De Fabeltjeskrant duikt op de bioscoop

Goed nieuws voor alle fans van De Fabeltjeskrant. Er komt een heuse bioscoopfilm aan. Meneer de Uil, het bekendste figuur uit De Fabeltjeskrant, zal ongetwijfeld te zien zijn. Vanaf 19 december zal de film in de bioscoop te zien zijn. Waar de film precies over gaat is nog niet bekend gemaakt.

De Fabeltjeskrant bestaat dit jaar alweer vijftig jaar. In 1968 maakte Nederland kennis met de poppen uit de Fabeltjeskrant. Zo speelden Juffrouw Ooievaar, Zoef de Haas, Ed en Willem Bever en Bor de Wolf een belangrijke rol. Hun avonturen werden door veel kinderen bekeken. De kinderserie liep tot 1992, toen hielden de avonturen voor de dieren op. In totaal werden er maar liefst zestienhonderd aflevering gemaakt. 

Wie de stemmen gaan inspreken van de bekende poppen is ook niet bekend. Het zal in ieder geval een film worden voor het hele gezin. Mensen die De Fabeltjeskrant van vroeger kennen, zal het een feest van herkenning worden. In 2005 werd De Fabeltjeskrant nog uitgeroepen tot beste kinderprogramma aller tijden.

Er is zelfs een keer een persiflage van De Fabeltjeskrant gemaakt. In de TV Kantine kroop Carlo Boszhard in de huid van Meneer de Uil. Maar Carlo speelde het niet als zichzelf, maar als Meester Frank Visser. Het werd een hilarische persiflage. Het fragment is hieronder te bekijken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *