GTST-blog: Lukt het Shanti om normaal te bevallen?
Bron: RTL / Feriet Tunc

GTST-blog: Lukt het Shanti om normaal te bevallen?

Geschreven door Annemarie van der Ploeg

Elke vrijdag blikt Annemarie terug op de voorbije week in GTST.

Rick komt speciaal gekleed bij Shanti in het ziekenhuis. Hij zal de babs zijn die de plechtigheid van Nina en Bing zal leiden. Hij moet beloven alles op beeld vast te leggen. Er wordt een plant van Noortje bezorgd. Het is Jasmijn. Zo komt Shanti op de naam die haar baby zal dragen.

Dan krijgt ze opeens een harde buik en als ze opstaat, breken de vliezen. Ze belt Rick, die al met de plechtigheid zou gaan beginnen. Hij vertrekt onmiddellijk naar het ziekenhuis en Stefano neemt zijn taak over. In het ziekenhuis probeert hij Shanti te steunen.

Zij heeft ontzettend veel pijn en voelt zich helemaal niet goed. Als ze buiten bewustzijn raakt, wordt ze voor een keizersnede naar de OK gebracht. Rick is vreselijk bang om haar te verliezen en hoopt dat zij het redt.

Parkinson

Henk heeft iets in huis gehoord en gaat er met een stok op af. Dan blijkt het geluid van Linda te komen. Henk wist helemaal niet dat ze zou komen. Laura wist er wel vanaf maar is vergeten om het hem te vertellen.

Laura vindt in steeds meer symptomen de bevestiging dat ze Parkinson heeft. In het ziekenhuis staat nog niet 100% vast dat ze die ziekte heeft. Henk wil afbellen voor de bruiloft maar Laura wil nog niet dat anderen van haar ziekte weten. Ze gaat met Henk naar de bruiloft.

Veilinghuis

Ludo doet Daan een voorstel nu hij ook Stefano aan werk moet helpen. Daan mag samenwerken met Stefano als deze commercieel directeur van het veilinghuis wordt. Daan had de functie bij Ludo nooit aangenomen als hij hiervan had geweten. Ludo vindt dat beide hun krachten moeten bundelen.

Daan vraagt bedenktijd bij Ludo en bekent Rick dat hij zich ergert aan Stefano. Hij wil er niet uitgewerkt worden bij het veilinghuis. Daan neemt de functie aan op voorwaarde dat hij een studie kunstgeschiedenis mag doen en ook ruimte krijgt voor eigen projecten.

Transportje

Julian overlegt met Marwan hoe ze het aan zullen pakken met Philippa. Op advies van Daan zal hij met haar het gesprek aangaan en haar het woord diamanten te laten zeggen en iets over de organisatie. Hij moet de dag van de bruiloft naar Rotterdam voor een transportje. Hij verzint een smoes tegenover zijn kinderen.

Hij zet de opname aan op zijn mobiel. Als zij merkt dat hij alles opneemt bedreigt ze hem met een pistool. Hij moet alles deleten. Door noodweer van Julian wordt Flip in haar been geschoten. Ze wil er geen politie bij, maar Julian belt toch de politie. Flip wordt met de ambulance opgehaald en Julian geeft zich aan.

Mare bekent Bing dat ze niet naar de bruiloft zal komen want ze trekt het niet. Mare wil nog steeds graag weten of een van hen weet op wie Lars verliefd is geworden. Ze wenst later Nina een mooie dag. Mare komt toch naar de plechtigheid en gooit een geheimzinnige envelop in de cadeaubus.

GTST is vanaf maandag 29 augustus weer te zien op RTL4. Op de hoogte blijven over GTST én meepraten? Word dan lid van onze Facebook-groep!