Patrick Swayze is heldhaftige FBI-undercover in ‘The Beast’

Patrick Swayze is heldhaftige FBI-undercover in ‘The Beast’

Geschreven door Pieter Jongsma

Charles Barker, gespeeld door Patrick Swayze, is in de nieuwe RTL 7 dramaserie ‘The Beast’ de leermeester van het FBI-bureau. Op onorthodoxe wijze gaat hij succesvol te werk als undercoveragent. Hij wordt gekoppeld aan zijn nieuwe zakenpartner, Ellis Dove (Travis Fimmel) en leert hem de fijne kneepjes van het vak. Als duo worden ze aan het werk gezet om de gevaarlijkste drugsbaronnen, wapenhandelaars, corrupte agenten en moordenaars uit te schakelen.

Wat Charles niet weet, is dat de FBI een onderzoek naar hem gestart is, omdat hij er een geheime agenda op na zou houden. Ineens lijken betrouwbare mensen niet meer betrouwbaar te zijn. De spannende dertiendelige Amerikaanse dramaserie ‘The Beast’ is vanaf vrijdag 3 januari te zien.

Na een tip van een informant krijgen Barker en Dove de opdracht om de zeer gevaarlijke wapenhandelaar Michel Cooley te stoppen. Hij verkoopt zware wapens aan terroristische organisaties. Het tweetal neemt een andere identiteit aan en werkt zich in het zweet om Cooley en zijn terroristische zakenpartners in hun val te lokken. Wanneer Ellis in de metro wordt aangesproken door FBI-agent Stellan Maguire wordt hem gevraagd om mee te werken aan het geheime onderzoek tegen Barker. Ellis weigert om zijn partner in gevaar te brengen wat er direct voor zorgt dat hij zich in het riskante kat-en-muis-spel bevindt.

De cast van de serie bestaat uit Patrick Swayze (Ghost), Travis Fimmel (Tarzan), Larry Gilliard Jr.(The Wire), Lindsay Pulsipher (June and July) en Sticky Fingaz (In Too Deep).

The Beast’ is het laatste project waar acteur Patrick Swayze aan gewerkt heeft. Hij leed aan ongeneselijke alvleesklierkanker. De opnames van de serie zijn meerdere keren tussentijds stilgelegd i.v.m. de gezondheid van de acteur. Kort na de opnames is Swayze overleden aan de ziekte.

Uitzending
The Beast’, vanaf vrijdag 3 januari 2014, tussen 00.00 en 01.00 uur.