heeft minder zelfvertrouwen op het moment en twijfelt of hij niet naar huis had gemoeten. Dit komt voornamelijk door het gevoel van afgelopen week. Hij voelt zich verantwoordelijk dat Ashley zich buitengesloten heeft gevoeld mede door zijn gedrag. En hij weet hoe het voelt om buitengesloten te worden. Hij gaat het gesprek aan met Ashley en zegt ook dat hij gereageerd heeft zoals hij gedaan heeft en dat hij daar niet trots op is. Hij hoopt dat het geen blijvende invloed heeft op haar avontuur. Het is een hele intense week geweest zegt Ashley waarbij ze zich verstoten voelde. Ze waardeert het dat hij in de live het nog even duidelijk uitlegde en ook zijn waardering naar Ashley uitsprak.

Tyron baalt van het spel wat gespeeld moet worden voor coins en is bang dat als er andere leuke aanbiedingen komen dat Ashley dit weer zal doen, maar Randy denkt dat ze dat niet snel weer zal doen nadat ze zich zo ellendig heeft gevoeld afgelopen dagen. Tom denkt dat ze best wel eens een ticket zou kunnen kopen als de kans er is. Maar Ashley koopt een wel heel lekker BBQ-pakket waar ineens alles compleet verkocht wordt door Big Brother. Ook is er een paasdeal dat bij besteding van een bepaald aantal coins krijg je een paaspakket erbij. Wel opvallend dat de leuke aanbiedingen nu bij Ashley komen. Maar ze gaat wel met lekkere dingen naar het huis terug. De meeste zijn enthousiast, maar Tyron lijkt er wel wat van te vinden al houd hij zijn mond.

Tyron en Jimmy praten nog even na over het spel van gisteren waarbij ze even contact hadden met een dierbare. Tyron heeft gewoon spijt dat hij zich alleen op het spel heeft geconcentreerd. Dilano maakt de bewoners wakker en laat Jimmy nog even weten dat hij er helemaal voor moet gaan en dat hij de winst moet pakken en zich niet schuldig hoeft te voelen over zijn vertrek. Jimmy is heel blij met Dilano zijn woorden en gaat zoals Dilano zei zijn hoofd weer terug in de game krijgen.

Een trip down memory lane met als inzet een spelticket voor het finale spel. Tien gebeurtenissen in het huis afgebeeld op foto’s en deze moeten ze op volgorde plaatsten. Door op de knop te drukken krijgen ze het fragment bij de foto te zien.  Het is voor iedereen gek om zichzelf op beeld terug te zien, maar ze vinden het wel erg leuk. Tom heeft alle tien de foto’s op de juiste plek en ook nog in de snelste tijd en staat dus naast Randy met het finale spel.

Woensdag

De bewoners gaan een levenslijn maken vanaf de dag van binnenkomst tot aan nu. Hoogte- en dieptepunten, wie was je toen je in het huis binnenkwam? En wie ben je nu? Wat waren je verwachtingen en zijn deze uitgekomen of heb je ze in de loop van het spel veranderd? Allemaal punten die in de levenslijn verwerkt kunnen worden. Ze moeten bij zichzelf de diepte in en dit later met de andere delen. Glenn heeft mooie herinneringen aan zijn entree als King en heeft het over de zwaarste week afgelopen week onder andere door de verjaardag van zijn dochter, Jimmy lacht om de week dat hij alles van Dilano had gewonnen en toen zelfs op de bank is gaan zitten voor Dilano, stoppen met roken en gezonder leven en hierna zal hij zich aanmelden bij de sportschool, Tyron is blij dat zijn band met Tom weer sterker is geworden, Ashley denkt terug aan haar periode dat ze ervoor koos om niks van thuis te kopen wat haar vanaf dat moment zwakker begon te maken, Tom benoemt de conflicten die je hij had om in duo te nomineren, Alice denkt terug aan alle waardevolle gesprekken met de anderen en Randy heeft zijn gamemaster week ervaren als mooi en zwaar tegelijk. Als ze allemaal klaar zijn met hun levenslijn te delen horen ze van Big Brother dat hun experiment pas over 12 dagen zal eindigen. Ze kijken verschrikt en Alice had dit al voorspelt.

Alice steekt Jimmy nog even een hart onder de riem door te zeggen dat hij in zichzelf moet geloven en dat hij mooi is zoals hij is. Hij beseft dat hij liever moet zijn voor zichzelf. Tom en Randy genieten samen van hun ingelijste gouden spelticket en weten dat zij deze hoe dan ook mee naar huis nemen als herinnering. Niemand anders heeft deze en voelt voor hun als waarde. Ashley wint 5 coins met het geheugenspel. Later bedankt ze Randy en Glenn voor hoe zij zich afgelopen dagen opgesteld hebben. Randy heeft de dingen ook bekeken vanuit Ashley haar kant ook al ben je het niet eens met de ander. Glenn vindt dat het haar avontuur is wat ze op haar manier doet en dat zij er niet zijn om haar daarop af te rekenen. Hij heeft zijn mening gegeven en daarmee was het voor hem klaar.

Ronahi wekt iedereen met opbeurende woorden en Randy is er erg blij mee. Ook Jimmy maakte het helemaal gelukkig. Dan verteld Big Brother dat de laatste kans komt voor het winnen van het finale spelticket. Een mindgame met een zandloper die 10 minuten erover doet om leeg te lopen en dat is 1 ronde. In elke ronde beslissen ze gezamenlijk wie de gameroom moet verlaten en die maakt geen kans meer op het spelticket, maar die gaat wel door naar de dagboekkamer en daar doet Big Brother een aantrekkelijk voorstel wat voor sommige misschien wel een aanbod zal worden wat ze niet kunnen weigeren. Gaat iemand in op dit voorstel dan is de kans verkeken voor de anderen. Die spelen dan wel verder voor het laatste spelticket en die is voor degene die als laatste in de gameroom overblijft. Degene met de zandloper in de hand mag de groep overtuigen en de rest mag dan niks zeggen. Is de zandloper leeg dan mag degene die hem vast heeft zeggen wie de gameroom moet verlaten. Ashley pakt als eerst de zandloper en zij wil iedereen wel wegsturen omdat zij ook niet achter haar keuze stonden van de knop drukken van afgelopen week en zij een ander spel speelt. Ze kiest voor Tyron om weg te gaan en vraagt of iemand de zandloper nog wil overnemen. Uiteindelijk heeft Ashley heel slim als laat de zandloper vast en besluit Tyron weg te sturen. Hij krijgt in de dagboekkamer de kans om voor €15.000 weg te gaan uit het huis.

Donderdag

Tyron weegt alles voor zichzelf af na het aanbod van Big Brother. Hij heeft een mooi avontuur gehad, maar mist ook huis heel erg. Het geld kan hij goed gebruiken. Dit is het moment waarop hij denkt voor zichzelf te moeten kiezen. Als Big Brother hem vraagt of hij ingaat op zijn voorstel zegt Tyron vol overtuiging Ja, ik pak het. Tegelijk gaat in het huis de jackpot teller €15.000 naar beneden en zien Tom en Randy dit dus gebeuren. Zij kijken vol ongeloof en weten niet wat Tyron zojuist heeft beslist. Ze denken dat iemand het finale ticket spelticket heeft gekocht. Big Brother feliciteert Tyron met het gewonnen bedrag en bedankt hem voor de mooie tijd in het huis. Tyron bedankt hem ook voor dit supermooie avontuur en de mooie mensen die hij heeft ontmoet. Het voelt gek voor hem om het zo af te sluiten, maar is voor hem de juiste keus. Hij zegt nog sorry naar de overige bewoners, maar zal hun niet meer terug zien in het huis aangezien hij per direct moet vertrekken. In de gameroom horen ze dat Tyron op het voorstel van BB is ingegaan al weten ze niet wat dit voorstel dan was. Zij spelen nu enkel door voor het spelticket. Eigenlijk leggen vrijwel alle bewoners heel verrassend het lot in handen van Ashley. Alice wordt als eerst terug het huis in gestuurd en zij ziet meteen dat Tyron er niet is en schrikt ervan. Ze vraagt of Tyron naar huis is en verteld Tom en Randy het verloop van hun spel in de gameroom en vandaar dus haar vermoeden dat hij naar huis is. Glenn haakt zelf af en Jimmy geeft de zandloper als laatst aan Ashley met de woorden beslis jij maar. Ik wil je in elk geval een keer wat gunnen. Ashley kiest voor zichzelf en wint het finale spelticket. Allemaal zijn ze in shock dat Tyron weg is en sommige hebben nog een beetje hoop dat hij terugkomt al weten ze diep van binnen dat hij waarschijnlijk naar huis is met het geld. Iedereen zit er verslagen bij. Randy weet dat het al speelde bij Tyron afgelopen week. Dan horen ze van Big Brother dat Tyron definitief naar huis is met de €15.000. Mijn huis, mijn regels, maar jullie spel horen ze nog terwijl Alice haar tranen niet kan bedwingen en Randy aangeslagen op de bank zit. Ashley en Jimmy vinden het heftig en onwerkelijk. Jimmy zit het niet lekker dat er weer zoveel geld uit de pot is, maar snapt wel dat hij voor zichzelf heeft gekozen. Randy benadrukt naar Alice nogmaals dat Tyron het zwaar had afgelopen week na het zien van familie en vrienden. Ashley laat Big Brother weten dat ze wel bewust Tyron als eerst naar de dagboekkamer heeft laten gaan omdat hij een pittige tegenstander was voor haar en durfde te zeggen waar hij voor stond en anderen kon beïnvloeden. Zij wilde hem eruit hebben. Het feit dat anderen het haar gegund hebben deze ticket te winnen snapt zij niet echt omdat het een heel belangrijk ticket is met kans op een finale plek. Met elkaar pakken ze de koffer in van Tyron inclusief al zijn coins. Glenn weet niet of hij hetzelfde had gedaan, maar had zo gekund. Alice had het niet gedaan. Ashley wil nog wel van de anderen weten of ze er vrede mee hebben dat Tyron met het geld weg is gegaan. Iedereen is het daarover eens dat ze dit begrijpen. Je ziet dat Ashley deze vraag niet zomaar stelt het is voor haar natuurlijk een heel verschil dat de anderen zo heftig hebben gereageerd toen zijn de €20.000 pakte en nu pakt Tyron dit en iedereen begrijpt het. Het enige verschil is dat Tyron het heeft gedaan om met geld naar huis te gaan en er dus effectief wat aan heeft en Ashley een bedrag uit de pot heeft gehaald voor het zichzelf een week verder kopen. Randy zegt hij gaat er wat moois mee doen en Glenn wil bijna zeggen het is nog iets anders dan dat je geld uit de pot haalt om in het spel te blijven, maar hij maakt zijn zin niet af dus is gokken, maar zoiets leek het wel en ook Ashley haar gezicht zie je aan dat zij hetzelfde denkt.

Lenie galmt door de boxen in de ochtend en daar worden de bewoners vrolijk van. Ashley dolt Randy dat ze hem vandaag gaat afmaken in de game. Vandaag strijden ze om de eerste finale plek. Als Tom verteld dat hij niet zoals Randy en Ashley zenuwen voelt voor het spel omdat hij weet dat hij deze plek voor zichzelf op een eerlijke manier gewonnen heeft reageert Ashley hier best fel op. Ze wil weten wat hij hiermee bedoelt omdat ze het allemaal toch eerlijk hebben gewonnen. Hij legt haar rustig uit dat het voor hem zo voelt dat hij het zelf heeft gedaan en het echt heeft kunnen spelen iets wat op zijn lijf was geschreven en daar is hij blij mee. Hij zegt dat ze zich niet aangevallen hoeft te voelen, maar dat dit gewoon zijn ding was. Ashley kijkt hem vreemd aan met de woorden ik wist niet dat je dat zo ervaarde en Tom zegt soms wel. Dat kan en vervelend is haar reactie en Tom vindt het vooral lastig. Tom heeft het denk ik wel bij het rechte eind dat Ashley hierin zich zeker aangevallen voelde. Zij kan niks hebben zodra het over een manier van winnen gaat en hoe ergens te zijn gekomen. Lachend verteld ze Glenn over hoe Tom deed en dat hij het niet kan hebben dat zij ook een spelticket heeft. Glenn hoorde het ook, maar denkt dat Tom dit niet expres zo zei.

Vrijdag

Tom heeft nagedacht over het nomineren en zit nog steeds met en schuldgevoel naar Jimmy toe van de laatste keer. Hij verteld Jimmy nu dat hij hem in lek geval nu niet zal nomineren omdat dit wel zo eerlijk is. Hij weet wel dat mocht Ashley winnen dat zij wel voor hem zal gaan en Jimmy weet ook dat zij op Tom zal gaan.

Tijd om de speltickets te verzilveren. De game bestaat uit twee onderdelen. 5 ballen over een balk balanceren en dan het tweede deel van challange en daar moet je die 5 ballen in de bakjes krijgen via een soort van grote flipperkast tegen de muur. Een spel waarbij een goede focus nodig is. Randy gaat vol goede moed van start, maar het lukt het niet goed de balletjes over de balk te krijgen. Tom heeft vrij snel de 5 ballen aan de overkant en gaat door naar het tweede onderdeel. Ashley blijft rustig en beseft dat er nog van alles kan gebeuren.  Ashley is de volgende die naar de flipperkast gaat en Randy volgt al snel. Zowel Tom als Ashley moeten er nog maar 1, aar Ashley doet zo beheerst de laatste bal naar beneden en die is in 1x raak en zij is dolblij dat ze gewonnen heeft en dus als eerst in de finale week staat. De mannen zijn blij voor Ashley, maar balen natuurlijk dat het hun niet gelukt is. Ashley komt super blij het huis weer in en verteld aan de anderen dat ze gewonnen heeft. Iedereen is blij voor haar. Ze gaat lopen met Glenn en als Glenn aan Tom vraagt of het goed gaat komt Tom buiten vertellen dat het ook een beetje mazzel is of het balletje goed valt en dat het vanzelf moet gaan. Ashley irriteert dat, want volgens haar gaat het niet vanzelf en was het geen mazzel. Volgens mij hebben beide een punt. Er komt bij zo een spel goede behendigheid kijken, maar je moet natuurlijk ook mazzel hebben dat het balletje net goed valt. Op 1 of andere manier pakken deze twee alles verkeerd op van elkaar en voelen zich steeds aangevallen door de ander. De grote “gouden” finale ticket komt binnen en dat is een geluksmomentje voor Ashley. Vol trots toont ze de laatste vrijstellingspin aan de anderen. Tom en Alice komen niet naar Ashley toe en dat  vindt ze jammer. Het maakt niet uit wat ze daar doet het feit dat ze daar ademt is al een probleem volgens Ashley. Volgens Randy leer je zo de ware aard van mensen kennen. Maar later moet hij ook wel eer een beetje lachen op de heftige reactie van Ashley over het gebruik van haar make-up borsteltjes door Alice en Tom om een verjaardag wens op te schrijven voor zijn zus. Ze trekt het uit hun handen en zegt fel dat ze die wil bewaren omdat ze anders zelf niks meer heeft. Alice en Tom moeten er ook om lachen.

Tom, Randy en Alice beseffen met elkaar wel dat ondanks dat Ashley wel al door is naar volgende week dat het nog niet zo is dat ze bij de laatste 3 hoeft te zitten. Ze willen deze dagen alles er nog uithalen wat erin zit en positief te blijven.

Ashley uit haar irritatie over een gedragen mannen boxershort en sokken in haar kast en niemand weet er iets van als ze rondvraagt. Tom en Jimmy zuchten dat er altijd drama is met haar. Jimmy maakt nog gevat de opmerking dat hij al weken tegen haar bh’s en strings aanloopt. Leuk om Sonja nog even te horen in de ochtend en Glenn gaat op de kalender van de dubbelle naar de enkele cijfers en dus nu echt aftellen geblazen.

De laatste nominaties zijn een feit en ze mogen allemaal drie namen noemen. Ashley wil er met name van genieten. En ondanks Randy zijn steun aan Ashley afgelopen tijd zet ze hem toch op de bank omdat ze voor een sterke bank gaat. Jimmy stemt normaal op zijn gevoel, maar wil natuurlijk liever niet weer op de bank komen. Alice bekijkt vooral wie ze wil vrijstellen en blijven er 3 over en Glenn doet hetzelfde met Jimmy. Randy stelt Alice vrij net zoals Tom. Deze laatste is wel bijzonder aangezien hij eerder aan Jimmy vertelde hem nu niet te nomineren. Jimmy nomineert dit keer ook Tom.

De genomineerden zijn Randy, Glenn en Tom. Jimmy en Alice zitten hiermee ook meteen in de finale week. Opvallend deze week is wel geweest dat Ashley nu ze weer haar eigen spel kan spelen ineens weer vrolijk is en ook weer wat “valser” is geworden in haar manier waarop ze kijkt, praat en speelt. Hoe dan ook heeft zij die finale week plek al binnen en is het vanavond een sterke bank voor Tom, Glenn of Randy en een pijnlijk afscheid net voor de finale week voor 1 van hun.

De liveshow van Big Brother is vanavond vanaf 20:00 uur te zien op RTL5 en op Play4. Niks missen van Big Brother? Word lid van onze Facebook-groep!