Door Natasja’s Ogen: Karen vindt het andere groepje respectloos
Bron: RTL / Tom Cornelissen

Door Natasja’s Ogen: Karen vindt het andere groepje respectloos

Geschreven door Natasja Landman Laatste update:

Elke donderdag deelt Natasja haar kijk op Big Brother 2024.

Deze week is het alles of niets week en dat laatste werd vooral met het eten erg duidelijk, want alles is weg. Daarover straks meer. Eerst werd er tijdens de liveshow duidelijk dat Ashley of Danny het Big Brother huis moest gaan verlaten. Zij verlieten het huis door de draaideur en voor de rest van de bewoners bleef het nog even onduidelijk wie er zou terugkeren. Op dat moment gebeurt er altijd heel veel in de groep.

Sommige bewoners zijn gestrest, zeker als je zoals Karen je beste vriendin door de draaideur ziet gaan. Zij hoopte vooral heel erg dat Ashley zou terugkomen. Jimmy is blij dat hij zelf kon blijven, maar snapt het ook dat Karen zich minder blij voelt. Maar het andere groepje Tyron, Randy en Alice zien geen bewoner door de draaideur vertrekken waar zij veel mee hebben. Zij besluiten de tijd te gebruiken met een potje kaarten. Volgens Karen is dat respectloos. Maar ergens snap ik het wel. Sowieso gaat iedereen anders om met spanning, sommige mensen hebben het gewoon nodig om dan even de gedachte te verzetten. Je kunt niets doen op zo’n moment dus waarom mag je dan niet even kaarten?

Daarbij komt ook nog eens dat dat groepje het inderdaad niet erg vindt als Ashley zou vertrekken, waarbij Karen dat wel heel erg zou vinden. Ik zou het dan juist hypocriet vinden als zij met mij zenuwachtig zouden gaan wachten op wie er terugkomt. Om dan gelijk Ashley bij terugkomst helemaal op te stoken dat zij aan het kaarten waren heeft toch ook echt geen meerwaarde. Terwijl de kaartende groep ook echt zegt van wat hadden wij dan moeten doen? De rest was verspreid door het huis, sommige gingen zich opfrissen in de badkamer, andere gingen even naar de slaapkamer. Waarom mag dat dan wel, maar een potje kaarten vlakbij de deur waardoor Ashley of Danny weer zou verschijnen mag dan niet. Ik vond het echt een onzin discussie.

Alles is weg

En dan ineens zijn alle kastjes en koelkasten leeg, en niet omdat de bewoners alles hebben opgegeten. Nee, omdat het alles of niets week is. De bewoners krijgen niets van eten, maar moeten zelf naar de Big Brother supermarkt. Ik vind dit wel weer erg leuk gedaan. De supermarkt ziet er leuk uit en doet denken aan een eerder seizoen van Big Brother. De producten in de supermarkt zijn te koop met coins en persoonlijke producten met geld uit de jackpot.

Tijdens het spel waarbij er met geld uit de jackpot een ticket voor de halve finale gekocht kon worden bleek al dat niemand dat ging doen. In de Big Brother supermarkt liggen nu dan ook andere producten waarmee de bewoners misschien wel in de verleiding komen om iets te kopen. Zouden zij bijvoorbeeld wel een extra nominatie stem kopen? Of hun huidige nominatie afkopen? Of misschien juist wel een persoonlijk voorwerp van thuis?

Niet alleen persoonlijke dingen zijn te koop, maar ook echt eten. Het eten is te koop voor coins. Nu zijn de coins op het moment niet eerlijk verdeeld. Tyron en Alice hebben ongeveer 4x zoveel coins dan dat Jimmy heeft. Jimmy vindt het niet waard om zijn coins te besteden aan eten. Hij wil prima de hele week op water en brood leven. Alice en Tyron willen dat niet en willen juist wel eten kopen van de coins. Is het dan eerlijk dat zij alleen eten kopen voor degene die mee willen doen met het inleveren van coins?

Ergens vind ik van niet. Als je geen coins wil inleveren om eten te kunnen kopen vind ik ook niet dat je recht hebt om dan mee te eten. Als je nou tot aan je laatste coin wil bijdragen dan vind ik het nog een ander verhaal. Maar als je expliciet weigert om mee te doen dan heb je wat mij betreft ook geen recht op het eten. En dan kun je het raar vinden dat de rest wel eten wil kopen, maar het zijn hun eigen coins dus ze mogen ermee doen wat ze willen. Als zij een coin gebruiken om warm te douchen hoeven ze die douche toch ook niet te delen?

Gelukkig maar dat er toch nog een opdracht kwam waarmee er coins verdiend konden worden. Zo kon Randy in de Big Brother supermarkt genoeg producten kopen om met zijn alle pizza’s te kunnen eten. Ik hoop wel dat er volgende week gewoon weer eten gegeven wordt, want ik vind dit altijd de minst leuke gesprekken om naar te kijken. Die supermarkt is leuk, maar dat gezeur over geen of weinig eten is dat echt niet meer. Ik vind ook niet dat het voor de kijkers iets bijdraagt.

Luister de podcast We Are Watching You. Te vinden in alle podcast-apps.

Niks missen van Big Brother 2024? Word lid van onze Facebook-groep!