GTST-blog: Het leven van Rik en Shanti staat op z'n kop
Bron: RTL/Jasper Suyk

GTST-blog: Het leven van Rik en Shanti staat op z'n kop

Geschreven door Annemarie van der Ploeg Laatste update:

Elke vrijdag blikt Annemarie terug op de voorbije week in GTST.

Rik hoort van de arts dat Shanti het heeft gered maar dat baby Jasmijn is overleden door zuurstoftekort. Als Shanti bijkomt, vertelt Rik haar wat er is gebeurd. Zij wil de baby zien. Het is wel noodzakelijk dat de baby wordt gebalsemd.

Shanti stuurt haar vrienden een whatsapp dat Jasmijn is geboren, wat voor verwarring zorgt. Een vrolijk gezelschap komt in het ziekenhuis aan en hoort dat de baby dood is geboren. Rik is heel verdrietig en huilt uit bij Daan. De baby krijgt haar mooie jurkje aan en er komen beschuiten met muisjes, door Saskia gesmeerd.

Shanti is in shock. Dat merkt iedereen. Shanti reageert overal heel gelaten op. Ze wil dat de baby begraven wordt maar eerst nog samen naar huis toe. Huisarts Luuk Bos bezoekt ze nog in het ziekenhuis en biedt hulp aan. Eenmaal thuis durft Rik de baby ook in zijn armen te nemen maar hij barst in tranen uit.

De Ring van Leon

Stefano observeert alles in Ludo’s tuin en komt hem iets laten zien wat Manu met zijn metaaldetector heeft gevonden: De Ring van Leon. Ludo vertelt Stefano dat hij Richard van Nooten erin heeft geluisd en hem heeft helpen ontsnappen. Het moet wel tussen hen beide blijven. Intussen vertelt Ludo ook aan Janine dat Daan Leon uit hun tuin heeft opgegraven terwijl Janine niet eens wist dat hij daar begraven was. Stefano heeft dit gezien en heeft dit met zijn mobiel gefilmd.

Stefano is het niet eens met Ludo over zijn contract. Hij had willen onderhandelen maar Ludo vindt het een genereus bedrag wat hij hem biedt. Dan wil Stefano alle documneten en contracten van het bedrijf bekijken en vraagt deze aan secretaresse Larissa om hem die te geven. Zij bekent Ludo en Daan dat ze alles aan Stefano moest tonen. Hij ontdekt wat Daan verdient. Dan nodigt hij iemand uit in het buitenland of hij bij hem wil werken in dezelfde functie als eerst.

Lynn en Merel ontmoeten elkaar bij Boks. Ze praten over ‘de zoen’ en Merel is daarna van slag. Thuis vertelt Julian over zijn illegale handel in gestolen diamanten. Merel is woest vanwege de gevolgen die het voor haar opleiding bij de politieacademie kan hebben. Merel ontmoet Oriana die iets aan het regelen is. Zij wil Lynn ten huwelijk vragen. Op advies van Rick bekent Merel haar liefde voor Lynn. Als Oriana Lynn ten huwelijk vraagt, zegt deze er nog niet voor klaar te zijn.

GTST is van maandag tot en met donderdag om 20:00 uur te zien op RTL4. Op de hoogte blijven over GTST én meepraten? Word dan lid van onze Facebook-groep!