GTST-blog: Stefano brengt Nina en Ludo bij elkaar
Bron: RTL

GTST-blog: Stefano brengt Nina en Ludo bij elkaar

Geschreven door Marietta Willems Laatste update:

Elke vrijdag blikt Marietta terug op de voorbije week in GTST.

Stefano gaat langs bij Nina in haar atelier. Hij wil zijn excuses aanbieden voor alles wat er is gebeurd tussen hun. Nina waardeert het en bied ook haar excuses aan. Het is weer goed. Hij nodigt haar uit om naar de Rozenboom te komen voor zijn eerste optreden als Motivational speaker. Maar hij nodigt ook Ludo uit en denkt dat hij kan helpen de breuk tussen hun te lijmen. Wanneer Nina er is en Ludo ook binnenkomt, vraagt ze aan Stefano wat hij komt doen.

Stefano legt uit dat hij hun heeft uitgenodigd, omdat hij denkt dat het goed is en hij graag wilt dat ze allebei aanwezig zijn voor zijn optreden. Maar Ludo en Nina geven aan dat het geen goed idee is. Toch weet Stefano ze over te halen om te blijven. Ze gaan apart van elkaar zitten in de ruimte. Als Janine Stefano nog even succes wenst, is ze verbaasd dat Ludo en Nina allebei zijn gekomen. Wanneer Stefano aan het spreken is en over zijn situatie vertelt, is Nina geraakt en vertrekt ze.

Wanneer Nina alleen in de Safe Room zit en de hele tijd flashbacks krijgt, ziet Ludo haar en komt naar binnen. Hij vraagt zich af of alles wel goed gaat, maar Nina antwoord niet en loopt weg. Ze gaat terug naar het feest, maar krijgt haar emoties niet onder controle. Bing gaat naar haar toe en troost haar. Hij stelt voor dat Nina naar huis gaat en dat Shanti haar wegbrengt.

Eenmaal thuisgekomen wilt Shanti bij Nina blijven, maar die vindt dat niet nodig. Ze wil zich niet meer laten lijden door haar emoties, waarop Shanti zegt dat je je emoties niet kan wegstoppen. Met die woorden laat Shanti Nina alleen. Dan komen Bing en Nola thuis. Nola vraagt of het wel goed gaat met haar moeder. Nina zegt dat het wel goed komt. Later hebben Nola, Nina en Bing nog een fijn avondje samen.

Besloten feest

Steef baalt als Merel een stokje steekt voor zijn plannen om in het Paleis een feest te organiseren. Als een vriend met het plan komt om een feest te geven in de Koning, is Steef het hier eerst niet mee eens. Uiteindelijk laat hij zich toch ompraten en probeert hij een goede smoes te verzinnen om niet naar de bijles van Jonathan te hoeven. Maar Jonathan kan alleen die avond bijles geven, dus weet Steef hem te overtuigen om de bijles eerder te krijgen.

Demi is ook bij de bijles en luistert aandachtig naar Jonathan, terwijl Steef zich niet kan concentreren. Op een gegeven moment zegt hij dat hij gaat sporten en gaat de deur uit. Hij gaat snel naar de Koning waar hij met zijn vrienden gaat feesten. Het is een gezellige boel. Als Merel langskomt, doet ze eerst alsof ze het een heel slecht plan vindt. Maar niets is minder waar. Ze wenst hem veel plezier. Wanneer hij thuis komt van het feestje, heeft hij heel wat uit te leggen als hij met alcohol betrapt wordt. Julian vindt dat Saskia te heftig reageert, maar zijn poging de boel te sussen zorgt voor een nog grotere rel.

Nu Saskia het rustiger aan moet doen omdat ze is flauwgevallen, staat Julian er alleen voor in de Koning. Hij is verbaasd als hij erachter komt dat Saskia stiekem toch aan het werk is. Hij maakt haar duidelijk dat ze dat niet moet doen. Het is druk in de Koning en dus moet Julian een hoop bestellingen opnemen. Zo ook voor een club vriendinnen. Wanneer een van de vrouwen naar het toilet gaat en later terugkomt, gebeurt er iets waardoor Julian in de problemen komt.

De wc’s staan onder water en ook de gang is nat. Hierdoor valt de stroom uit. Hij zit in de problemen en dat brengt Shanti en Rik in een lastig parket, want moeten ze hun vriend helpen of het zakelijk houden? Ze besluiten om Julian bij hun thuis uit te nodigen om hem toch te helpen. Shanti heeft wat uitgezocht en laat hem weten dat hun verzekering de kosten dekt. Hier is Julian heel erg blij mee, maar moet dit alles nog wel aan Saskia vertellen.

Zelfgeschreven liedje

Als Linda leuke plannen heeft voor het vrijgezellenfeest van Henk en Laura, geeft Laura aan dat ze het vrijgezellenfeest liever wil afzeggen. Ze vindt het beter om tot de bruiloft het wat rustiger aan te doen en gaat voorlopig niet meer werken in de Koning. Omdat Henk nu ook zijn vrijgezellenfeest wilt afzeggen, hebben hun vrienden een alternatief bedacht. Wanneer Henk en Laura thuis zijn, hoort Henk plots geluid van buiten komen.

Als hij naar het balkon loopt, ziet hij al hun vrienden beneden staan. Ze zingen een zelfgeschreven liedje en iedereen heeft een bloem vast. Henk en Laura geniet ervan. Na afloop stelt Margriet voor om alle bloemen naar hun toe te brengen. Laura bedankt Margriet voor het mooie optreden, maar wil ook graag wat vragen aan haar. Namelijk als Laura er minder voor Henk kan zijn, of zij dat dan wil doen. Maar Margriet weet zeker dat Laura en Henk nog een heel leven samen hebben.

GTST is van maandag tot en met donderdag om 20:00 te zien op RTL4. Op de hoogte blijven over GTST én meepraten? Word dan lid van onze Facebook-groep!