LEGO Masters Australië: Star Wars en Kopje Onder
Bron: RTL

LEGO Masters Australië: Star Wars en Kopje Onder

Geschreven door Laatste update:

RTL 4 zond afgelopen zaterdag twee afleveringen van LEGO Masters Australië seizoen 2 uit. Eén opdracht voor de overgebleven Australische LEGO Masters in de dop kwamen voor de Nederlandse kijker weer bekend voor: Storm Troopers en Star Wars. Aflevering 9 was voor ons echter onbekend: de LEGO Bouwwerken moesten kopje onder!

Er zijn nog steeds evenveel teams als de vorige keer, vanwege een rekenfoutje bij Nine Network met de afleveringen, ze hadden er nog één over. Dus Jen en Jodie krijgen in aflevering 8 nog een kans! Die hebben ze wel gekregen, nadat ze vorige week Jay en Stani definitief eruit hadden geflitst met hun winnende polaroidcamera. 

May the Force of the LEGO-verse be with you

Hamish is duidelijk een fan van Star Wars, hij zou echt alles willen meenemen uit de Brick Pit. Trent ook, die draait compleet door, belandt terug in de tijd en wordt weer een jongetje van zes jaar. Vooral wanneer hij als eerste de speciale Star Wars Brick Pit binnenstormt – weliswaar niet als Stormtrooper. Danii heeft nog nooit van Star Wars gehoord. Zij even blij dat het geen eliminatie is en dat haar man Tim een (SW) nerd is – zoals ze dat zelf zegt. 

Er zijn wat verschillen met de Nederlands/Belgische versie van de Star Wars aflevering. De Austalische deelnemers hoeven geen Stormtrooper na te bouwen. Deze zijn er alleen voor de zenuwachtige sier en om de Brick Pit te bewaken tegen Hamish en Trent. Er is in deze versie niet alleen een Dark Side of een Light Side! Nee, wie Star Wars goed kent, weet dat er ook karakters zijn, die zich van beide niets aantrekken zoals de Mandalorians, die hun eigen weg hebben en de bounty hunters, die kiezen in hun eigen voordeel. De kandidaten moeten ook kiezen, maar weten van tevoren niet voor welke Side. Andrew en Damian staan aan de Grey Side. Zij winnen en doen daarmee dus precies dat wat in hun eigen voordeel ligt. En dat is … de volgende aflevering overslaan en direct in de finaleweek terecht komen! Ook duidelijk een verschil met onze NL/BE versie. Maar … de winnaars en eerste finalisten mochten hun Boba Fett figuurtje en hun gloednieuw Star Wars Bounty Hunter speelset niet mee naar huis nemen.

Water World

Hoe reageert LEGO op water? Daar komen de kandidaten al vlug achter als hun onder water thema bouwwerk kopje onder gaat. Eerst nog even dit. Andrew en Damian kunnen hun Golden Brick niet meer gebruiken, zij zijn al door naar de finaleweek en daarom moeten ze het in Hamish kluis achterlaten, voordat zij van hun vrije dag gaan genieten. Er blijven vier teams over en drie daarvan zullen straks door mogen naar de finaleweek. Spannende aflevering dus. 

Als het bouwwerk onder water komt, moet het verhaal tot leven komen en er geweldig uitzien. De bouwers krijgen er twaalf uur de tijd voor. Jackson en Alex bouwen Krablantis … gebaseerd op Plato’s Atlantis. Handig dat Alex thuis is de mariene biologie. Danii en Tim gaan voor de legendarische strijd tussen piraat en inktvis. Trent en Josh doen bijna hetzelfde, maar kiezen liever voor de mythisch, monsterlijke reuzeninktvis zonder snavel. Missertje volgens Alex, onze mariene bioloog. Jennifer en Jodie bouwen een zeemeermin … Ergens ook heel Deens natuurlijk. Het probleem is dat LEGO van ‘nature’ graag drijft. Dus een slanke zeemeermin à la Ariël, dat gaat ‘m niet worden. Ondanks de vroege waarschuwing van de Brickman, gaan Jenn en Jodie er toch mee door en gaan roemloos ten onder. We zullen hen niet terugzien in de finaleweek. 

Jackson en Alex echter hebben de verwachtingen van de Brickman rondom Krablantis overtroffen. Niet zozeer dankzij James Cameron en zijn Abyss onderzeeër, maar vanwege het standbeeld van de krab, die een andere plaats kreeg, zodat hun bouwwerk beter zichtbaar is geworden en tot zijn recht komt, met name de krab. Zij gaan door. Maar ook Trent en Josh en volgens mij gaat de Brickman daar ergens het water in, ik bedoel dus de mist, want zelf had ik eerder als nr. 1 voor de inktvis van Danii en Tim gekozen. Naar mijn idee was die veel mooier, grootser en grappiger, zeker met die piraat. 

Hoe het ook zij, het niveau ligt hoog. Er wordt flink gepresteerd en gebouwd. Dat belooft wat voor de finaleweek, die voor ons komende week wordt uitgezonden op RTL 4!

LEGO Masters Australië is deze zomer elke zaterdagavond te zien op RTL 4 om 20:00 uur.