De Ware Jacob: Blijkt Jacob tóch typetje van Carlo Boszhard?
Bron: Videoland

De Ware Jacob: Blijkt Jacob tóch typetje van Carlo Boszhard?

Geschreven door Daniël Schalk

De laatste loodjes wegen altijd het zwaarst, dat is nu niet anders. We vallen midden in toch wel ‘het moment suprême’: Kitty pakt het cadeautje van Jacob uit en ziet… een vreselijk ordinair jurkje. Ik heb geleerd om altijd vriendelijk ‘dankjewel’ te zeggen, ook als je het cadeautje helemaal niks vindt. Kitty is duidelijk ook zo opgevoed. Ze bedankt Jacob vriendelijk, maar we weten allemaal wat ze écht denkt.

De nacht valt in Portugal en je hoeft maar één keer met je ogen te knipperen of het is alweer ochtend. Jacob heeft alleen geslapen. Er is niets gebeurd, want dat zou volgens Jacob ongepast zijn geweest omdat Kitty’s kinderen er ook zijn. Hij heeft wel een fotootje ontvangen van Kitty in dat vreselijke jurkje.

Opgebaard staat netjes

Het zomerfeest komt nu echt dichtbij en de minigolfbaan moet af. Daar heeft Jacob weer iemand anders voor geregeld, dus kan hij zelf verder met zijn huizenjacht. Mama Lammie mag mee naar een bezichtiging en zij heeft een duidelijke mening, de villa lijkt volgens haar meer een mortuarium. Misschien een hartstikke goed concept: Opgebaard & Breakfast. Haal Carla terug en je hebt een grafstemming.

Terug in de B&B worden de voorbereidingen voor het feest hervat. Jacob heeft outfits gescoord, waaronder een iets te klein bijenjurkje voor Kitty. Het maakt Kitty onzeker vanwege haar ‘vetbubbels’, maar een echte romanticus als Jacob kan haar natuurlijk geruststellen. ‘Je bent mooi zoals je bent’, zegt Jacob. Nee, natuurlijk zegt Jacob dat niet. ‘Het is donker, niemand die het ziet.’ Fijn Jacob, bedankt.

De volgende dag gaan de voorbereidingen verder. Jacob glipt er weer tussenuit om een huis te bekijken. Mama mag nu niet mee, want zij moet 300 ballonnen opblazen. De villa maakt Jacob bijna sprakeloos. Dat komt vooral door iets dat hij nog nóóit in zijn leven heeft gezien: een trampoline. Hij besluit het uit te proberen. Nu kan ik het met zekerheid zeggen: erger dan dit gaat het écht niet worden!

The final countdown

We maken een sprongetje naar de B&B, waar Jacob en Kitty een evaluatiegesprek houden. Kitty wil niet meer weg, maar gaat toch. Ze hoopt ooit terug te komen. Net als poes Lucky zeker. Als de avond valt wordt de B&B overspoeld met blondines voor het zomerfeest. Kitty heeft tóch het bijenpakje aangetrokken en als kers op de taart opent Jacob met het doorknippen van een lintje zijn minigolfbaan. Wat een anticlimax.

De afgelopen weken hebben we zéker de ware Jacob gezien. Eigenlijk wachtte ik op het moment dat Jacob zijn masker af zou doen en het Carlo Boszhard bleek te zijn, maar dat bewaren ze voor seizoen 2. Al hoop ik eerlijk gezegd dat die er niet komt. Ik kijk volgend jaar liever naar een soap over zijn B&B-collega Richard. Jacob heeft het hart op de juiste plek, maar hij is gewoon een beetje sociaal onhandig.

Ik sluit af met dezelfde woorden als Carla: ‘Ik ben klaar met je Jacob.’ Het ga je goed!

Niks missen over De Ware Jacob en B&B Vol Liefde? Word lid van onze Facebook-groep!