Boer Zoekt Vrouw: Rob zijn vrouwen doen klusjes voor kusjes
Bron: KRO-NCRV / Linelle Deunk

Boer Zoekt Vrouw: Rob zijn vrouwen doen klusjes voor kusjes

Geschreven door Natasja Landman

In aflevering acht van Boer Zoekt Vrouw ging de logeerweek verder en zagen wij dat Dinie een keuze maakt, Rob zijn vrouwen klusjes laat doen in ruil voor kusjes en Maud trillend op haar benen staat. Ik neem jullie mee in de gebeurtenissen van aflevering acht.

 

Janine (32 jaar oud) een schapenhouder uit Limburg:

Janine worstelt deze aflevering weer heel erg met haar gevoelens. Zij weet niet welke van de mannen zij moet kiezen. Als zij nu zou moeten kiezen zou zij zelfs voor geen van beide gaan. In de avond komen haar vrienden op visite voor een BBQ en vraagt zij advies. Ik vind dat Janine het veel te serieus aan pakt allemaal en veel te veel nadenkt. Natuurlijk moet zij het wel serieus aanpakken, maar ze moet meer luisteren naar haar gevoel. Ze denkt alleen maar na over dat Christiaan zo stil is en dat zij dat ook al is dus niet goed werkt, maar Sander is weer zo druk en ze weet ook niet of ze dat wel wil. Gelukkig had ze na een nachtje slapen wel bedacht om eindelijk op dag 4 wat één op één momenten te gaan inplannen om tijd door te brengen en vragen te gaan stellen.

 

Ik vermoed nog steeds dat zij alleen overblijft. Ze gaat denk ik met Sander op citytrip, maar daarna is het denk ik voorbij tussen hen.  

 

 

Hans (69 jaar oud) een paardenfokker uit Noord-Brabant:

Het moment dat er al een paar afleveringen aan zit te komen is er deze week eindelijk. Buurvrouw Dinie vertelt eindelijk aan Hans dat zij zich niet gelukkig voelt en naar huis wilt. Voor Hans komt dit als een enorme klap. Hier merkte ik weer dat Hans vooral Dinie had gekozen omdat zij gewend is aan het leven op de boerderij en zij goed zou aarden in de omgeving. Door de keuze van Dinie om weg te gaan blijft Annette automatisch over, maar wat betekent dit voor haar? Is zij over omdat Dinie weggaat of wil Hans ook dat zij blijft? Gelukkig komt Yvon al snel om Dinie uit te zwaaien en met Hans over Annette te praten. Terwijl zij met Hans praat knuffelt Annette geëmotioneerd met de hond van Yvon, Tommy. Hans vertelt aan Yvon dat hij graag wil dat Annette blijft en het met haar wil uitzoeken. Dit gaan ze vervolgens snel aan Annette vertellen en zij geeft gelukkig ook aan dat zij graag wil blijven.

 

Ik hoop zo erg dat Hans Annette echt een kans gaat geven en niet meer over Dinie gaat nadenken. Annette is zo’n lieve vrouw en ook al heeft zij geen ervaring op een boerderij zou dat niets moeten uitmaken. De boerderij loopt goed en Annette hoeft niet mee te helpen dus zij kan hem in het huis goed verzorgen en zorgen voor gezelligheid. Ik ben erg benieuwd hoe dit verder gaat verlopen.

 

 

Jouke (31 jaar oud) een melkveehouder uit Friesland:

Jouke begon de dag met een ochtendhumeur, hij heeft niet goed geslapen doordat de logeerweek en de bijhorende keuze door zijn hoofd spookt. Gelukkig voor de dames klaart hij na het ochtenddutje weer op. gezamenlijk wachten ze vervolgens de nieuwe koeien op die worden gebracht. Dit is voor Jouke en zijn vader altijd een feestelijk moment. In de avond komen de vrienden van Jouke op bezoek. De dames vinden het leuk om ze te ontmoeten en zij vinden het natuurlijk ook leuk om de vrouwen te ontmoeten. Jouke vindt Lotte en Karlijn hele leuke vrouwen, maar heeft al een voorkeur voor één van de twee. Hij kan niet uitleggen hoe dat komt, maar merkt dat hij geen moeite hoeft te doen bij diegene en bij de andere wel.

 

Ook al spreekt hij niet uit voor wie hij het voorgevoel heeft denk ik dat hij over Karlijn praat. Hij geeft ook aan dat hij merkt dat hij bij Karlijn soms geen woorden nodig heeft, omdat zij hetzelfde denken over bepaalde zaken.

 

 

Evert (58 jaar oud) een melkveehouder uit Drenthe:

Bij Evert is het een rommelige dag, de dames willen in de ochtend samen een wandeling maken en Evert wrijft bij het gedag zeggen over de rug van Nans. Nans is de rest van de dag gelijk erg vrolijk, zeker als zij in de middag nog een één op één gesprek heeft met Evert. Voor Maud zijn dit teleurstellingen ze merkt aan Evert dat hij meer naar Nans trekt. In de avond verzinnen Nans en Maud een spel met vragen waarin zij alle drie vragen eerlijk moeten beantwoorden. Maud geeft aan dat er niet meer dan vijf minuten genomen mag worden voor het beantwoorden van de vraag. Dat lijkt mij voor Evert geen probleem. Ik heb hem nog nooit zo lang achtereen horen praten, maar goed misschien doet hij het ineens wel. Tijdens het spel spreekt Maud haar teleurstelling uit. Evert reageert hier heel droog op met de woorden: ‘Voel je allebei happy.’ Ik vond het een beetje een vreemde zin, maar Maud werd bijna emotioneel. Ze vindt hem zo’n lieve man dat hij dit zo zegt. De volgende ochtend heeft Maud een één op één momentje als zij mee gaat helpen op de boerderij. Hierbij wordt zij een beetje vies en Evert haalt de viezigheid van haar gezicht af. Ze staat hierdoor gelijk trillend op haar benen en is helemaal van slag. Evert grapt vervolgens met: ‘is dat nog mogelijk dan?’ Bij beide zie je een lichte blos ontstaan op de wangen. Dit vond ik zo’n lief moment van die twee samen.

 

Na deze aflevering vind ik het lastig wie Evert gaat kiezen. Ik dacht altijd Maud, maar ik snap ook wel wat zij zei over Nans. En Evert trok deze aflevering ook meer naar Nans maar hiervoor was het altijd Maud. Ik denk dat Evert zich gewoon steeds beter op zijn gemak gaat voelen bij beide vrouwen. Toen hij alleen was met Maud en haar gezicht schoonmaakte zag ik echt duidelijk een blos en als hij haar niet leuk zou vinden had hij haar ook met viezigheid kunnen laten rondlopen. Hij nam toch maar de beslissing om haar aan te raken en het weg te halen. Het is lastig om in Evert zijn hoofd te kijken, zoekt hij een rustiger iemand dan gaat hij voor Nans. Alleen is hij zelf al wat rustiger en dat maakt het misschien saai. Maud is wat enthousiaster en wat uitbundiger wat er misschien voor kan zorgen dat hij ook uitbundiger gaat worden. Ik blijf toch nog steeds bij de keuze voor Maud, maar ik merk wel dat ik ook het meeste uitkijk naar zijn keuze. En dat komt vooral doordat ik het Maud zo erg gun.

 

 

Rob (51 jaar oud) een fruitteler uit Gelderland:

In de avond speelde de vrouwen en Rob een potje twister, hierbij kwamen ze wel erg dicht bij elkaar. Dat smaakte bij Rob duidelijk naar meer, want in de ochtend heeft hij een plan bedacht. De dames moeten op zoek naar hommelkasten en zodra ze er één gevonden hebben krijgen ze een zoen van Rob. Terwijl hij later een één op één moment heeft met Sonja om te praten over haar gevoelens gaat Wendy op zoek naar meer hommelkasten. Voor Rob was het een test om te kijken hoeveel moeite Wendy zou steken in het zoeken, als zij uiteindelijk terug komt met zes hommelkasten is de vraag aan haar of ze wil gaan voor zes zoenen of één langere. Uit eindelijk gaan ze voor zes zoenen, wat bij Rob een positief gevoel geeft maar voor Wendy nog niet naar meer smaakt. Rob geeft wel aan dat hij haar nog wil spreken over haar gevoelens hierover. Dit gaan we waarschijnlijk volgende week zien, ook zien we volgende week wie Rob gaat kiezen.

 

Mijn voorspelling was Wendy, maar nu Wendy aangeeft niets te voelen bij die zoenen begin ik te twijfelen. We zagen in het voorstukje dat het een emotioneel keuze moment gaat worden terwijl het nu lijkt alsof beide vrouwen geen sterke gevoelens voor hem hebben. Ik vermoed dat Wendy dit gaat aangeven in het gesprek volgende week of dat zij bij het keuze moment besluit om zelf weg te gaan. Ik betwijfel dan wel of het iets kan worden tussen hem en Sonja. Maar ook tussen Wendy en Rob zie ik geen toekomst op dit moment.  

 

 

Volgende week zien we dat Rob een keuze gaat maken, Maud een één op één gesprek eist met Evert en dan Annette de kinderen van Hans ontmoet.

Niks missen van Boer Zoekt Vrouw én meepraten? Word lid van onze Facebook-groep!