GTST-blog: Komt er toch een verjaardagsfeestje voor Tom?
Bron: RTL/Geert de Lange

GTST-blog: Komt er toch een verjaardagsfeestje voor Tom?

Geschreven door Annemarie van der Ploeg

Elke vrijdag blikt Annemarie terug op de voorbije week in GTST.

Bij de familie Verduyn wordt nog altijd hard gewerkt om het geld voor Steef’s belastingschuld bij elkaar te krijgen. Ook Demi helpt mee. Zij zegt dat ook het verjaardagsfeestje voor Tom niet hoeft te worden gegeven. Steef voelt zich vreselijk schuldig. Henk heeft echter wel een oplossing om het toch te vieren. Hij gaat bij Marwan producten vragen die bijna over de datum zijn en hij regelt hapjes in De Koning. Merel appt Lynn om het recept voor een lekkere taart te vragen. Zo kan het feestje toch doorgaan.

Als Janine alleen met Laura naar de reumatoloog zal gaan, hoort Henk het ook. Ze gaan er met z’n drieën naartoe. De arts in het ziekenhuis heeft goed nieuws voor Laura: ze heeft geen reuma. Henk is door het dolle heen als hij dit hoort. Maar als Demi bij Laura en Henk thuis komt en mee mag eten met de kaasfondue, voelt Laura zich niet helemaal in orde. Ze gaat even op de bank liggen en Henk dekt haar toe met een dekentje. Laura is gelijk in slaap en niet wakker te krijgen. Demi vertrouwt de reumatoloog niet. Ze vermoedt dat er iets anders aan de hand is.

Tijdens de bewonersbijeenkomst bij Janine thuis, kwam huisbaas Agaath van Dijnselburg ongenodigd opdagen. Ze voelde zich gepasseerd. Ze neemt het woord en zegt dat alles door haar opgelost zal worden. Janine praat met Ludo over dit voorval. Een advocaat nemen heeft geen zin want alle zaken die tot nu toe tegen haar zijn aangespannen, werden geseponeerd. Lynn wil met de hele zaak stoppen want de huisbaas heeft in een email renovatie beloofd.

Als Janine een interview heeft met de hoofdredacteur van het tijdschrift Loft, komt de huisbaas weer opdagen. Zij benadrukt dat geruchten geen feiten zijn. Later blaast de hoofdredacteur het hele artikel af, want de huisbaas is een groot adverteerder en die willen ze niet kwijt. Ook Lynn wordt onder druk gezet. Als Van Dijnselburg aan haar deur komt met een bos bloemen, wordt er een foto gemaakt en verschijnt er een artikel met die foto in de krant gezet. Daar staat ook in dat de huisbaas het achterstallig onderhoud gaat oplossen. Janine vraagt Lynn om uitleg, waarop deze bekent onder druk te zijn gezet.

GTST is van maandag tot en met donderdag om 20:00 uur te zien op RTL4. Op de hoogte blijven over GTST én meepraten? Word dan lid van onze Facebook-groep!