Boer Zoekt Vrouw: Ongemakkelijk oudhollands dansen met Hans
Bron: KRO-NCRV / Linelle Deunk

Boer Zoekt Vrouw: Ongemakkelijk oudhollands dansen met Hans

Geschreven door Natasja Landman

In aflevering drie van Boer Zoekt Vrouw gingen de vijf boeren op dag vullende date met de vijf overgebleven kandidaten. Vorige week hadden zij slechts vijf minuten de tijd om de vrouwen te leren kennen en nu een hele dag samen. Na deze dag moet er een keuze gemaakt worden welke drie er doorgaan naar de logeerweek.

Hieronder neem ik jullie mee in de belevenissen tijdens de dates en mijn voorspellingen voor de komende logeerweken.

Janine (32 jaar oud) een schapenhouder uit Limburg:

De dag begon voor Janine met een stevige BBQ lunch. Daar gaf zij aan dat zij iemand zoekt die een beetje pit heeft en waar zij niet overheen loopt. Zij heeft wel precies allemaal mannen uitgekozen die heel lief overkomen. Na de lunch gingen ze varen op een speedboot wat het heel lastig maakt om te praten met elkaar. Niet echt een hele handige keuze voor een date, maar Janine vond het wel heel leuk om te doen. Ze kwam hier wel een beetje los, ook al verstonden ze elkaar niet. Na het varen gingen ze met sloophout een hart bouwen en die in vuur en vlam steken.

Met Yvon heeft zij uiteindelijk een goed gesprek over wat zij wel en niet zoekt. Zij hoopt niet weer in dezelfde valkuil te vallen als vroeger. Zij viel altijd op te lieve mannen waar zij vervolgens na een halfjaar overheen loopt. Daarom gaat ze nu gevoelsmatig voelen, bedenken wat ze voelt want ze voelt het niet. Yvon vindt dit bijzonder, want ze moet het voelen en niet bedenken. Yvon heeft natuurlijk gelijk, maar we weten uiteindelijk niet of Janine echt kiest met haar gevoel of verstand.

Janine kiest uiteindelijk Christiaan, Sander en Michiel om te komen logeren. Twee van deze mannen had ik wel zien aankomen. Met Christiaan en Sander heeft ze al vanaf de speeddate een goede klik.

Vanaf de speeddate zie ik al de beste klik tussen Janine en Sander, maar ik zie het nu ook wel meer ontstaan met Christiaan. Daarom verwacht ik dat Michiel als eerste afvalt en dat Sander uit eindelijk als laatste overblijft.

Hans (69 jaar oud) een paardenfokker uit Noord-Brabant:

De date van Hans vond ik echt heel erg ongemakkelijk. Wat een vreselijke activiteiten. Allereerst volksdansen, lekker de voetjes van de vloer zoals Yvon in de voice over vertelde. Een soort juf Ank van de luizenmoeder gaf de les en er kwamen liedjes voorbij als: ‘hak en teen en loop maar door’ en ‘1,2, 3 Pannenkoeken!’ Ik zou gillend wegrennen, maar Hans en zijn vrouwen bleven gelukkig allemaal.

De oudhollandse spelletjes die ze daarna gingen spelen waren gelukkig wel iets beter dan het dansen. Hans had gelukkig wel veel plezier, vooral tijdens de spelletjes was hij veel aan het lachen. Wat de vrouwen dan weer erg leuk vonden. Tijdens de lunch besprak Hans met de vrouwen wat zij het meeste missen aan een partner hebben. Veel kwam er naar voren dat ze samenzijn missen, iemand die er voor ze is en die interesse toont.

Hans gaf bij het kiezen aan bij Yvon dat hij zorgzaamheid en warmte het belangrijkste vindt en de uiteindelijke keuze zou maken op basis van geborgenheid. Hij koos voor de logeerweek zijn buurvrouw Dinie, Margriet en Annette.

Mijn voorspelling is dat Margriet als eerste afvalt en dat Hans heel erg gaat twijfelen tussen Dinie en Annette. Ik zie hem het meeste voor mij met Annette, maar ik denk dat hij toch gaat voor zijn buurvrouw Dinie.

Jouke (31 jaar oud) een melkveehouder uit Friesland:

De dag voor Jouke begon met een les acrobatiek. Hier kon hij goed de verschillende persoonlijkheden zien en zien of de dames het leuk vonden of niet. Ik zou het verschrikkelijk vinden om als eerste date een les acrobatiek te gaan doen, maar bij de KRO-NCRV vonden ze het blijkbaar wel een goed idee. Na de les acrobatiek gingen ze door naar een indoor midgetgolfbaan (Love at first Putt). Hier zat hij de dames erg te plagen. Marion gaf hier grappend aan dat hij soms iets aardiger moet zijn voor de dames, maar hij kan niet zo goed tegen zijn verlies en daarom doet hij zo.

Wat opvallend is bij Jouke is dat al zijn vrouwen erg ver weg wonen. Allemaal op 2, 2,5 uur rijden van hem vandaan. Hij geeft aan dat hij verwacht dat de vrouwen toch het vaakste naar hem komen in de weekenden, door zijn bedrijf. Zij moeten hun leven meer omgooien dan hij, want hij zal nooit gaan verhuizen. Marion geeft aan dat het lastig is om elk weekend naar hem te komen, omdat de vrouwen ook nog eigen vrienden en familie hebben in hun omgeving. Dat begreep Jouke wel, maar als je echt allebei verliefd bent ga je toch manieren zoeken om elkaar te zien.

Bij Yvon gaf Jouke aan dat hij één van de vrouwen erg leuk vindt, maar twijfelt wat diegene van Friesland gaat vinden. Uiteindelijk koos Jouke ervoor om Marion, Karlijn en Lotte mee te nemen naar de logeerweek. Yvon gaf aan dat zij zich konden gaan voorbereiden op het logeren: ‘overall aan en laat de rokjes maar thuis’ toen schudde Jouke toch even zijn hoofd, hij ziet de vrouwen vermoedelijk toch wel liever in een rokje dan in een overall.

Ik zie Jouke uiteindelijk voor mij met Marion, maar ik vermoed dat hij over haar twijfelde omdat zij als enige uitsprak dat het lastig is om altijd zijn kant op te komen. Toch denk ik dat deze twee het uiteindelijk wel samen gaan proberen. Ik vermoed dat Lotte als eerste afvalt en daarna Karlijn.

Evert (58 jaar oud) een melkveehouder uit Drenthe:

De date van Evert waren allemaal wel aardige activiteiten. Ze begonnen met “cupido spelen” met een pijl en boog in een hart schieten. Het enige jammere was denk ik dat het halverwege ging regenen. Daarna gingen ze lunchen en als afsluiting bloemschikken. Tijdens het bloemschikken maakte ze allemaal een gedeelte van een groot hart.

Opvallend is dat Jouke duidelijk houdt van wat drukkere vrouwen. Cora praat erg graag en vindt zichzelf ook erg druk. Ook Maud weet al twee weken de show steeds te stelen. Evert zelf is wat rustiger dus dat is wel opvallend. Ik snap het wel, want twee hele stille mensen samen werkt vaak niet, en twee hele drukke ook niet.

Evert voelde zich nu veel meer ontspannen dan tijdens de speeddate. En vond het heel leuk om aandacht van zoveel vrouwen tegelijk te krijgen. Het gaf hem een goed gevoel. Evert koos uiteindelijk ervoor om Nans, Maud en Cora mee te nemen naar de logeerweek. Maud en Cora zijn dan wat drukker, Nans kwam niet over als een drukke vrouw maar misschien hebben we nog niet alles van haar gezien.

Bij hem weet ik niet goed wie hij gaat kiezen. Ik zie een klik tussen hem en Maud, ook al zullen veel mensen op twitter het niet leuk vinden dat zij tot het einde zal blijven. Ik vind Nans ook wel een hele leuke, lieve vrouw voor hem maar misschien is zij wat te rustig. De eerste afvaller zal echt afhangen van hoe Nans gaat zijn op de boerderij. Voor nu zeg ik dat Cora als eerste afvalt, daarna Nans en dat Maud als langste overblijft.

Rob (51 jaar oud) een fruitteler uit Gelderland:

Rob had vorige week tijdens de speeddate spiekbriefjes gemaakt, maar nu wilde hij alleen maar voelen. Toch ging hij sommige vrouwen wel aan de tand voelen, omdat sommige dingen niet in de brieven stonden. Zo heeft Gepke niet al haar kinderen benoemd in de brief. Dat vind ik bijzonder, want je schrijft toch alles op over je leven aan een boer waar je de rest van je leven mee wil delen? Waarom zou je dan niet over al je kinderen vertellen?

Ik vind het wel knap van Rob dat hij zonder spiekbriefjes onthouden heeft wat hij met iedereen wou bespreken en ook nog zijn gevoel wilde laten spreken. Qua date viel het mee voor Rob. De dag begon met karikatuur tekenen, waar de vrouwen allemaal erg goed naar Rob konden kijken tijdens het hem na tekenen. Daarna gingen ze bellen maken met een hele grote bellenblaas, waarbij Rob de vragen stelde die hij nog van iedereen wilde weten. Ze sloten af met een chocolade fondue.

Tijdens het kiezen gaf hij bij Yvon aan dat hij zou kiezen voor wie hij het leukste vindt. Maar ook voor degene waarvan hij denkt dat zij hetzelfde voelt. De vrouwen die volgende week komen logeren zijn: Sonja, Wendy en Silvia.

Mijn voorspelling voor de logeerweek is dat Sonja als eerste afvalt. Tussen Silvia en Wendy zal het een lastige keuze worden voor Rob. Ik denk dat hij Wendy het leukste vindt, maar daar ook de meeste beren op de weg ziet aangezien zij nog twee kleine kinderen heeft.

Volgende week begint de logeerweek bij de boeren en zullen we zien hoe het iedereen bevalt op de boerderij.

Niks missen van Boer Zoekt Vrouw én meepraten? Word lid van onze Facebook-groep!