Einde Een Jaar Van Je Leven komt steeds dichterbij, déze 17 bewoners zijn nog over
Bron: Showbizznetwork.nl / Daniël Schalk

Einde Een Jaar Van Je Leven komt steeds dichterbij, déze 17 bewoners zijn nog over

Geschreven door Nona Tolol

Met nog 4 maanden en 17 deelnemers te gaan, lijkt voor sommigen de overwinning al in zicht. Ja, want hoe zit dat eigenlijk? Hoe staan de loodsbewoners ervoor en in hoeverre maken zij eigenlijk kans om als winnaar de loods te verlaten? Columnist Nona neemt ze in vogelvlucht door.

Jeffrey de Alleskunner

Jeffrey blèrt te pas en te onpas dat hij de gedoodverfde winnaar is. Want iedereen is dom en hij speelt ze er allemaal uit. Daarmee heeft hij de lat onnodig hoog gelegd voor zichzelf. Het vervelende daarvan is dat je het dan ook moet waarmaken.

Duo Slimpie en Sloompie

Isaac is niet zo luidruchtig als Jeffrey maar is vanaf dag 1 al aan het konkelen en manipuleren. De bewoners hebben natuurlijk allang door dat hij verschillende maskers opzet, met alle kampen meepraat en gewoonweg niet te vertrouwen is. Natuurlijk gaat dit uiteindelijk tégen hem werken.

Marciano doet maar wat en sukkelt een beetje mee in het kielzog van Isaac. Een beetje halters heen en weer gooien, af en toe 'strategisch' overleg met Isaac en Babet (Yo, bro-overleggen) en dat was het dan wel weer. Hij heeft overigens wel een uitgebreide collectie bandana's en deelt met Isaac een gezamenlijke interesse in eiwitpoeder.

De rug van JW

JW wil met zo weinig mogelijk inzet en nog minder lichaamsbeweging zoveel mogelijk rendement behalen. En dat is de prijzenpot natuurlijk. Hij heeft zijn werkgebied wel uitgebreid sinds Esther’s vertrek. Hij komt nu zelfs van de bank af. Er leek even sprake van een opleving maar hij vervalt weer in zijn humorloze, nukkige gezeik. Zwakke plek: zijn rug.

Naaien met Eunice

Eunice is zonder meer een hele slimme vrouw. Maar ik vind haar zonder meer ook een héél irritante en betweterige vrouw. Doet aan ballet, yoga, drummen, en weet overal vanaf. Dat laat ze ook graag merken. Ze kan ook heel goed naaien. Zegt ze. Helaas voor JW, op een naaimachine (want die heeft geen rugklachten).

Tinkerbell Mirthe

Mirthe is één van de weinigen waar geen hoogte van te krijgen is. Als een soort wereldvreemde Tinkerbell fladdert ze overal tussendoor. Legt overal haar oor te luisteren en dropt hier en daar een vreemde opmerking. Mompelt in zichzelf wie ze weg wil hebben om vervolgens iedereen te gaan vervelen over haar aanvaringen met bewoners.

Die Tinkerbell fladdert dadelijk gewoon met de prijzenpot weg. Naar Tibet ofzo. Daar scheert ze haar hoofd kaal, wordt monnik en gaat op een berg zitten mediteren. Voor die innerlijke connectie, ofzo.

Queen Diva Rupert en hoe-heet-ie-ook-alweer…

Rupert ontpopt zich hoe langer hoe meer als de Zuid Amerikaanse versie van Gordon. Vals, rellerig en rancuneus, en dan in een strak glimmend broekje. Ik zie het nog gebeuren dat wanneer Rupert de prijzenpot niet gaat winnen, hij de boel gaat saboteren. Die gaat de computer hacken om vervolgens de prijzenpot te plunderen.

Imadiddin… Ima wie? Oh ja. Hij! Die is er óók nog. Ja, weet ik niet. Hij euh… lijkt me in ieder geval heel aardig. Denk ik.

Moraima en babbelgrage Babette

Moraima is gewoon een typetje van Wendy van Dijk. Die ritst dadelijk gewoon dat Moraima-pak open en vervolgens komt Wendy tevoorschijn. Wedden?

Babette. Ons Brabantse babbelgrage worstenbroodje. Profileerde zich van meet af aan als een soort van dr. Phil.

Hangt graag de psycholoog uit, vooral onder invloed van alcohol, en denkt alles te kunnen analyseren. Ze is wel oké. Totdat het om sigaretten en alcohol gaat. Als dat zo doorgaat, is een interventie vanuit de Jellinekkliniek niet eens zo’n gek idee.

Mega Wendy

Wendy. Lijkt mij één van de meest oprechte bewoners. Ik schat in dat zij een hoge gunfactor heeft bij het publiek. Echter kan dat in haar nadeel werken, want bedreiging, wanneer bewoners daarvan op de hoogte zijn.

Sasha en haar labradoodle

Bern kwam binnen als een sterke speler. Fysiek sterk, slim en wars van haantjesgedrag. In de relatie met Sasha heeft hij zich ontpopt als een circushondje dat braaf opzit, pootjes geeft en vooral geen afwijkende mening mag hebben.

Sasha. Kraak noch smaak. Dat is het eerste wat bij me opkomt wanneer ik haar zie. En zo vermoeiend. Vooral de toon waarop ze praat. Ik krijg altijd de neiging om mezelf in mijn oogbollen te prikken als ik haar stem hoor. Als ik al niet in een coma ben weggezakt.

Maar vergis je niet. Ze is een Wanda in het kwadraat. Ze zal niet schromen om Bern labradoodle voor de bus te gooien, waarbij zij hardop lachend achter het stuur zit, mocht ze hierdoor kans maken op de prijzenpot.

Erik heeft geduld

Erik. Ach ja. Beetje wereldvreemd. Houdt er sterke principes op na. En bij hem geldt: wat recht is, is recht en wat krom is, is krom. Geen middenweg en dus weinig flexibel. Hij heeft er geen moeite mee om omwille van het spel, medebewoners een mes in de rug te steken (dat hij daarna aflikt). Hoe dan ook wel een grote kanshebber.

Want hij heeft tijd en geduld. Héél veel geduld. Erik verveelt zich niet, want zelfs de hele dag zitten op de bank in de loods, is een stuk spannender dan zijn leven buiten. Oh ja, en er is veel meer serviesgoed en bestek aanwezig om af te likken.

Zoë

Zoë. Wordt door de meeste bewoners niet serieus genomen. Ze wordt soms behandeld als een zwakzinnige kleuter. Niet vanwege haar leeftijd maar Zoë heeft sowieso weinig te melden. Helaas vindt zij dat van zichzelf óók.

Wanneer het om opdrachten gaat, roept ze bij voorbaat al kansloos te zijn. Jammer, Zoë. Je hebt méér in je dan je denkt. Hunkert naar euh… aandacht. Vooral die van Isaac. Hierdoor is ze makkelijk manipuleerbaar.

Crea Bea Bio Janet

Janet. Hoort bij de 'oudjes' maar heeft niet echt iemand waar ze close mee is. Is hulpvaardig, creatief. Heeft een voorkeur voor afwijkende outfits, humor die niet begrepen wordt en biologische hobby’s. Als het even kan, drinkt ze ook graag een wijntje, of 2, of 3, beter de hele fles, mee. Maar dan wel zó dat de overige bewoners het niet hoeven te weten.

Womanizer Jasper

Jasper. Tja. Wat zal ik zeggen? Leek in het begin de bondgenoot van Jeffrey. Echter trok hij hoe langer hoe meer toe naar Mount Wanda. Ach ja, de één is meer van de Etos en de ander meer van het Kruidvat. Voorts had, en heeft, Jasper er geen moeite mee om Jeffrey voor de bus te gooien.

Jasper heeft het postuur van een brugklaspieper en oogt weinig charismatisch. Echter moet hij tóch wel iets hebben waardoor Wanda haar relatie op het spel zette, Sasha haar brillenglazen beslaan en Wendy af en toe een plekje in haar bed voor hem vrij maakt.

Hoe dan ook, we gaan het zien!

Niks missen en meepraten over Een Jaar Van Je Leven? Word lid van onze Facebook-groep!