GTST-blog: Heel veel verdriet in Meerdijk om afscheid Jasmijn
Bron: RTL / Geert de Lange

GTST-blog: Heel veel verdriet in Meerdijk om afscheid Jasmijn

Geschreven door Annemarie van der Ploeg Laatste update:

Elke vrijdag blikt Annemarie terug op de voorbije week in GTST.

Er hangt een diepbedroefde sfeer bij Rik en Shanti thuis. Ze zijn inmiddels thuis met Jasmijn. Shanti wil bloemen bestellen en ze wil vrolijke muziek tijdens de begrafenis. Nina komt de wikkeldoek voor Jasmijn brengen en haar wordt gevraagd bij Jasmijn te blijven als Shanti en Rik een plekje op de begraafplaats gaan zoeken.

Thuis praat Shanti tegen Jasmijn als Rik met de geboorteakte komt. Rik breekt van verdriet. Het gaat ook helemaal niet goed met hem als hij bloemen gaat bestellen. Hij belt in paniek Daan op die naar hem toe komt. Dokter Luuk Bos vertelt hem dat hij een paniekaanval heeft gehad en schrijft medicatie voor. Voor de afscheidsplechtigheid krijgt hij weer klachten en neemt medicatie. Shanti mag het niet weten.

Tijdens de plechtigheid spreekt Shanti. Ze vertelt het verhaal van Jasmijn’s leven, hoe het had moeten zijn. Ze begint hartverscheurend te huilen als het mandje met Jasmijn zakt en wil dat het stopt. Thuis wil ze niet dat alle babayspullen worden weggehaald.

Overspel

Nadat Bing het kaartje van Mare heeft gelezen en weet dat ze een verhouding met Lars had, wil hij dat zij vertrekt. Nola merkt dat Bing op de bank heeft geslapen en Nina zegt dan maar dat hij bij een film in slaap is gevallen. Nina doet een poging om zich met Bing te verzoenen maar hij wil dat niet. Hij wil alleen zijn. Later vertelt ze Ludo dat Bing over haar relatie met Lars heeft gehoord.

Ludo vraagt Bing bij de Rozenboom het door Nina uitgezochte kunstwerk op te halen en Bing brengt het naar huis. Daar hoort hij van Nina wie er allemaal van haar relatie met Lars wisten. Hij is vreselijk gekwetst en vertrekt weer. Tijdens de begrafenis van Jasmijn neemt hij Nina toch weer in zijn armen.

Terug naar Italië

De relatie tussen Oriana en Lynn is ten einde nu Lynn haar aanzoek heeft geweigerd en heeft bekend Merel te hebben gezoend op de bruiloft van Nina en Bing. Ze hoort het wel als Lynn zich bedenkt. Lynn gaat naar Merel toe en vertelt dat Oriana teruggegaan is naar Italië. Ze heeft tijd nodig.

Bij de familie Verduyn loopt het niet zo lekker. Saskia is boos op Julian door de chaos die hij heeft veroorzaakt. Naast gevangenisstraf kan hij ook een hoge boete krijgen. Steef wacht Julian op in de Buurtsuper. Steef wil meer gaan werken en eventueel stoppen met school om dat te kunnen doen, maar Marwan wil er niets van weten.

Marwan besluit zich op het politiebureau aan te geven om Julian niet alleen voor de straf op te laten draaien. Hij gaat later naar Julian toe om te vertellen wat hij heeft gedaan.

GTST is van maandag tot en met donderdag om 20:00 uur te zien op RTL4. Op de hoogte blijven over GTST én meepraten? Word dan lid van onze Facebook-groep!