Expeditie Robinson: Strijden voor de samensmelting
Bron: RTL

Expeditie Robinson: Strijden voor de samensmelting

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

Elk seizoen weer hoor je meerdere deelnemers zeggen dat ze de samensmelting en eigenlijk het samensmeltingsdiner willen halen. Dat is echt een Robinson mijlpaal. En daarna is alleen maar extra. En veel van de deelnemers die nu nog in de Expeditie zitten denken aan de samensmelting, rekenen op de 20e dag al op de samensmelting. En waarschijnlijk dromen ze er al van.

Maar de dag begint gewoon als de andere dagen. Er spoelt een fles aan met info over de captains battle. Dit moet een motorisch wonder zijn met engelen geduld. Maar Ilias gaat dit niet meer meemaken. Hij is op een tropisch eiland midden in de oceaan in een aangespoelde naald gaan staan. Hoe bizar is dat. Maar omdat er niet meteen een dokter aanwezig was heeft hij ’s nachts liggen piekeren want hij wist natuurlijk niet waar die naald voor gebruikt was. En uiteindelijk heeft hij als gevolg hiervan besloten te stoppen met de expeditie om in Nederland hier naar te laten kijken.

Strijden voor de samensmelting

En dan de captains battle, een speciale want de winnende captain gaat met zijn team naar west en die zijn zeker van de samensmelting. Het is een proef met dominostenen en door een soort hekwerk lopen, raak je dit aan vallen je stenen en moet je weer opnieuw beginnen. Deze proef lijkt een van de captains, choreograaf Vincent op het lijf geschreven. En hij wint deze proef dan ook en mag met zijn team naar de samensmelting. De teams van de ander captains, Ferry en London moeten nog een keer strijden.

En dus moeten twee teams met elkaar de strijd aan gaan denken ze maar bij aankomst blijkt dat de proef individueel is. De winnaar krijgt een immuniteitsmunt. En gedurende de proef vallen er steeds mensen af. De eerste die afvalt bij een echte Robinsonproef, een touwtje doorbranden gaat niet naar het samensmeltingsdiner en valt af. Hoe dramatisch kan dat zijn, als laatste afvallen en het samensmeltingsdiner niet halen?

Wie mist het samensmeltingsdiner?

Gedurende de gehele proef is Ferry een van de eersten, Dzifa doet het ook goed maar moet op een gegeven moment terug omdat ze vergeten is puzzelstukken mee te nemen. Niels maakt zich zorgen want hij heeft niet vaak vuur gemaakt. Mike daarentegen heeft zelfs met natte spullen vuur gemaakt. Een voor een weten mensen het touw door te branden en door te gaan in de proef waarbij uiteindelijk Ferry de winnaar wordt. Maar Niels en Mike zijn de twee laatsten die hun touw door moeten branden. Mik is daar al een hele tijd mee bezig maar het wil maar niet lukken. En uiteindelijk lukt het Niels weg en valt Mike tot zijn frustratie af.

En terwijl Vincent en zijn team de gedekte tafel al bekijken en een tomaatje eten de rest onderweg naar het samensmeltingsdiner krijgt Mike te horen dat er een afvallerseiland is. Dus toch en vertrekt hij zonder eten en gefrustreerd naar dit eiland.