GTST-blog: Henk ontwaakt uit zijn coma
Bron: RTL / Jasper Suyk

GTST-blog: Henk ontwaakt uit zijn coma

Geschreven door Marietta Willems Laatste update:

Elke vrijdag blikt Marietta terug op de voorbije week in GTST.

Laura maakt zich steeds meer zorgen om Henk, maar tegen Linda zegt ze dat ze zich prima voelt en geen hulp nodig heeft. Linda vertrouwt het niet helemaal en besluit haar te achtervolgen. Laura ziet haar en Linda doet net alsof ze toevallig aan komt lopen. Laura reageert enthousiast en vraagt wat Linda gaat doen. Linda verzint dat ze naar de Buurtsuper moet. Dan gaat Laura weer verder en gaat Linda nog een stukje achter haar aan.

Later tijdens de Nailparty die bij Laura thuis is waar Shanti en Nina ook bij aanwezig zijn, probeert Linda Laura zo veel mogelijk te helpen. Laura vraagt haar even mee te lopen naar het balkon. Daar maakt Laura duidelijk dat ze heel lief vindt dat Linda wil helpen, maar dat ze moet stoppen met haar te bemoederen en te achtervolgen op straat. Als Laura weer langs Henk gaat, gaat er opeens een alarm af. Doktoren komen er op af. Maar het is een goed tegen, want Henk wordt wakker! Iedereen is blij dat hij weer is Laura vertelt over het ongeluk, maar Henk kan zich niets meer herinneren.

Goedmaak-etentje

Nina wil met de kinderen naar de speeltuin. Manu vraagt of James de bonuszoon van Monica ook mee mag. Nina zit er niet zo op te wachten, omdat ze dan aardig en vriendelijk tegen Monica moet zijn. Manu vindt het jammer. Om het goed te maken nodigt Nina, James, Monica en haar man Gert-Jan uit voor een etentje. Vol goede moed gaat ze opzoek naar een geschikt gerecht. Bing adviseert haar om het lievelingseten van Manu te maken: Indiaas met koriander. Ze koopt de ingrediënten die ze nodig heeft en gaat aan de slag. Als Nina vraagt aan Manu of hij de blaadjes van de koriander wil afhalen en in het bakje wil doen, gooit hij ze perongeluk in de pan.

Wanneer Monica, Gert-Jan en James arriveren, is Nina nogal zenuwachtig. Alles verloopt goed, totdat Monica een paar kritische dingen heeft over het eten. Doordat ze zwanger is mag ze niet alles. Nina reageert hier fel op. Monica denkt dat Nina haar kind wil vergiftigen en ze vindt dat Nina moet toegeven dat ze liever haar niet in de buurt van Manu wil hebben. Nina geeft aan dat ze heel gelukkig zijn met z’n vijven. Daarop zegt Monica dat het haar kind is. Echter is Nina bang dat Monica Manu nog een keer in de steek laat. Bing springt ertussen en Gert-Jan laat weten dat hij Nina’s wantrouwen wel snapt. Monica wil graag nog voor iets voor Manu betekenen en wil dat samen met Nina. Nina begrijpt het.

Dwarslaesie

Stefano is geopereerd, omdat hij geen gevoel meer had in zijn benen. Ludo, Janine, Nina en Merel zijn erg geschrokken van het nieuws wat ze van de dokter hebben gehoord over Stefano. Ludo wil hem het slechte nieuws brengen en stuurt Janine en Merel weg. Wanneer hij naar binnen gaat, wordt Stefano weer wakker. Hij geeft aan dat hij nog steeds zijn benen niet voelt. Ludo zegt dat dat klopt. Dan vertelt hij aan Stefano dat hij een gedeeltelijke dwarslaesie heeft.

Dit nieuws komt hard aan. Ludo maakt hem duidelijk dat hij nog kan herstellen met de juiste zorg. Hij gaat langs bij fysiotherapeute Elisa Rosalia. Wanneer Ludo haar vertelt dat hij Full time zorg wil, geeft Elisa aan dat dat niet kan vanwege haar praktijk in BOKS. Ludo vraagt haar er alsjeblieft nog even over na te denken. Echter wil Elisa dat niet. In het ziekenhuis laat Ludo Stefano weten dat hij met zijn behandelend arts heeft en gesproken en dat hij snel naar huis mag. Ook vertelt hij dat hij ervoor heeft gezorgd dat Stefano thuis volledig kan herstellen. Stefano wil het in eerste instantie niet, maar wordt toch overgehaald.

De riolering is weer kapot gegaan in de Koning en Julian is nu opzoek naar iemand die het kan herstellen. Als blijkt dat die persoon niet meteen kan komen, probeert Julian het probleem zelf op te lossen. Dat gaat alleen niet van een leien dakje. Als Shanti langs komt en aanbied om te helpen in de Koning, is er veel lawaai in het toilet. Julian vertelt aan Shanti dat het weer mis is gegaan en dat ie het heeft geprobeerd om het zelf te repareren. Shanti vindt het juist alleen maar goed van hem en belt de loodgieter. Die kan gelukkig komen en weet het ook te repareren. Maar hij maakt Julian duidelijk dat hij niet te lang moet wachten met het aanpakken van de fundering. Shanti maakt zich zorgen daarover. Ze wil de fundering laten repareren, dus de Koning moet voor een langere tijd dicht. Tot groot verdriet van Julian.

Nieuw interieur

Linda en Luuk hebben het over het samenwonen. Linda weet niet of ze alles kwijt kan op de boot, omdat ze veel spullen heeft. Ook komt ze met het idee om opzoek te gaan naar een groter huis. Luuk zegt dat dat nog niet gaat, omdat hij nog bezig is met iets anders. Wel mag Linda het interieur van de boot aanpassen. Dit doet ze met behulp van Janine. Als ze klaar zijn, vraagt Janine of ze al een datum hebben voor de bruiloft.

Linda antwoord dat ze dat nog niet hebben en dat ze het wel een beetje gek vindt dat Luuk er nog niet over is begonnen. Daarop zegt Janine dat hij haar net ten huwelijk heeft gevraagd en vraagt ze of Linda er over is begonnen. Op dat moment komt Luuk binnen en ziet hij het nieuwe interieur. Hij doet of hij het mooi vindt, maar niets is minder waar. Wanneer hij de plant wil wegdoen die Linda heeft neergezet, komt Linda thuis. Een beetje aangeschoten zoekt Linda haar verlovingsring die Luuk eerder bij haar had afgedaan. Echter heeft hij gezorgd voor echte ring.

GTST is van maandag tot en met donderdag om 20:00 te zien op RTL4. Op de hoogte blijven over GTST én meepraten? Word dan lid van onze Facebook-groep!