Een Jaar Van Nona’s Leven: Geheime podcast laat Wanda’s oren klapperen
Bron: Talpa / William Rutten

Een Jaar Van Nona’s Leven: Geheime podcast laat Wanda’s oren klapperen

Geschreven door Nona Tolol

Elke woensdag laat Nona haar licht schijnen op Een Jaar Van Je Leven.

Gottegot. Wat een tranendal tijdens GJ zijn begrafenis. Drama, drama, drama! Oh wacht, sorry, geen begrafenis. GJ de Verlosser blijkt gewoon vertrokken. Levend, gezond en wel. Maar wat een gejammer en gerouw. Nog even en ik verwachtte al dat Eunice in zwarte tutu als de stervende zwaan voorbij zou komen springen.

Opgeruimd staat netjes

Isaac kan na het vertrek van De Verlosser GJ, zijn geluk niet op en besluit de loods eens even te laten zien wie hier de baas is. Direct ruimt hij de chillplek van Jasper en Wanda op. Eruit met die troep. Nee, niet zij. Maar de bank, enzo.

Esther intussen vertrouwt Babette toe dat ze erover denkt, ik zeg DENKT, om het programma te verlaten. Maar ja, Esther heeft al zoveel gezegd en gedacht. Wanneer Babette Isaac hiervan even later op de hoogte brengt, haast hij zich naar Esther toe.

En hij biedt zijn excuses aan. Esther barst in tranen uit en is hevig geëmotioneerd. "Dit is het mooiste cadeau dat je me kon geven, mijn zoon" stamelt ze nog (nee, dat laatste is ze niet, hoor). Nou ja… mooiste cadeau? Haar allermooiste cadeau zou zijn JW, gekleed in alleen een tijgerstring, met een roos tussen zijn tanden op een presenteerblaadje.

Erik in the spotlight

Over tijgerstring gesproken. Waarschijnlijk zit die van Erik te strak, want wat een praatjes opeens. Verontwaardigd vraagt hij aan Babette waarom Esther in een innige omhelzing met Isaac zit. Zó dan! Eerder had hij al tegen Kim gezegd dat zij gegadigde was om genomineerd te worden. Maar hij, Erik, heeft daar persoonlijk een stokje voor gestoken. Dat je het effe weet, Kim.

GJ eruit en er is alweer een nieuwe verlosser? Je kan zeggen van Erik wat je wil, maar hij is wel de enige die tegen Isaac ingaat. Openlijk. De meesten vinden wat van Isaac maar zeggen het niet in zijn gezicht.

Erik laat door zijn gedrag duidelijk merken aan Isaac: ik heb schijt aan jou. Isaac stond gewoon met zijn mond vol tanden en had een verbijsterde blik toen Erik hem van repliek diende. Erik weigerde namelijk om een bevel van Isaac uit te voeren (iets met een sporttoestel dat verplaatst moest worden).

Babette's beslissing

Trouwens het gesnik, gehuil en gejammer van Babette en consorten was al snel weer over. Zij, Wendy en Zoë gaan op Rupert stemmen om manager te worden. Dat is tegen het zere been van Erik. Dat laat hij ook duidelijk merken. Hij doet net alsof 'GJ's erfgoed' verloochend wordt.

Euh..ja. Want GJ had hun als het ware opgedragen om op Sasha als manager te stemmen. Maar ja. Waar is GJ nú dan? Precies. JW is woest. Erik óók. Maar ja, Sasha is zijn droomvrouw dus hij is niet geheel objectief. Babette laat haar tranen weer de vrije loop. Ze mag zèlf toch wel beslissen op wie ze stemt of wat voor beslissingen ze dan ook maakt?, snikt ze. Meis, ga vooral je goddelijke gang. Ik vind leuk!

Stekelige Wanda

Dat Wanda een bloedhekel heeft aan Kim was al een tijd duidelijk. Ze gooit de meest vreselijke dingen over Kim haar huidaandoening en uiterlijk eruit. Wat heerlijk toch als je zélf perfect bent. Tegen Sasha zegt ze venijnig dat, mocht Kim ooit manager worden ze "een cactus in haar kont gaat stoppen" *krekelgeluiden*

Wait! Whut? Waarom zou je dat in hemelsnaam doen vraag ik me dan af. Arme cactus. Ik weet het, ieder heeft zijn voorkeuren op seksueel gebied maar seks met een plant, een cactus in dit geval, lijkt me meer iets voor veganisten. En trouwens, Wanda is tóch al zo snel geprikkeld. Ik kan haast niet wachten tot Kim inderdaad manager wordt.

Maar goed, even terug naar Wanda haar opmerking over Kim en het managerschap. Sasha knikt heftig mee en zegt op valse toon "Neeeee, die gaat écht nooit manager worden!" (daarna viel ze direct in slaap, want een hele zin). Ik moest zowat mijn lachen inhouden want Sasha, kandidaat manager, have i got news for you! Jij wordt het namelijk óók niet!

Nieuwe manager

Het is Rupert die de verkiezing wint. En wat was Wanda wederom lekker bezig. Nu weer tegen Jasper. Die had het gewaagd om Jefrrey een, in haar ogen, te hoog cijfer te geven voor zijn performance. En dan had ze ook nog commentaar dat hij wel eens bij Wendy sliep.

Waarom? Hoe dan? OMG. Nou, ik zou óók liever naast een gezellige bloeiende kamerplant a la Wendy liggen dan naast een stekelige, uitgedroogde cactus. Een beetje zonlicht en voldoende vocht doen wonderen.

Over elke scheet moet Jappie Jap verantwoording afleggen. Hij lijkt weinig ruggengraat te hebben, onze motorcrosser. Misschien is híj wel juist degene die een cactus kan gebruiken. Tip; voorzichtig inbrengen.

Podcast

Erik is trouwens weer de aanzwengelaar van het volgende drama. Die van die geheime podcast. Hij is goed op dreef, het meesterbrein, zoals Marciano al eens over hem zei. Maar goed, die podcast dus. Per ongeluk expres is er een gesprek opgenomen tussen Babette, Wendy en Kim. Kort gezegd komt het erop neer dat ze Wanda er als eerste uit willen.

Wanda toont zich hevig ontsteld en geëmotioneerd wanneer ze hoort wat er over haar gezegd wordt. Ze voelt zich verraden. Hoe durven ze? Juist zij. Wanda! Die alleen maar goedheid kent. Liefde, licht en leven verspreidend. Opgewekt, positief en iedereen een mes in zijn rug… sorry, een hart onder de riem stekend.

Half jaar feest

Maar, wat maken we ons druk. We staan aan de vooravond van het half jaar-feest! Het zag er gezellig uit, er was alcohol maar het bleef beschaafd. Al zou Wendy Jeffrey op de mond gekust hebben wat Jeffrey weer heftig ontkende tegen Kim.

Na afloop van het feest werd het ietsje spannender. Kim lag a la Freek Vonk in de bosjes (in dit geval van achter een stapelbed) Wendy en Jeffrey af te leggen toen laatst genoemde Wendy in bed stopte. Het was dat Moraima ertussen kwam. "Anders had ik een reden gehad om het uit te maken" aldus een teleurgestelde Kim.

Sasha struikelde over een matras en vond het nodig om dat af te reageren op Bern. Babette en Marciano leken elkaar óók even gevonden te hebben maar méér dan dat is er niet gebeurd, aldus Babette. Wanda en Jappie Jap lagen óók in een bed. Aan de bewegingen van het dekbed te zien was hij de cactus water aan het geven.

About last night

De volgende dag zegt Wanda naar huis te willen. Ze is bang haar relatie van negen jaar op het spel te zetten, jammert ze. Ze is bang dat ze voor de bijl gaat. Euh… tja. Wanda heeft overduidelijk liggen ballen/ ketsen/tjoppen/ cursus tuinieren (kruis aan wat van toepassing is). Wat dat betreft ben ik net de belastingdienst. Net zo duidelijk en leuker kan ik het niet maken.

Nu Esther een surrogaatgezin heeft, bestaande uit 'haar man', een zoon en boze stiefzus (Eunice), zou je denken dat dit alle reden is om te blijven. Ze moet nu nog een dochter zien te vinden. Tussendoor benoemt ze Eunice haar 'rijgedrag' tegenover JW.

En nee, ze is absoluut niet jaloers want ze is absoluut niet verliefd op JW. JW haalt zijn schouders erover op. Kan hem het schelen. Liever dat rijgedrag dan dat breigedrag, denkt ie. Esther krijgt weer eens een breakdown en wil naar huis omdat ze slaapproblemen heeft.

In een notendop

Jasper heeft nu weer bij Sasha geslapen (dan weet ie tenminste zéker dat ie in slaap valt). Sasha doet lelijk tegen Bern. Wanda is vol zelfmedelijden en geeft Jasper daar de schuld van. De kas is heropend als tiny house.

Wanda is nog steeds niet naar huis en Kim wil nog steeds dat ze eruit gaat. Ook Esther is er nog steeds, nog steeds in dubio of ze moet blijven of niet. En lieve mensen, daar gaat de door Rupert ingebrachte spiritualiteit en zonnegroet niets aan veranderen. Namasté!

Wordt vervolgd.

Niks missen en meepraten over Een Jaar Van Je Leven? Word lid van onze Facebook-groep!