De Verraders: Een vooruitblik
Bron: RTL / Jasper Suyk

De Verraders: Een vooruitblik

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

Er start weer een nieuw seizoen van de Verraders, de hit show van RTL. Sommige Nederlandse fans van het programma hebben inmiddels de Belgische, Engelse, Amerikaanse en Australische versie van het programma al bekeken. Sommige hiervan met bekende deelnemers, anderen met onbekende deelnemers maar met of zonder bekende deelnemers blijft het programma spannend. De BN'ers die deze keer meedoen zijn:

Jan Slagter, oprichter, bestuurder en presentator bij omroep Max. Die zich nu dus laat verleiden om zijn gezicht te laten zien bij een grote, commerciële concurrent. Jan presenteerde onder meer de geheugentrainer. Als zijn geheugen hierdoor ook goed getraind is kan hij hier bij sommige opdrachten voordeel bij hebben en misschien kan hij zich hierdoor ook dingen herinneren die andere deelnemers zeggen en doen en zo een Verrader ontmaskeren?

Herman den Blijker, topkok en tv-persoonlijkheid. Een gedreven man met een grote mond. Vanuit eigen ervaring vond ik hem echt arrogant overkomen. Een houding die in een setting als de Verraders er snel voor kan zorgen dat hij aan de ronde tafel verbannen wordt. Maar door zijn gedrevenheid verwacht ik wel dat hij zowel als Verrader als Getrouwe fanatiek bezig zal zijn.

Betty Glas, verslaggever en eindredacteur voor RTL Nieuws. Veel Nederlanders zullen haar van gezicht, maar misschien niet van naam kennen. Dus misschien een onbekende onder de bekende Nederlanders?

Irene van de Laar, model, voormalig Miss Universe Nederland, presentatrice en actrice. Zij is denk ik een van de bekendere onder deze bekende Nederlanders. Ze is niet iemand die alle programma’s met bekende Nederlanders afloopt. Ik ben dus benieuwd hoe ze het gaat doen.

Pernille La Lau, presentatrice met een uitgebreide staat van dienst en momenteel een van de presentatrices van Koffietijd. En dus is zij net als Irene van de Laar een van de bekendere BN'ers in dit gezelschap. En ook van haar ben ik benieuwd hoe ze het gaat doen. Misschien al direct een bondje sluiten met Irene?

Ferry Somogyi, acteur en vooral bekend van Goede Tijden, Slechte Tijden. Hij heeft gestudeerd in Amerika en is wee geëmigreerd naar Amerika. Heeft hij door zijn ervaringen in Amerika een andere kijk op het spel in de Verraders?

Sunny Bergman, documentairemaakster, filmregisseur, schrijfster, actrice en activiste. Een dame met uitgesproken meningen die ze niet verbergt. Ze is anti zwarte Piet en heeft aandacht besteed aan thema’s zoals sexualiteit, racisme en het schoonheidsideaal. Ik verwacht dat zij zich zeker zal doen gelden aan de ronde tafel en een goede discussie niet schuwt.

Katinka Simonse, (Tinkebell) kunstenares en ook een dame met een uitgesproken mening. Zij is ondermeer bekend van een tas een tas gemaakt van het bont van haar kat die ze zelf gedood had waarna ze hem gevild had en de aankondiging om 60 kuikentjes door een versnipperaar te halen. Ze is voor mij een totaal onbekende. Ik had nog nooit van haar gehoord maar ook dit is een dame met een mening en ook zij zal zich zeker doen gelden aan de ronde tafel.

Sander Huisman, dj van Kriss Kross, neef van Henny Huisman. Ik had niet direct een beeld bij de persoon Sander Huisman dus ben ik benieuwd hoe hij zich gaat laten zien als deelnemer. Nathan Rutjes, ex-profvoetballer. Voor mij de meest bekende naam in deze groep omdat Nathan ook bij mijn favoriete voetbalclub heeft gespeeld. Ook bekend om zijn ‘matje’ wat ook heeft geleid tot een reclame voor Toto. Hij lijkt altijd goedlachs en is daarom misschien een goede Verrader.

Thomas Cammaert, een van origine Vlaamse acteur uit o.a. de VTM serie Spoed en de film Sonny Boy. Hij was in 2017 de mol in WIDM. Dus zal hij geen probleem moeten hebben met liegen en bedriegen mocht hij een verrader zijn. Of met het herkennen van een verrader als hij een getrouwe is.

Jordy Huisman, broer van Sander Huisman en samen met Sander oprichters van Kriss Kross. Twee broers die zeker zullen samenwerken. Als ik deelnemer was zou ik z.s.m. een van deze twee eruit werken. Wel zou het leuk kunnen worden als een van de twee verrader is en de andere getrouwe.

Maria Fiselier, operazangeres. In het eerste seizoen deed operazangeres Francis van Broekhuizen mee en die werd een publiekslieveling. Ik ben benieuwd of Maria dit ook in zich heeft.

Georgio Hokstam, radio dj en voormalig muziek deskundige bij RTL. Hij is voor mij een onbekende en heb dus totaal geen idee wat ik van hem kan verwachten.

Chahid Charrak, influencer. Kind van een Marokkaanse vader en Nederlandse moeder die multimiljonair is geworden in de tegelhandel en nu influencer is op Youtube en Instagram. Voor de prijs hoeft hij ogenschijnlijk niet meer mee te doen. Ik ben benieuwd of hij de andere deelnemers hier ook kan beïnvloeden?

Billy Dans, rapper, zanger en singer/songwriter en voor mij en misschien meerdere mensen een totaal onbekende. Selma Omari, youtuber en zangers. Nederlands eerste You-tube ster met een Marokkaanse achtergrond die ook te maken heeft met misgunners en haat. Een dame geboren met een stormram in een hand en pumps in de andere hand.

Noël van Kleef, actrice en zangeres. Als actrice bekend uit o.a. SpangaS en Goede Tijden Slechte Tijden. Achtergrond zangeres bij o.a. Paul de Leeuw en Ernst Daniel Smidt.

Jessie Maya, youtuber en transgender. Haar hele transitieproces is vastgelegd in video’s en op youtube te zien. Jessie heeft 80 tatouages en is een opvallende verschijning.

Noor Omrani, hockeyster en vriendin van de Feyenoord speler Marcus Pedersen. In een interview in het verleden was Ajax de favoriete club van Noor, maar dat zal nu veranderd zijn.