Dít is de winnaar van Big Brother 2024
Bron: RTL / Tom Cornelissen

Dít is de winnaar van Big Brother 2024

Geschreven door Daniël Schalk

De winnaar van Big Brother 2024 is bekend. De Vlaamse Glenn heeft het vierde seizoen van de revival gewonnen. Glenn wint de prijzenpot met daarin 56.266 euro. Hij versloeg zaterdag de Nederlanders Alice en Randy. Glenn voegt zich bij winnaars Jill, Salar en Bart. Bart won vorig jaar 73.388 euro.

In de finaleweek moesten op de valreep de Nederlanders Ashley en Jimmy het Big Brother-huis verlaten. Ashley werd in de eerste liveshow op zaterdag 20 januari al door de televisiekijkers naar huis gestuurd, maar mocht een dag later terugkomen vanwege het vrijwillige vertrek van de Vlaamse Sonja.

Aan de start van Big Brother 2024 stonden de Nederlanders Alice, Ariana, Ashley, Dilano, Lenie, Randy en Tyron en de Vlamingen Basiri, Danny, Karen, Ronahi, Sonja en Tom. Dilano en Ronahi begonnen in de geheime Mirror Room. Later betraden ook Doriana, Jimmy, Glenn, Sabeau en Nouchka het huis.

Big Brother viert dit jaar zijn 25-jarig bestaan. Eind vorige eeuw werd Big Brother bedacht door John de Mol. In 1999 opende Big Brother voor het eerst zijn huis. Big Brother is inmiddels uitgezonden in 66 landen. Het realityprogramma keerde in 2021 na 15 jaar afwezigheid terug op de Nederlandse televisie.

Niks missen van Big Brother? Word lid van onze Facebook-groep!