GTST-blog: Demi verlaat Meerdijk
Bron: RTL / Jasper Suyk

GTST-blog: Demi verlaat Meerdijk

Geschreven door Marietta Willems Laatste update:

Elke vrijdag blikt Marietta terug op de voorbije week in GTST.

Wanneer Demi thuiskomt van haar afspraak met Jesse, vertelt ze aan Julian en Saskia dat Jesse haar heeft gevraagd om mee te gaan met Tom naar Marokko. Demi wil ja zeggen, maar Julian en Saskia zien dit niet zo zitten. In de avond komt Jesse langs voor een gesprek. Demi en Jesse proberen Julian en Saskia te overtuigen. Dit gaat niet zo makkelijk, omdat ze willen dat Demi een verstandige keuze maakt. Maar wanneer Demi zegt dat ze dit zo graag wil en Jesse zegt dat hij goed op Demi en Tom gaat passen, leggen ze er zich bij neer.

Het valt hun zwaar aangezien de andere kinderen ook het huis uit zijn en hun huwelijk op de klippen loopt. Merel en Steef willen iets doen voor het afscheid van Demi. Ze krijgen het idee om een Pubquiz te organiseren in de Koning. De voorbereidingen zijn in volle gang. Saskia maakt eten klaar voor onderweg en Julian maakt een playlist. In de Koning zijn naast de familie ook Demi’s vrienden als verrassing aanwezig. Het is een mooie avond vol lieve speeches en natuurlijk de Pubquiz. Dan verlaat Demi met Jesse en Tom toch echt Meerdijk en vertrekken ze naar Marokko.

Rik is opzoek naar Mats, maar slaagt er niet in om hem te vinden. Wel ontdekt hij dat er meer dakloze jongeren zijn. Hij wilt iets doen voor hen, dus koopt hij slaapzakken voor ze. Als Rik met Julian in BOKS is om te sporten, zegt Rik dat hij Mats zo in huis zou nemen, maar dat eerst met Shanti moet overleggen. Maar Rik beseft zich ook dat Mats er voorlopig niet voor open staat.

Julian denkt dat hij bang is om afgewezen te worden, dus geeft hij het advies om na te komen wat je belooft of het niet te beloven. Rik krijgt het idee om lekkere soep te maken voor de daklozen. Samen met Julian brengt hij het, maar de daklozen zijn weg. Ze besluiten het zelf maar te eten. Tijdens het eten, vertelt Rik dat hij Shanti heeft gesproken. Die geeft akkoord om Mats in huis te nemen als ie terugkomt.

Zenderbaas

Kaan suggereert dat de criminelen onder het personeel van BOKS kunnen zitten. Bing laat hem weten dat zijn personeel te vertrouwen is. Toch gaat hij zijn personeel wantrouwen. Kaan regelt een undercoveragent. Als Bing dit aan Luuk vertelt begrijpt hij er niks van, omdat dit hen in gevaar kan brengen. Bing laat zich niet ompraten door hem. Luuk smeekt hem om erover na te denken en vertrekt. Bing spreekt af met Kaan om te zeggen dat hij het niet meer trekt en dus een besluit heeft genomen.

Hij wil dat Kaan de undercoveragent wegstuurt. Kaan wil Bing duidelijk maken dat hij er juist is om te helpen, maar Bing vindt het te risicovol. Ook kan het hem niet meer schelen dat Kaan de daders te pakken krijgt en dat hij er over zit na te denken om BOKS helemaal te sluiten. Dit lijkt voor hem de beste oplossing. Kaan zegt dat hij het begrijpt. Vervolgens probeert hij Bing toch nog te overtuigen dat de undercoveragent moet blijven.

Janine raakt gefrustreerd door haar talkshow. Haar hoofdredacteur geeft door dat er niemand wil mee werken aan de uitzending wat gaat over lekkende borstimplantaten. Ook krijgt ze nog is te horen dat de hoofdredacteur niet door wilt op het onderwerp. Janine gaat hier niet mee akkoord. Ze besluit haar zenderbaas te bellen. In de Rozenboom spreekt ze met hem af. De zenderbaas genaamd Martijn, geeft veel complimenten over de uitzending.

Janine legt uit dat ze graag een vervolg uitzending wil, maar dit niet mag van haar hoofdredacteur. Martijn had het al van hem gehoord, maar hij is het eens met zijn besluit, omdat hij vindt dat Janine haar punt heeft gemaakt met de uitzending. Janine is het hier helemaal niet mee eens. Martijn geeft aan dat hij niet het risico wil lopen om kijkers te verliezen en stelt voor om een keer met haar te gaan eten om het er rustig over te hebben. Maar Janine dat hij haar serieus neemt. En zo niet, overweegt ze om er mee te stoppen. Martijn zegt dat ze haar niet kwijt willen, maar dat hij toch bij zijn besluit blijft.

Opgenomen gesprek

Jonathan gaat langs het Veilinghuis om Ludo te vertellen dat hij zijn dossiers niet in beheer kan nemen vanwege de zaak van de kettingbotsing. Voor Ludo is er geen probleem. Hij nodigt Jonathan uit om naar een netwerkbijeenkomst te komen van het Veilinghuis en hem aan iedereen voor te stellen. Jonathan gaat op zijn uitnodiging in. In de Rozenboom zet Ludo hem in het zonnetje. Tijdens de borrel geeft Jonathan aan dat hij denkt dat hij iemand binnen heeft krijgen bij het kantoor, omdat Ludo hem heeft aanbevolen.

Jonathan vraagt waarom hij dit doet. Ludo zegt dat het idee is van de netwerkborrel. Ook vindt hij het integer van Jonathan dat hij zich wilde terugtrekken als beheerder van zijn dossiers. Vervolgens vraagt hij of Margriet erg op ziet tegen de rechtszaak en of hij over Stefano heeft verteld. Daarop antwoord hij nee en geeft hij aan dat het verstandig is dat ze er niet met elkaar over praten. Later biedt Ludo zijn excuses aan en dat hij zich aanbiedt als luisterend oor. Na afloop van de borrel zet Ludo zijn telefoon aan. Hij heeft het gesprek tussen hem en Jonathan opgenomen.

GTST is van maandag tot en met donderdag om 20:00 te zien op RTL4. Op de hoogte blijven over GTST én meepraten? Word dan lid van onze Facebook-groep!