It Takes 2: Perfect? Music!

Het is zaterdag en dus weer tijd voor It Takes 2. In deze vierde aflevering zijn er nog maar zeven BN-ers over. Naast het duo optreden zijn er ook team optredens. De vierde aflevering werd geopend door team Romy. Zo stond Romy met Mika en Eva op het podium met Don’t Stop The Music. Het werd een geweldig goed optreden. Dit beloofde nog wat voor de verdere muzikale avond.

Daarna stonden Marieke en haar coach Trijntje klaar. Even was het onduidelijk of Marieke wel wilde zingen. Na vorige week leek Marieke het plezier in zingen te zijn verloren. Maar ze herpakte zich en zong het nummer Valerie. Wat heeft Marieke zich goed herpakt, dankzij Trijntje. Dit nummer leek heel goed bij Marieke te passen. Van de jury kreeg zij dan ook 23,0 punten, een prima start. 

Marieke kon bijna blijven staan. Want het teamoptreden van Trijntje stond op punt van beginnen. Haar team bestaat, naast Marieke, nog uit Jörgen en uit Leo. Samen zongen zij het bijzondere nummer Fuck You. In het begin leek dit niet echt gepast, maar het draait allemaal om de zang. Die was heel erg goed. Vooral de mannen lieten weer muzikaal van zich horen. Het was een leuk optreden van team Trijntje.

De Belgische Evi mocht weer optreden met Marcel. Samen zongen zij Cry Me A River. Dit werd misschien wel het bijzonderste optreden van de avond. Het leek bijna wel een film. De stemmen van Evi en Marcel passen heel erg goed bij elkaar. Als kijker werd ik er even stil van. De jury vond het optreden ook goed. In totaal kon Evi rekenen op 24,0 punten.

Het bleef even rustig. Mika en zijn coach Romy zongen het gevoelige nummer Perfect. Mika wilde nu wel eens meer van zichzelf laten zien. Hij liet horen dat hij een hele goede stem heeft. Maar de stem van Romy is ook perfect. Samen zongen zij het ontzettend goed. Misschien was dit dan ook wel het beste optreden van Mika tot nu toe. De jury beloonde Mika met 24,0 punten.

Maar het kon natuurlijk niet rustig blijven. Het werd nu wel even tijd voor een swingend optreden. Daar zorgde Jörgen en zijn coach Trijntje wel voor. Zij zongen samen net mooie Another Day. Dit werd een heel swingend en uptempo optreden. De stem van Jörgen is toch wel heel bijzonder. Hij wist zelfs het publiek mee te laten swingen. De jury beloonde hem dan ook met 24,5 punten.

Er was nog één teamoptreden. Het team van Marcel, bestaande uit Evi en Dionne, zongen I Just want To Make Love To You. Dit werd een heel mooi en bijzonder optreden. Dat Marcel kan zingen, wist ik wel. Maar wat een stem heeft hij zeg! Het draait nu wel niet om hem, maar ik wil daar wel even bij stil staan. Deze zanger kan werkelijk alles zingen, met gemak.

Als ik alle drie teamoptredens zou moeten beoordelen dan vond ik die van Romy het beste. Haar optreden met Mika en Eva vond ik heel sterk. De stem van Romy is echt heel bijzonder. Wie weet is het mogelijk om haar en Marcel als duo naar het Eurovisie Songfestival 2019 te sturen. Dat zouden zij heel goed kunnen volgens mij.

Leo mocht daarna het podium op. Samen met coach Trijntje zong hij het gevoelige Toen Ik Je Zag. Dit werd een heel intiem optreden. Leo zong dit nummer speciaal voor zijn vrouw. Die hield het na het optreden dan ook niet droog. Gevoelig, bijzonder en vooral heel erg goed. De jury was ook heel positief over het optreden van Leo. Hij kreeg in totaal maar mooi even 26,0 punten.

Misschien wel één van de mooiste nummers ooit; Love Runs Out van OneRepublic. Dit staat even los van deze blog. Dit nummer werd gezongen door Dionne en coach Marcel. Wat een té gekke versie werd dit zeg. Samen wisten zij een heel bijzonder optreden te geven. Misschien is dit wel de winnares van It Takes 2? Want wat was dit goed; sprakeloos. Gerard gaf voor dit optreden een 10! In totaal kwam Dionne uit op 29,0 punten.

Het laatste optreden was voor Eva. Zij mocht optreden met coach Romy. Misschien kwam het beste wel voor het laatst. Zij zongen samen met mooie nummer One Night Only. Het begon heel rustig, maar het ging al snel uptempo. De stemmen van Eva en Romy klonken fantastisch samen. Hier kon ook wel eens een winnares staan… Ik heb ontzettend genoten van dit optreden. Angela gaf dan ook een verdiende 10! In totaal kwam Eva uit op 29,0 punten.

Met dit laatste optreden belandden Marieke, Evi en Mika in de gevarenzone. Als eerste wist Evi zich te plaatsen naar volgende week. Zij kreeg 46 punten van het publiek. Daarna bleef het even spannend. Wie zou er doorgaan en wie niet? Met slechts 4 punten verschil wist Marieke zich te plaatsen voor volgende week. Het doek voor Mika gevallen. Persoonlijk vind ik dat heel erg jammer. Ik vond hem vanavond heel goed zingen. Een echte gezellige BN-er die ik zeker zal gaan missen.

Volgende week zijn er nog maar zes BN-ers over. 

Team Romy bestaat alleen nog uit Eva.
Team Marcel bestaat uit Evi en Dionne.
Team Trijntje is nog geheel intact en bestaat uit Jörgen, Leo en Marieke.

It Takes 2 is iedere zaterdagavond om 20.30 uur te zien bij RTL 4.

Tot volgende week!

Foto; William Rutten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *