GTST-blog: Avondje uit in café BOKS loopt verkeerd af
Bron: RTL

GTST-blog: Avondje uit in café BOKS loopt verkeerd af

Geschreven door Marietta Willems Laatste update:

Elke vrijdag blikt Marietta terug op de voorbije week in GTST.

Rik en Shanti hebben wat te vieren. Shanti heeft het geld gekregen van de verkoop. Het betreft een bedrag van een miljoen euro. Samen met Rik gaat ze naar de Rozenboom om hier lekker van te genieten. Thuis kijkt Shanti op de laptop naar verschillende vakanties om het geld aan uit te besteden. Rik heeft het idee om een vakantiehuis aan het strand te huren.

Shanti wil graag een nieuwe start maken en stelt dus iets anders voor, namelijk: een huis kopen. Ze gaan opzoek, maar komen er niet echt uit. Rik vindt het huis waar Shanti een oog op heeft te duur. Shanti komt erachter dat Rik moeite heeft met dat ze meer betaald. Shanti vindt dit geen probleem en zegt dat alles wat van haar is ook van hem is. Daardoor besluit Rik er toch in mee te gaan. Ze doen een bod op het huis van 8 ton.

Paracetemol

Marwan krijgt door op zijn telefoon dat zijn vader jarig is. Hij heeft geen behoefte om hem te feliciteren en denkt dat zijn vader er ook niet op zit te wachten. Stanley geeft hem het advies om hem toch te bellen of een appje te sturen. Eerst vind Marwan dit geen goed idee, maar besluit het toch te doen. Hij neemt Merel mee naar BOKS voor de Comedy night. Stanley is daar ook en later komen Linda en Luuk er ook nog bij. Ze hebben het erg gezellig met elkaar en drinken er op los.

De volgende ochtend belt Stanley naar de Praktijk, omdat hij zich niet goed voelt. Hij heeft hele erge hoofdpijn wat maar niet weggaat. Luuk vindt dat niet zo raar, omdat hij die avond daarvoor teveel heeft gedronken. Hij geeft hem het advies om een paracetemol te nemen en te gaan rusten. Stanley doet dit, maar dit loopt niet goed af. Als zijn telefoon gaat en hij op de trap afloopt valt hij plots en raakt bewusteloos. Marwan probeert hem te bellen omdat ze hebben afgesproken, maar neemt maar niet op. Hij vertrouwt het niet en loopt met Linda en Luuk naar het appartement. Daar vinden ze hem en bellen ze 112.

Kettinkje

Demi en Jesse hebben een romantische date en daar kijken ze alle twee heel erg naar uit. Jesse wilt haar ook nog verrassen met een cadeautje, dus koopt hij in CS een mooi kettinkje voor haar. Omdat Demi geen oppas heeft neemt ze Tom mee. Voor de romantische date gaan ze naar het park en heeft Jesse voor een tafeltje met lekkere dingen gezorgd. De date begint goed, maar Jesse begint zich te ergeren aan Tom. Wanneer Jesse aan Demi het kettinkje wilt overhandigen, krijgt hij hier niet de kans voor omdat Tom Demi’s aandacht trekt.

Na verschillende pogingen is Jesse er helemaal klaar mee en loopt weg. Demi zal alleen naar huis moeten met Tom. Ze probeert Jesse nog te bellen, maar hij neemt niet op. Eenmaal thuisgekomen is Demi woedend. Dan staat Jesse voor de deur en bied zijn excuses. Maar Demi wilt het niet horen en stuurt hem weg. Als Merel hiervan hoort, vind ze dat Demi hierover met Jesse moet praten. Ze spreken af in de Koning waar het uiteindelijk toch weer goed komt en Jesse het cadeautje alsnog kan geven.

Geheime kamer

Ludo heeft Nina en Stefano en zichzelf opgesloten in de geheime kamer. Hij is benieuwd naar hun verklaring en zet hun onder druk. Hij maakt Nina en Stefano duidelijk dat ze pas weer naar buiten mogen als ze opbiechten waarom ze dit hebben gedaan. Ze laten beiden niks los. Totdat Nina Stefano de schuld geeft. De twee komen lijnrecht tegenover elkaar te staan en beschuldigen elkaar. Ondertussen is Bing gearriveerd bij Huize Sanders.

Hij vraagt aan Janine waar Nina is en die vertelt dat Nina bij Ludo is en dat Bing wel weet waarom. De emoties lopen hoog op in de geheime kamer. Nina geeft aan dat Ludo haar heeft verstikt en dat hij alles kapot heeft gemaakt. Na een nacht daar hebben gezeten besluit Ludo hun te bevrijden, omdat hun excuses toch niet gemeend zouden zijn. Stefano vertrekt en gaat in de Rozenboom verblijven. Terwijl Nina Ludo nog duidelijk maakt dat zij er niet van genoten heeft.

Ontslag

Vanwege Gabrielle werkt Saskia met veel minder plezier. Van Gabrielle mag er niet meer per maand worden afgerekend, maar gewoon per dag. Henk vindt dit onzin en gaat in protest. Dit helpt alleen niet. Omdat Henk zo snel mogelijk moet betalen, heeft hij iets bedacht. Hij gaat met zijn klaverjas vrienden de straat op om al het geld bij elkaar te krijgen. Saskia kijkt uit om naar Julian te gaan. Wanneer ze naar hem toe wil gaan en iets niet wilt doen wat Gabrielle van haar vraagt, houd ze haar tegen.

Ze vindt dit niet meer kunnen en ontslaat Saskia op staande voet. Saskia schrikt hiervan en vraagt Jonathan om hulp. Die zegt dat hij het een en ander gaat uitzoeken i.v.m. eerdere gemaakte afspraken tussen Saskia en Shanti. Hij zoekt Gabrielle op in de Koning om haar met het contract duidelijk te maken dat het niet mogelijk is om Saskia te ontslaan. Gabrielle draait het terug en Saskia kan weer aan het werk. Alleen heeft Saskia hier geen zin meer in.

GTST is van maandag tot en met donderdag om 20:00 te zien op RTL4. Op de hoogte blijven over GTST én meepraten? Word dan lid van onze Facebook-groep!