Door Natasja’s Ogen: Ali daagt Big Brother uit en Jolien is jaloers
Bron: RTL / Wesley de Wit

Door Natasja’s Ogen: Ali daagt Big Brother uit en Jolien is jaloers

Geschreven door Natasja Landman Laatste update:

Elke donderdag deelt Natasja haar kijk op Big Brother 2023.

Tijdens deze talentweek moeten de bewoners bewijzen wat voor talenten ze eigenlijk hebben. Dit doen ze in het Big Brother theater, waar een grote prijs aan vast kan hangen. Namelijk een vrijstelling bij de nominaties. Maar niet alleen kunnen ze het talent laten zien in het theater, maar ook tijdens kleine mini opdrachten.

In duo’s moeten ze een show in het theater voorbereiden. Vanwege het oneven aantal moest Ali alleen. En hij moest ook nog eens het spits afbijten met zijn comedy show.  De andere bewoners geven cijfers voor de show die zij te zien krijgen en zo wordt er uiteindelijk bepaald wie er een vrijstelling voor de komende nominatie krijgt. Gelukkig mogen niet alleen de bewoners een stem uitbrengen, maar ook de kijkers thuis. Anders krijg je vast hele tactische cijfers naar duo’s die je geen vrijstelling gunt.

Bal hooghouden

Naast het theater kunnen de bewoners ook in The Wall kleine opdrachten kopen waarmee ze coins kunnen verdienen. Deze opdrachten kosten twee coins, maar ze kunnen er vier coins mee verdienen. Ali was de eerste die zijn opdracht moest uitvoeren, dertig keer de bal hooghouden.

Alleen was dat voor Ali geen uitdaging hij wilde graag honderd keer de bal hooghouden. En zo veranderde Big Brother de opdracht naar honderd keer hooghouden. Dit lukte Ali. Vervolgens kreeg Ias zijn opdracht om dertig keer heen en weer te spelen met ping pong, maar verhoogde hij het naar zestig keer.

Ali en Ias hebben beide echt geluk dat het gelukt is, want ik had ze als Big Brother zijnde anders echt uitgelachen. Maar ik moet ook wel toegeven dat dertig keer wel erg weinig is. Aan de andere kant is Big Brother toch ook niet iemand om mee in discussie te gaan? Zijn huis zijn regels, maar deze bewoners weten alles steeds meer naar hun hand te zetten.

Jaloezie om een prijs

Naast het theater waar de bewoners deze week druk mee zijn. Viel er ook nog een prijs te winnen tijdens een opdracht. Bart mocht kiezen wat iedereen kon winnen. Door de keuze van Bart kregen Chiara en Jolien een persoonlijk voorwerp. Jolien was hier al niet heel erg over te spreken, want Charlotte en Lindsey wonnen een brief schrijven. En Jolien had ook graag een brief naar huis geschreven.

Toen ze eenmaal de foto van haar en haar vriend ontving was ze daar toch ook wel blij mee. Ik snap wel dat het fijn is om een brief te schrijven, maar je krijgt zelf geen brief terug. Je familie weet al wat jij allemaal meemaakt, zij kunnen live meekijken. Aan een voorwerp heb je wat mij betreft veel meer. Jolien heeft nu een foto van haar en haar vriend waar ze altijd naar kan kijken als ze het moeilijk heeft. Anders had haar vriend een brief van haar ontvangen, maar had zij zelf nog niets gehad.

Niks missen van Big Brother 2023? Word lid van onze Facebook-groep!