Winter Vol Liefde: Benjamin is even klaar met het daten
Bron: RTL

Winter Vol Liefde: Benjamin is even klaar met het daten

Geschreven door Natasja Landman Laatste update:

In alweer de laatste week van Winter Vol Liefde zagen we hoe iedereen de definitieve keuze maakte. We maakte nog kennis met een aantal nieuwe kandidaten en voor wordt er uiteindelijk gekozen? Of kiezen ze niemand en besluiten ze de zoektocht buiten het programma voor te zetten?

Guido (46 jaar oud) uit Zweden

Bij Guido komt als laatste nog Marja aan. Zij merkt gelijk dat hij een goede band heeft met Esmeralda. Esmeralda laat die twee ook geen moment alleen om even kennis te maken. Hij heeft het wel lastig met twee vrouwen. Marja stelt veel vragen waardoor hij merkt dat ze serieuze interesse heeft. Esmeralda laat het meer zien in haar gedrag. Het zijn echt twee hele verschillende vrouwen, hij vindt het boodschappen doen met beide ook vreselijk. Esmeralda kan geen beslissingen maken en Marja is juist heel besluitvaardig. Hij vindt dit beide wel leuk.

De dames hebben even een goed gesprek met elkaar. Ze willen tijd met Guido doorbrengen zonder elkaar. Marja vindt Esmeralda heel aardig, maar ze is daarvoor zichzelf en ze wil niet dat zij het Esmeralda te veel gaat gunnen omdat ze die zo aardig gaat vinden. Hij vindt het heel jammer dat hij ze beide leuk vindt en besluit met beide op date te gaan. Tijdens de date zoent hij met ze beide. Dan weet hij het helemaal niet meer. Hij besluit een vriendin om advies te vragen. Zij geeft aan dat hij naar zijn gevoel moet luisteren en moet gaan voor degene aan wie hij denkt als hij gaat slapen. Dan weet hij het.

Hij stuurt Esmeralda naar huis en gaat het Marja proberen. Ze lijken heel erg verliefd. Ik had eigenlijk verwacht dat hij voor Esmeralda zou gaan, omdat hij wel van dat drukke en grappige lijkt te houden. Persoonlijk denk ik dat een vrouw die tussen die twee in zou zitten qua karakter nog beter bij hem zou passen.

Benjamin (26 jaar oud) uit Zwitserland

Joshua respecteert zijn grenzen niet en de huisgenoot van Benjamin denkt dat dit niet meer goed kan komen. Benjamin besluit hem naar huis te sturen, maar tijdens het gesprek dat hij met Joshua heeft zet Joshua het gesprek naar zijn eigen hand. Hij wil zelf weg, omdat hij moeite heeft met het proces. Uiteindelijk maakt het niet zo uit hoe dat gesprek is gegaan de uitkomst blijft hetzelfde en dat is dat Joshua weggaat.

Dan komt er een nieuwe man aan bij Benjamin namelijk Michiel. Michiel is de laatste kans voor Benjamin om de liefde via dit programma te vinden. Hij pakt heel erg uit qua kleiding en de 1e date is erg geslaagd. De 2e date is echt het tegenovergestelde en is heel erg ongemakkelijk. De gesprekken lopen stroef en Benjamin ergert zich daaraan. Die nacht heeft Benjamin allemaal telefoontjes van Michiel gemist en ook wat verwijderde berichtjes. We zullen er nooit meer achter komen wat daar precies in heeft gestaan, want Michiel besluit het programma te verlaten. Hij vond het een leuke ervaring, maar wil naar huis. Benjamin wil voorlopig even een break van het daten.

Saul (29 jaar oud) uit Zwitserland

Saul heeft het maar zwaar met Rafaella en Amy Rose. Hij vindt ze beide leuk en twijfelt nog steeds. Vervolgens wordt het hem nog lastiger gemaakt als de twee nieuwe vrouwen voor de deur staat namelijk Muriel en Maxine. Het is daar nu wel echt onwijs druk, maar hij wil de nieuwe vrouwen niet gelijk wegsturen, maar hij wil ook Rafaella en Amy Rose niet wegsturen. Als de dames in de avond samengaan karaoke besluit Saul te vluchten.

Hij probeert nog wat interesse te tonen in de nieuwe dames, maar het heeft allemaal geen nut meer. Rafaella geeft bij hem aan dat hij voor Amy Rose moet gaan. Zij zijn echt gek op elkaar en met Rafaella zou het nooit meer worden wat het was. Ze weet ook nog niet of ze daar zou kunnen wonen. Hij besluit toch eerst de twee nieuwe weg te sturen. De volgende ochtend tijdens het ontbijt vindt hij het een goed moment om de definitieve keuze te maken. Terwijl ze zitten eten vertelt hij dat hij met Amy Rose verder wil. Het ontbijt vond hij wel een fijn tijdstip, want dan konden ze niet zoveel terugzeggen. Heel erg ongemakkelijk dit, maar wel fijn dat hij eindelijk gekozen heeft.

Met Rafaella voelt hij toch geen liefdesklik meer en weten ze beide ook niet of dit nog gaat komen. Met Amy Rose blijkt hij ook heel goed op één lijn te liggen qua toekomst en wordt zij helemaal goedgekeurd door zijn familie. Toch fijn dat het allemaal nog goed is gekomen. Dat het een gelopen race was voor iedereen dan Amy Rose was in week 1 al duidelijk. Ik vond dit daarom ook de minst leuke deelnemer om te volgen, maar ik hoop dat ze erg gelukkig blijven samen.

Edith (51 jaar oud) uit Oostenrijk

Aroen geeft bij Edith aan dat de vrouw een hulp is voor de man. Dat vindt zij een rare opmerking, maar uit dit gesprek blijkt dat Aroen erg christelijk is. Edith is dit niet en wil daar ook niet in mee. Ze blijkt heel erg last te hebben van die uitspraak en belt er zelfs een vriendin over. Die geeft aan dat Edith het waarschijnlijk verkeerd begrijpt en het een misverstand is. Dat blijkt inderdaad zo te zijn. En uiteraard gaat het dan al snel weer over de vragen stellen.

Edith vindt de grapjes van Aroen erg leuk en heeft bij hem aangegeven dat hij daar wel mee door mag gaan. Tijdens de autorit richting het skiën valt het gesprek stil. Ze vraagt aan hem of hij geen vragen meer voor haar heeft en hij geeft aan dat voor hem alles duidelijk is. Zij vindt dat raar, want er is nog zoveel dat hij niet van haar weet. Het blijkt uit eindelijk dat hij niet kan skiën. Daar had hij in tegenstelling tot een vorige man bij Edith gelukkig niet over gelogen.  

Ze vindt Aroen een fijn mens, maar besluit hem toch weg te sturen. Hij heeft aangegeven al voor 85% een match te voelen, maar zij heeft dit helemaal niet. Ze respecteert hem en vond het gezellig, maar hij verdient iemand die ook gelovig is zodat ze dat samen kunnen delen. Daar is hij het wel mee eens en merkte het ook al dat het tussen hen geen klik is. Zodra hij weg is bespreekt ze de situatie met haar zoon tijdens het midgetgolfen. Haar zoon had het wel leuk gevonden als er een man bij was geweest, maar hij vond Aroen te stil. Als Edith vraagt wie hij het leukste vond antwoord hij al snel: Bart! Bart besluiten ze even te facetimen om te vragen hoe het met hem gaat.

Ik zie Edith toch niet lang meer alleen blijven. Dat wil ze zelf ook helemaal niet heeft ze aangegeven. Ze wil wel echt weer een man vinden. Alleen zat hij hier toevallig niet bij. Ik denk ook echt niet dat Bart wel de ware voor haar zou zijn, maar ik zie daar eventueel wel een mooie vriendschap ontstaan. Hij was ook gek op Oostenrijk en op haar zoon dus ik denk dat die nog wel een aantal keer langs zal komen.

Marco (55 jaar oud) uit Noorwegen

Marco is druk met zijn drie vrouwen, maar wil wat tijd alleen besteden met Mariëlle. Joyce helpt hem een leuke date te verzinnen. Hij besluit wel eerst Vanina nog weg te sturen, voordat hij dat aan Vanina zelf verteld zegt hij dit eerst tegen Joyce. Dat is dan wel weer bijzonder. Vanina pakt het heel goed op. De date met Mariëlle is ook weer wennen en zij vindt het een ongemakkelijk proces allemaal. Hij merkt bij haar dat hij lastig tot de kern kan komen. Zij geeft aan geen klik te voelen en de vonk had er allang moeten zijn als die zou komen.

Tijdens zijn date met Joyce besluit Mariëlle haar spullen te pakken. Zodra ze terugkomen gaat zij gelijk naar huis. Met Joyce beleeft hij een droomdate alleen wordt hij getriggerd in een trauma van vroeger. Joyce wordt ineens heel erg duizelig tijdens de date en dat komt door haar ziekte. Deze ziekte had zijn overleden vrouw ook en dit roept bij hem het trauma weer op. Hoe leuk hij haar ook vindt hij merkt dat hij zich door het trauma niet verder kan openstellen en hij besluit dan ook dat het met haar niets kan worden. Zij baalt heel erg dat dit door haar ziekte komt en ik snap dat wel. Ik zag wel echt een hele leuke klik tussen hen, maar als het bij hem nog te veel pijn oproept gaat dat ook niet werken. Ik hoop dat hij snel een andere leuke vrouw gaat vinden en Joyce ook een nieuwe liefde gaat vinden, want haar gun ik het ook.

En dan waren de vier weken van Winter Vol Liefde alweer voorbij. Ik moet zeggen dat ik zelf meer fan ben van de reguliere seizoenen dan van deze Winter special. Ik weet niet precies waar dat hem in zit. Ik vond het op het laatst ook ineens heel snel gaan, dat Saul daar dan zit met vier vrouwen is wel erg veel. En de keuzes moeten dan ook sneller gemaakt worden. Terwijl de zomeredities een langere looptijd hebben en iedereen iets meer uitgelicht kan worden. Misschien is dat het, maar het kan ook aan dit seizoen en deze mensen hebben gelegen. Misschien is het volgend jaar beter bij het nieuwe seizoen van Winter Vol Liefde.

Niks missen en meepraten over Winter Vol Liefde? Word lid van onze Facebook-groep!