GTST-blog: Hoe gaat het met Shanti in het ziekenhuis?
Bron: RTL/Geert de Lange

GTST-blog: Hoe gaat het met Shanti in het ziekenhuis?

Geschreven door Annemarie van der Ploeg

Elke vrijdag blikt Annemarie terug op de voorbije week in GTST.

Shanti ligt in het ziekenhuis en Rick en Daan zijn bij haar. Ze blijkt een verwonding aan haar rug en rookvergiftiging te hebben. Ze heeft haar leven te danken aan de moedige actie van Daan. Hij heeft ook veel rook ingeademd en hoest heel erg.

Shanti wordt voor de keuze gesteld in verband met de baby; een keizersnede of wachten tot ze natuurlijk gaat bevallen en tot die tijd dus in het ziekenhuis blijven. Ze zou nog steeds liever thuis bevallen. Rick vindt een keizersnede veiliger maar Shanti wil wachten. Dan beweegt de baby weer.

Janine hoort dat Agaath liegt tijdens een verhoor van de politie. Janine gaat helpen in de Koning. Hier komt Agaath ook weer opdagen. Ze is blij iedereen te zien en belooft die mensen, die geen onderdak hebben, met het bedrijf hotelkosten voor te schieten. Janine biedt Oriana en Lynn een slaaplaats aan, maar Oriana weigert dit.

Nader onderzoek

Lynn en Janine kunnen die nacht beide niet slapen en praten over de leugens van Agaath. Later vertelt Janine Daan wat zij heeft gehoord. Ze hoopt dat Daan haar kan helpen met bewijzen. Hij gaat haar helpen en trekt de telefoongesprekken van Agaath na.

Dan gaat Janine ook naar rechercheur Alex met belangrijke info over de explosie. Deze wil echter niets verder onderzoeken. Janine besluit de verzekeringsmaatschappij te vragen nader onderzoek te doen. In een gesprek met Agaath vertelt deze dat ze Shanti bloemen heeft gestuurd. Agaath voelt zich schuldig maar als zij gebeld wordt, vangt Janine iets op.

Laura voelt zich niet in orde. Ze heeft ineens een hand die trilt. Laura gaat met Henk naar het ziekenhuis om het gips eraf te halen. Ze zegt geen mantelzorg van Henk meer nodig te hebben maar als ze eenmaal zonder gips thuis is, kan ze ineens niet lopen. Henk denkt dat de klachten komen omdat ze een dagje ouder wordt, maar Laura zegt naar de dokter te willen gaan.

Henk zegt er voor haar te zullen zijn. Ze kan snel bij de neuroloog terecht. Na dit bezoek is ze danig van slag want de neuroloog vermoedt dat ze Parkinson heeft. Henk wil met haar op vakantie gaan. Als zij op een website heeft gekeken en meer heeft gelezen over het verloop van die ziekte, neemt ze een besluit. Als zij hulpbehoevend wordt is het klaar. Dan maakt zij het uit met Henk.

GTST is van maandag tot en met donderdag om 20:00 uur te zien op RTL4. Op de hoogte blijven over GTST én meepraten? Word dan lid van onze Facebook-groep!