Last Christmas van Wham! hoog in Single top 100

Het kersnummer, Last Christmas, van de band Wham! stijgt deze week in de Single top 100. Het populaire kerstnummer stijgt deze week maar liefst elk plekken. In de laatste editie van dit jaar staat Wham! op de vijfde plek. Dit heeft alles te maken met het overlijden van George Michael. De zanger overleed op Eerste Kerstdag aan hartfalen. Last Christmas heeft nu een zwart randje gekregen.

Niet alleen Last Christmas stijgt deze week. Ook de kersthit van Mariah Carey stijgt. Vorige week stond de zangeres nog op de derde plek. Deze week stijgt All I Want For Christmas door naar de eerste plek. In de week van kerst zijn de kerstnummers altijd weer populair. De kerstklassieker van Band Aid, Do They Know It’s Christmas Time, stijgt deze week door naar plek 29. Ook in deze kersthit is George Michael te horen. 

Door de nieuwe nummer één, is Clean Bandit hun eerste plek kwijt geraakt. Samen met Sean Paul en Anne-Marie staat Clean Bandit deze week op de derde plek met hun single Rockababy. De hoogste nieuwe binnenkomer staat deze week op de tweede plek. Daar komt Broederliefde samen met Emms nieuw binnen met hun single Het Is Een Feit.

Zangeres Shakira komt op de valreep van 2016 nog de Single top 100 binnen. Deze week staat Shakira samen met rapper Maluma op plek 90. Hier staat hun duet, Chantaje. Het is de tweede keer in korte tijd dat Maluma in de hitlijsten opduikt. Momenteel scoort Maluma een zomerhit met Ricky Martin. Zij brachten onlangs de hit Vente Pa’ Ca.

Dit alles blijkt uit de Single top 100 die wekelijks door DutchCharts online wordt gezet. 

Geef een reactie