Nieuw spelelement in veertiende Wie Is de Mol?

Nieuw spelelement in veertiende Wie Is de Mol?

Geschreven door Pieter Jongsma

In het veertiende seizoen van Wie Is de Mol? wordt een nieuw spelelement geïntroduceerd, de zwarte vrijstelling. Dat maakten kandidaten Sofie van den Enk en Susan Visser donderdag bekend in het Glazen Huis.

Hoe een kandidaat aan de zwarte vrijstelling komt en welke invloed die heeft op het spel, blijkt volgend jaar. "Wat het precies inhoudt wordt in de eerste aflevering duidelijk", beloofde Sofie. Wie Is de Mol?, dat dit jaar de Gouden Televizier-Ring won, is vanaf 2 januari weer op televisie.

Sofie en Susan verklapten wel dat de speciale vrijstelling 'iets is wat elke kandidaat heel graag had willen hebben'. Visser benadrukte dat ze daarmee niet verklapte dat zij en Van den Enk de zwarte schijf nooit hebben gehad.

De dames hebben de zwarte schijf, die symbool staat voor de speciale vrijstelling, aangeboden als veilingitem voor Serious Request. "Grote Mol-fans kunnen we beloven dat je dit wilt hebben", vertelde Sofie. "Het is echt veel geld waard."

3FM-dj's Giel Beelen, Coen Swijnenberg en Paul Rabbering lieten zich woensdag in Leeuwarden opsluiten in het Glazen Huis. Swijnenberg en Rabbering namen al eens deel aan Wie Is de Mol?, Beelen ziet dat totaal niet zitten. "Ik word wel gevraagd, maar heb wel wat beters te doen met m'n tijd", vertelde de dj. "En al die psychologische spelletjes. Ik heb al moeite m'n vrienden een beetje te peilen."

Door: Novum