GTST Zomer-blog: Steef heeft last van paniekaanvallen
Bron: RTL

GTST Zomer-blog: Steef heeft last van paniekaanvallen

Geschreven door Marietta Willems Laatste update:

Tijdens de zomerstop van GTST blikt Marietta elke vrijdag terug op het 333ste seizoen.

Afgelopen seizoen moest Julian naar de gevangenis. Saskia bleef met Demi en Steef achter en moesten het dus samen redden. De taken die Steef moet doen worden hem uiteindelijk iets teveel, waardoor hij langs krijgt van paniekaanvallen. Hij neemt Marwan in vertrouwen.

Zonder Julian

Saskia, Demi en Steef moeten verder zonder Julian. Saskia probeert grip te krijgen op het huishouden. Demi en Steef stellen haar gerust en helpen mee. Steef bezoekt Julian in de gevangenis en verzekert hem dat het goed met hem gaat op wat kleine dingen na. Henk wil voor Steef invallen bij de Buurtsuper omdat hij naar school moet. Steef is het er niet mee eens, want hij heeft geld nodig voor het huishouden. Henk belooft dat hij het geld niet zelf zal houden en daarop wil hij met Marwan afspreken dat deze het op de rekening van Steef stort.

Thuis verloopt het alles behalve soepel. Saskia is veel weg en Steef en Demi hebben zo hun probleempjes. Ze voelen zich niet gehoord door hun moeder. Ze besluiten om langs hun vader te gaan om hun hart te luchten. Julian geeft ze advies. Dit valt alleen niet helemaal in goede aarde bij Saskia.

Druk

Steef heeft het druk met huishoudelijke taken en probeert alles te plooien met zijn schoolwerk. Dit resulteert in onvoldoendes. Als hij tijdens het koken een telefoontje krijgt, slaat de vlam in de pan. Gelukkig komt Saskia op tijd thuis en blust de brand. Steef koopt in de Buurtsuper energiedrankjes, maar krijgt op een gegeven ogenblik pijn op zijn borst en valt van zijn fiets.

Wanneer hij langs gaat bij Laura en Henk om iets op te halen, laat hij niets merken. Ook thuis doet hij alsof er niets aan de hand is. Hij weet het een tijdje verborgen te houden, totdat hij aan het werk is in de Buurtsuper en met Merel aan het bellen is. Ze is boos, omdat Steef aan Marwan heeft verteld dat het uit is tussen haar en Lynn. Hierdoor krijgt hij een volgende paniekaanval.

Marwan ziet dit en schrikt zich rot. Hij wil 112 bellen, maar dat wil Steef niet en ook niet dat Saskia het te weten komt. De volgende dag gaat Steef langs bij Marwan. Die geeft aan dat hij Steef wel wil helpen met zijn leefstijl. Hij stelt voor om 3 x in de week samen te gaan sporten.

Steun

Het sporten met Marwan gaat goed en Steef voelt zich weer een stuk beter. Hij vindt het dan ook wel weer genoeg en zegt tegen Marwan dat hij wil stoppen. Marwan accepteert dit, maar geeft wel aan dat als Steef weer een paniekaanval krijgt, hij meteen moet bellen.

Op Sinterklaasavond wanneer de familie Verduyn Sinterklaas viert, gaat het weer mis. Steef krijgt weer een paniekaanval en dit keer is zijn familie ooggetuigen. Marwan weet hem te kalmeren. Saskia begrijpt niet waarom ze niks hebben gezegd. Steef legt alles uit en Saskia belt Luuk op om hem even te controleren. Zijn hele familie steunt en helpt hem.

Op de hoogte blijven over GTST én meepraten? Word lid van onze Facebook-groep!