Een Jaar Van Je Leven: sommige deelnemers hebben nog niets bijgedragen aan de pot
Bron: Talpa / William Rutten

Een Jaar Van Je Leven: sommige deelnemers hebben nog niets bijgedragen aan de pot

Geschreven door Natasja Landman

Elke donderdag laat Natasja haar licht schijnen op Een Jaar Van Je Leven.

Deze week stond weer in het teken van een verdienopdracht, waaraan sommige deelnemers graag mee wilde doen. Alleen besloot het lot anders en moesten er juist een paar deelnemers meedoen die de opdracht helemaal niets vonden. Hiermee werd geld verdiend, maar wat wordt hier eigenlijk van gekocht?

De verdienopdracht was klauteren aan een zogenoemde monkeybar, kom je tot de overkant dan verdien je 250 euro voor de pot. Haal je dit niet dan is het 25 euro per stang dat je komt. Sommige deelnemers stonden te springen om hun kunstje te laten zien. Wat een pech had manager Jeffrey met het trekken van de namen wie er mee mochten doen. Een paar van de beste stuurlui stonden aan wal en zoals hij zelf al toegaf aan de toeschouwers, slechter kon niet.

Ik vond het wel een vernieuwende insteek. Zo heb je niet iedere keer de hardste schreeuwers die de opdracht gaan uitvoeren. Dat het dan slecht kan uitpakken is natuurlijk ook wel weer juist leuk om naar te kijken. Want het waren een keer niet Jeffrey, Kim D en de andere fanatieke deelnemers die de opdracht moesten voltooien. Er waren wel een paar fanatieke deelnemers, maar er zaten er ook een aantal bij die liever niet hadden meegedaan.

Babette was tijdens het oefenen al aan het huilen, zij wist zeker dat ze zichzelf niet zou kunnen houden. Moraima was bang om te vallen en haar nieuwe knieën te bezeren, Zoë kwam met het oefenen niet verder dan de tweede stang en ook Mexx was doodsbang. Dat zijn al vier van de tien deelnemers die de opdracht niet tot het einde hebben kunnen volbrengen.

Er wordt dan ook niet het bedrag bereikt dat gehoopt werd. En dat brengt sommige deelnemers weer bij hetzelfde geklaag als al vaker. Sommige deelnemers leveren geen geld op. Kijk bijvoorbeeld naar Moraima die met iedere fysieke opdracht echt moeite heeft om het uit te voeren. Ik heb nog niet één opdracht gezien waarin zij echt tot haar recht komt. Ik begrijp echt wel dat een monkeybar heel erg lastig is en ik snap ook de angst om te vallen, maar het is wel iedere keer iets.

De voorraad van Jeffrey

En dan rest nog de vraag, wat gebeurt er eigenlijk met het gewonnen geld? Manager Jeffrey is niet zo van het vertellen wat hij koopt. Hij roept heel hard dat niemand iets te kort hoeft te komen. En toegegeven er is meer geld dan ooit en ook hoeven de deelnemers nooit honger te lijden. Alleen eten ze nog steeds frikandellen in plaats van ander vlees. En zien de niet-rokers ook dat er voornamelijk veel geld wordt uitgegeven aan sigaretten.

Hoeveel geld er precies aan sigaretten wordt uitgegeven is niet te zeggen. Er is alleen altijd genoeg. En ook de vrienden van de manager komen niets te kort. Zij “helpen” de manager geregeld met dingen regelen in het kantoor. Waarbij de voorraad met eten en vooral drank steeds wordt aangebroken. Er zijn speciale flessen wijn die in het kantoor worden gedronken. Als je geen vriend bent van manager Jeffrey krijg je dit niet te zien.

En als iemand het durft om te klagen over het gebrek aan eten of andere spullen. Dan roept Jeffrey toch nog even tien keer zo hard dat je niets te kort komt. En dat je het vooral moet zeggen als je iets te kort zou komen. Alleen laat zijn lichaamstaal precies het tegenovergestelde zien, je moet Jeffrey absoluut niet lastig vallen met gezeur over te weinig eten, drinken of spullen. En heb je commentaar op de gekochte boodschappen, dan moet je je maar verkiesbaar stellen als volgende manager van de maand.

Ik ben erg benieuwd wie zich gaat opgeven als de volgende manager van de maand. Ik begrijp dat Jeffrey niet aan zakgeld doet, maar op deze manier alleen producten kopen voor je vrienden en dat apart van de groep opmaken is natuurlijk ook niet de manier. Jeffrey heeft een hele grote mond en daarmee overschreeuwt hij de rest waardoor niet veel mensen tegen hem in durven te gaan. En als je een mede roker bent vind je het allang prima, want jij komt in ieder geval geen sigaretten te kort.

Niks missen en meepraten over Een Jaar Van Je Leven? Word lid van onze Facebook-groep!