GTST-blog: Mats werkt mee aan de podcast van Janine
Bron: RTL / Jasper Suyk

GTST-blog: Mats werkt mee aan de podcast van Janine

Geschreven door Marietta Willems Laatste update:

Elke vrijdag blikt Marietta terug op de voorbije week in GTST.

Janine komt over Mats te weten, doordat Stefano vertelt dat Rik hem in huis heeft genomen omdat hij dakloos was. Janine vindt het een erg interessant onderwerp en zou er een podcast over willen maken. Om dat te doen wil ze er met Mats over in gesprek gaan. Ze gaat bij hem langs, maar Mats heeft er geen interesse in. Janine geeft hem haar kaartje mocht hij zich bedenken. De volgende dag wordt Janine gebeld door Mats. Hij wilt er toch aan meewerken. Mats vertelt het aan Rik, maar hij is er niet zo blij mee. Hij gaat naar Janine toe.

Janine raakt beledigt als Rik de reden vertelt waarom hij niet wil dat Mats meedoet aan haar podcast. Hij vindt het te riskant en is bang dat Mats wordt herkend. Als hij aan Mats vertelt dat hij de podcast heeft afgezegd, maakt Mats hem duidelijk dat hij Riks bescherming niet nodig heeft. Wanneer hij onderweg naar het kantoor van Janine is, komt hij haar tegen. Janine geeft aan dat ze het niet achter de rug van Rik om wil doen. Maar omdat Mats het te graag wilt, komt Janine met een ander idee. Namelijk om Rik uit te nodigen er tijdens het interview bij te zijn en het bij hun thuis te doen. Dit vindt Mats goed, dus begint Janine hem te interviewen. Nadat Rik een aantal keer heeft ingegrepen, hebben Janine en Mats een bijzonder gesprek. Ze krijgen ook veel positieve reacties. Maar als Janine thuis is, krijgt ze een berichtje van ene Lou Blok. Het blijkt de vader van Mats te zijn en hij wil weten waar hij is.

Stefano is wel toe aan iets leuks en besluit om naar Rik te gaan met Sinterklaas. Ludo biedt aan hem te brengen. Als hij naar boven wilt gaan met de lift, gaat de lift maar niet dicht en komt hij niet boven. Hij belt Rik op en die tilt hem samen met Bing naar boven. Naast Bing zijn Mats, Elisa en later ook Julian aanwezig. Stefano heeft het erg naar zijn zin met zijn vrienden en is de gangmaker van de avond. Wanneer hij midden in zijn verhaal zit, komt Ludo hem eerder ophalen dan verwacht. Stefano is lichtelijk teleurgesteld maar gaat mee. Als hij in bed ligt, krijgt hij een nachtmerrie. Hij wil zijn dagritme aanpassen om de sleur te doorbreken, maar komt hierdoor in conflict met het zorgpersoneel. Met het gevolg dat hij haar ontslaat. Ook tegen Elisa valt hij uit.

Brief van Margriet

Steef probeert voor Julian te verbergen dat hij wordt genegeerd. Als Steef en Julian aan het werk zijn in de Koning komen David en Pieter-Jan binnen. De jongens en met name Pieter-Jan doen erg vervelend tegen Steef. Julian vindt het niet normaal en neemt het op voor Steef. Steef is daar niet blij mee en schaamt zich. Wanneer hij thuis is, geeft Merel aan dat Julian de jongens vast niet zomaar naar huis heeft gestuurd en dat Steef veel beter af is zonder hun. Ze adviseert hem om nieuwe vrienden te zoeken. Dan komt Steef met het idee om een feest te geven, iedereen uit te nodigen en te kijken of ze hem nog negeren. Niemand komt opdagen, behalve 1 iemand. Een studiegenoot van Steef genaamd Sebas komt langs. Merel heeft een oogje op hem.

Jonathan wil dat Alex de onderste steen boven haalt wat betreft Margriet. Alex geeft hem een brief die Margriet voor hem heeft achtergelaten. Verslagen gaat hij naar Henk en Laura, waar hij het slechte nieuws vertelt. Henk leest de brief voor. Daarin schreef ze dat ze niet meer met zichzelf kon leven. Alex gaat langs Ludo om vragen te stellen, omdat hij naast Jonathan ook nog langs is geweest bij Margriet. Hij ontkent dat hij er wat mee te maken heeft. Jonathan reageert geagiteerd op onlinehaatberichten over Margriet en vertelt aan Merel wat hem werkelijk dwarszit. Hij voelt zich schuldig over dat hij niks aan haar heeft gemerkt en dat het allemaal niet klopt. Merel maakt hem duidelijk dat hij niet mag denken dat het zijn schuld is. Jonathan wordt door Alex uitgenodigd om naar het politiebureau te komen. Daar vertelt hij dat het forensisch onderzoek is afgerond, maar dat ze niks konden vinden dat wijst op iets anders dan zelfmoord. Het onderzoek wordt gesloten. Jonathan vraagt of ze bewaarders hebben gesproken. Alex bevestigd dit en vertelt dat hij ook de laatste bezoeker heeft gesproken. Jonathan is verbaasd, omdat hij dacht dat hij de laatste bezoeker was. Ineens krijgt Jonathan het door. Hij is ervan overtuigd dat Ludo is te maken heeft met Margriet haar dood.

Bewijzen verzamelen

Bing schrikt als Kaan hem weer wil spreken. Hij zegt dat Bing zich niet aan de afspraak heeft gehouden. Het blijkt dat in een ander filiaal van BOKS een kluis is leeggehaald. Bing beweerd dat dat niet kan en dat het een misverstand is. Kaan vertrekt en als hij Wies ziet staan bedankt hij haar dat ze niks tegen Kaan heeft gezegd. Even later zoekt hij Wies weer op. Hij heeft door dat Wies helemaal niet naar een bruiloft is geweest, zoals ze beweerde. Bing biedt haar aan om te helpen. Hij heeft plan: Wies mag de inhoud meenemen. Om dat te kunnen doen gaat hij de stroom uitschakelen, zodat de beveiligingscamera’s het niet doen. En vervolgens geeft hij Wies de loper van de kluisjes. Wies denkt erover na.

Bing bespreekt zijn plan met Luuk. De situatie wordt bemoeilijkt door Linda en haar plannen voor een romantische avond met hem, omdat ze een jaar samen zijn. Luuk maakt Bing duidelijk dat hij wel wat verzint. Tijdens hun romantische avond, krijgt Luuk een berichtje van Bing dat Wies het doet en hij zo snel mogelijk naar BOKS moet komen. Luuk verzint een smoes tegenover Linda en gaat weg. Eenmaal daar schakelt Bing de stroom uit en houd Luuk Wies in de gaten. Wanneer ze bij de kluisjes is, gaan Bing en Luuk ernaartoe. Wies schrikt als ze ineens achter haar staan. Bing maakt Wies duidelijk dat het geld terug moet en dat hij tegen haar heeft gelogen. Omdat ze alle drie van Kaan af willen, willen ze de hulp van Wies inschakelen om bewijzen te verzamelen.

GTST is van maandag tot en met donderdag om 20:00 te zien op RTL4. Op de hoogte blijven over GTST én meepraten? Word dan lid van onze Facebook-groep!