GTST-blog: Luuk en Linda stappen in het huwelijksbootje
Bron: RTL / Jasper Suyk

GTST-blog: Luuk en Linda stappen in het huwelijksbootje

Geschreven door Marietta Willems Laatste update:

Elke vrijdag blikt Marietta terug op de voorbije week in GTST.

Luuk is na het ongeluk de gewonden aan het helpen. Terwijl hij dit doet ziet hij in hoe kort het leven kan zijn. Hij gaat naar Linda toe en zegt dat hij van haar houd en dat hij haar nooit meer kwijt wilt. Dan vraagt hij Linda ten huwelijk. Linda grapt eerst over dat hij wel het moment weet uit te kiezen, maar zegt daarna volmondig ja. Hij bindt een elastiekje om haar vinger als trouwring. In het ziekenhuis wijst Janine naar de vinger van Linda en vraagt wat het is. Ze houdt het nog even geheim.

Op de boot is Luuk druk bezig met iets lekkers te maken voor Linda die langskomt. Wanneer Linda naar Laura wilt gaan, geeft Luuk aan dat hij graag zou willen dat Linda weer voor hem komt werken in de Praktijk. Linda zegt dat ze niets liever wil. Ook wil Luuk samenwonen met haar. Ze twijfelt of dat wel zo’n goed idee is, maar Luuk weet haar toch te overtuigen. Nadat Linda bij Laura is geweest, gaan Luuk en Linda samen naar Julian om gezellig bij hem te eten. Ook Jonathan, Steef en Rik en Shanti zijn aanwezig. Linda besluit het nieuws dat ze gaan trouwen te vertellen. Ze zijn heel blij voor hun, maar sommige van hun wisten het al.

Na de grote kettingbotsing worden de bewoners van Meerdijk wakker. Niet iedereen is er even goed aan toe. Stefano is door de ruit gevlogen en moet geopereerd worden. Gelukkig is de operatie verlopen en komen Ludo en Nina op bezoek. Merel geeft zichzelf de schuld van dit alles. Ze wil dolgraag naar Stefano, maar mag niet naar binnen omdat ze geen familie is. Als Rik komt zegt hij tegen haar dat ze naar binnen moet gaan.

Merel doet dit en Stefano is heel blij om haar te zien. Maar dan heeft Stefano geen gevoel meer in zijn benen, door een zenuw die bekneld zit en moet hij met spoed worden geopereerd. Demi heeft brandwonden op haar rug en moet naar Dusseldorf om te herstellen. Saskia gaat met haar mee. Omdat het vrij ernstig is, moet ze langer blijven. Saskia haalt Tom op en blijft voorlopig bij Demi. Wanneer Henk aan Alex de Boer wil vertellen wat er is gebeurd, valt hij neer. Hij blijkt een gescheurde milt te hebben. Hij wordt geopereerd. De operatie slaagt, maar hij komt alsnog in een coma terecht.

Weer goed

Als Nina de auto uitstapt krijgt ze een hand toegereikt van Ludo. Ze vallen elkaar in de armen. In het ziekenhuis bieden ze elkaar hun excuses aan en leggen ze hun ruzie bij. Wanneer Ludo en Janine thuis zijn, komt Nina langs met de kinderen. Ze zijn blij hun opa en oma weer te zien. De kinderen zijn verbaasd als Ludo zegt dat hij het fijn vindt dat Nina mee gaat om naar Stefano te gaan en dat het dus weer goed is tussen hun. Ludo en Nina leggen uit dat ze het hebben uitgepraat en allebei hun excuses aan elkaar hebben aangeboden. De kinderen zijn blij en blijven bij Janine, zodat Ludo en Janine naar Stefano kunnen.

Margriet, aanstichter van de kettingbotsing, lijkt van de aardbodem verdwenen. Vlak na het ongeluk heeft ze nog enkele keren Whatsapp-contact met Jonathan, maar verder ontbreekt ieder spoor van haar. Laura kan zich nog goed herinneren wat Margriet heeft gedaan. Wanneer ze bij Henk aan zijn bed zit en Jonathan binnenkomt, vraagt ze aan hem hoe het met Margriet gaat en hoe ze is thuisgekomen.

Hierop antwoord Jonathan dat hij haar in een taxi had gezet en naar huis is gegaan. Laura vertelt dat Margriet bij hun op de achterbank zat. In de nacht denkt Laura terug aan het ongeluk en raakt ze overstuur. Linda hoort het en troost haar. Ze begrijpt niet waar Margriet ineens vandaan kwam. Dan zegt Linda nogmaals dat ze al naar huis was gegaan. Laura merkt dat Linda haar niet gelooft en houdt vol dat Margriet daar echt was.

Monica

Nola die aan het oppassen is op haar broertjes en Tom, belt met Bing en vraagt of het leuk is op de bruiloft. Bing vertelt dat ze wat later thuis komen. Even later ziet Nola de beelden van het ongeluk op tv. Op dat moment wordt er ook aangebeld. Het is Monica die voor de deur staat. Ze had van het ongeluk gehoord en wilde weten of alles goed is. Nola zegt dat Bing had gebeld en ze straks thuis komen. Wanneer Tom begint te huilen, bied Monica aan om te blijven zolang Nina en Bing nog niet thuis zijn. Als Bing thuiskomt, vindt hij Monica op de bank.

Monica schrikt als ze ziet dat Bing op krukken loopt. Ze legt uit wat ze komt doen. Bing vindt het een beetje gek, maar zegt dat het oke is. Monica biedt nog aan dat ze wel op de kinderen wil passen om het Bing wat makkelijker te maken. Bing bedankt haar en Monica vertrekt. De volgende ochtend als Nina ook weer thuis is en Nina en Bing ergens naar toe moeten, zegt Bing dat hij iemand heeft geregeld om op hun kinderen te passen. Als hij vertelt dat het Monica is, is Nina het hier eigenlijk niet zo mee eens. Maar Monica komt toch en neemt haar bonuszoon James mee.

GTST is van maandag tot en met donderdag om 20:00 te zien op RTL4. Op de hoogte blijven over GTST én meepraten? Word dan lid van onze Facebook-groep!