GTST-blog: Shanti krijgt telefoontje van oude bekende
Bron: RTL / Jasper Suyk

GTST-blog: Shanti krijgt telefoontje van oude bekende

Geschreven door Marietta Willems Laatste update:

Elke vrijdag blikt Marietta terug op de voorbije week in GTST.

Manu is jarig. Nina doet haar best om er een geweldige dag van te maken. Ze heeft speciaal een traktatie gemaakt voor op school. Maar Manu reageert niet heel enthousiast hierop, dus stelt Nina voor om iets anders te maken en dat komen brengen. Samen met Bing gaat ze met de traktatie richting school. Wanneer Bing haar zegt dat ze aan het overdrijven is, ontkent ze dat. Hij denkt dat Nina dit doet om te bewijzen dat ze een goede moeder is voor Manu.

Later op de dag vindt het feestje van Manu plaats in BOKS. Al zijn vrienden hierbij aanwezig. Terwijl Manu geniet van het eten en van zijn cadeautjes, komt Monica binnen. Ze heeft nog een cadeautje voor Manu. Hier is hij erg blij mee. Nina biedt haar vervolgens wat te drinken aan. Wanneer iedereen weer weggaat en Janine onverwachts moet werken en dus niet kan blijven, vraagt Manu aan Nina of Monica en James mogen blijven eten. Nina vindt dit goed en ze gaan gezellig met elkaar pasta eten. Als Manu vraagt aan zijn moeder of ze voor hem wilt opscheppen, reageren Monica en Nina tegelijk. Monica voelt zich hier schuldig over.

Stefano wil fanatiek aan zijn herstel werken en laat zich niet ontmoedigen door Elisa. Ze gaan aan de slag. Ludo ziet hoe Merel haar best doet voor Stefano en hoe hij daarvan opleeft. Daarom heeft Ludo een voorstel voor Merel. Hij vraagt haar of ze voorlopig bij hun wil komen logeren, zodat ze zo vaker bij Stefano kan zijn. Merel twijfelt, vanwege haar en werk en stage en dat ze de huur van haar huis moet betalen. Ludo geeft aan dat hij kan regelen dat Merel gebracht wordt naar haar stage en dat ze zich over de huur geen zorgen hoeft te maken. Wanneer Ludo weer weggaat, vraagt Merel aan Stefano wat hij ervan zou vinden. Stefano ziet het wel zitten.

Vermist

Henk en Merel zijn verbaasd als Luuk denkt te weten hoe de schoen van Margriet op de plek van het ongeluk is beland. Door Henk zijn geheugenverlies is hij chagrijnig. Laura stuurt hem op pad met Dolly. In het park waar Dolly lekker aan het rennen is, probeert Henk te weten te komen wat er na de bruiloft is gebeurd. Hij weet het nog steeds niet en dat frustreert hem. Op een gegeven moment kijkt Henk om zich heen en ziet hij Dolly nergens meer. Hij zoekt het hele park af, maar Dolly is niet te vinden. Hij gaat naar de Koning om het slechte nieuws tegen Julian te vertellen.

Julian probeert Henk gerust te stellen en vraagt waar hij haar voor het laatst hebt gezien. Vervolgens belt Julian bekende op om te vragen of Dolly daar is. Gelukkig blijkt ze daar te zijn en is Henk opgelucht. Julian ziet hoe gefrustreerd Henk is door zijn geheugen en wilt hem opvrolijken. Samen met Rik en Shanti gaat hij spaans gekleed naar Henk en Laura. Ze vinden het erg leuk. Later wanneer Henk en Laura nog aan het dansen zijn met zijn tweeën, komt er een erg bekend liedje voorbij waar Henk wat onrustig van wordt.

Shanti wordt gebeld door een onbekend nummer. Wanneer ze opneemt hoort ze dat het Billy is! Het gaat niet goed met haar. Het schijnt dat Richard weer is vreemdgegaan en het daardoor uit is tussen de twee. Billy wil graag dat ze naar Paraguay toe komt, maar Rik ziet dat absoluut niet zitten. Shanti geeft aan dat het wel om haar moeder gaat. In de Koning lucht Shanti haar hart bij Julian. Die adviseert haar om naar haar gevoel te luisteren. Hierdoor heeft Shanti toch besloten om te gaan. Wanneer ze dit aan Rik verteld, probeert hij haar tegen te houden maar tevergeefs. In CS boekt ze haar ticket. Als Rik en Shanti allebei weer thuis zijn, geeft Rik aan dat hij het goed vindt dat Shanti weggaat.

Nieuwe carrière

In de praktijk komt er een rijke patiënt die vertelt dat hij gaat trouwen. Linda raakt erdoor getriggerd. Ze meld zich aan om hun Weddingplanner te worden. :Luuk begrijpt niet waarom Linda dat wil doen. Hij vraagt zich af of ze een carrière switch wil. Linda wil dit niet en zegt dat ze het gewoon een hele leuke hobby vindt. Als Linda haar ideeën vertelt aan de man, is hij erg enthousiast. Ook heeft ze een trouwlocatie gevonden vlakbij Parijs.

Linda wil graag een aanbetaling doen. Luuk vindt dit geen goed idee. Wanneer Linda met Janine in de Rozenboom zit, wordt ze gebeld en krijgt ze te horen dat de reservering rond is maar wel €30.000 moet overmaken. Als Luuk erachter komt, schrikt hij ervan. Hij maakt Linda duidelijk dat dit niet normaal is en dat ze die man moet bellen om te zeggen dat ze een bepaald bedrag nodig hebt om verder te gaan. Linda doet dit.

GTST is van maandag tot en met donderdag om 20:00 te zien op RTL4. Op de hoogte blijven over GTST én meepraten? Word dan lid van onze Facebook-groep!