LEGO Masters: The Force will be with you
Bron: RTL

LEGO Masters: The Force will be with you

Geschreven door Laatste update:

Er staat dan nog wel niks in de studio, maar het staat wel vast dat het over een film gaat. Een film waar Ruben duidelijk niet veel van afweet. Het valt de teams op de Brickroom leeg is. Als snel maken Stormtroopers, die de studio komen binnendreunen op de tonen van de Imperial March een einde aan de onduidelijkheid: Het thema van aflevering 7 is Star Wars.

Er zijn nog vier teams over en die zullen we de volgende keer opnieuw tegenkomen in de halve finale! Niemand zal naar huis hoeven, maar, laat Kurt weten, de kandidaten moeten het wel zien als een goeie oefening. De winnende team van deze avond wint iets, dat geen van de teams zouden willen missen. Maar is dat niet altijd het geval? Marcel wordt blij van de Stormtroopers, want hij is Scifi fan. Ernesto kan zijn geluk al helemaal niet meer op als hij ziet dat de Brickshop één en al Star Wars is met LEGO Yoda, Clones, Star Destroyers, X Wings, TIE Fighters en alle Star Wars minifiguren. Thuis heeft hij ook heel wat Star Wars LEGO staan, waar ook zijn kinderen dolgelukkig mee zijn. 

Stormtroopers nabouwen

Elk duo krijgt bij deze opdracht een lijfwacht aan de werkbank. Nee, een Stormtrooper model om die na te bouwen. Men moet vooral goed letten op het kleurgebruik. Nee, grapje. Voor wie het niet weet: een Stormtrooper is vooral wit en hier en daar zit ook wel wat zwart. Het belangrijkste is dat er straks vier duidelijke LEGO Stormtroopers worden gepresenteerd. 

Tijdens het bouwen probeert Marco Thomas en Roy college te geven over Star Wars. Best nodig, want Roy weet niet eens of deze Stormtroopers goeie of kwade zijn. Trouwe kijker Peter de Smet weet dit even genuanceerd uit te leggen.

En dat niet alleen. Er is zelfs een Easter Egg uit een Star Wars film in de uitzending verwerkt. Er stootte inderdaad een Stormtrooper zijn helm in de beginscène van Episode IV tegen een deurpost. 

Maar die informatie kan Roy en Thomas letterlijk gestolen worden. Geef hen maar gewoon de soundtrack van Beauty and the Beast. Ruben probeert in zijn eentje wat kennis op te bouwen over het Star Wars universum. Daarbij blijkt hij werkelijk niet thuis te zijn in de wereld van George Lucas. DZJEDDAI, zo spreek je Jedi uit Ruben, niet JEEDIE! 

Bij de beoordeling komen Bibi & Marcel en verrassend genoeg Thomas en Roy als de beste uit de Millennium Falcon. Nog verrassender is dat Roy, die eerder nog de onmogelijke vraag wist te stellen: "Wie is Darth Vader?" samen met Thomas deze ronde wint! Daarmee winnen ze ook tien minuten aan een extra college over Star Wars voertuigen van expert Star Wars modelbouwer Stefan Cembolista. Al zijn kennis zal hen kunnen helpen bij opdracht 2! Maar volgens één kijker is hij wat anders. 

Opdracht 2 die wil iedere LEGO Star Wars fan wel winnen

Brickmaster Jonathan zou zelf wel graag willen meebouwen en spelen met deze opdracht. Bouw een eigen Star Wars voertuig waarbij duidelijk wordt welke rol het heeft binnen dit filmuniversum en waarvan men meteen op kan merken: dit is duidelijk Star Wars! De teams loten wie voor de dark side en wie er voor de light side zullen bouwen. Wederom beslissen de minifiguren het lot. Maar tijdens het loten weet Ruben even niet wat hij moeten zeggen als Bibi Rey uit het LEGO doosje grabbelt. Waarschijnlijk had hij zijn Star Wars voor beginners, te vroeg naast zich neergelegd en was daardoor nog niet bij Episode VII aangekomen.

Hier volgen een aantal opmerkelijke gebeurtenissen tijdens deze tweede opdracht. Marco voelt zich toch weer een kind als hij als een blij ei in het Walhalla ... of moet ik schrijven Coruscant van de LEGO aan het bouwen is samen met zijn teammaat Ernesto. Kurt mist ze bij hun tafel. Ruben brengt Marco op een mooie manier weer in gedachten bij het andere kind uit huize Ten Hoff: zijn dochtertje Feia. De twee leraren bouwen overigens een Skav One. Een enorme afvalruimtevaartschip. Echt een speelgoedontwerp, lelijk zoals zo'n schip hoort te zijn en duidelijk Star Wars. 

Bibi en Marcel beginnen met goede moed aan hun Tripod Express en die goede moed blijft aanwezig de hele opdracht door. Beide zijn in hun element en Ruben probeert Bibi nog extra in haar element te laten geraken door op te merken dat de pods die ze maakt op accordeons lijken. Laat zij nu al jaren dit instrument spelen. Daarom komt Ruben met een muzikaal intermezzo dat de hele Star Wars vibe doorbreekt. 

Het is overduidelijk dat Roy en Thomas nog steeds geen flauw benul waar Star Wars nu over gaat. Roy was op internet op zoek gegaan naar de Darth Vader Mansion ... Hij had Kurt niet al te letterlijk moeten nemen. Toch is het draai effect waarbij Darth Vader omhoog komt, erg leuk gevonden! Thomas heeft met zijn taartpunten voor hun First Order bouwwerk ook niet echt bij het recht eind. Bij hem gaat het allemaal het ene oor in en het andere oor uit.

Jan en Julièn bouwen een enorme kruimeldief. De vraag die mij opkomt is, maar Marco en Ernesto bouwen toch al een afvalverwerkingsvoertuig? Rubens vraag is: "Hoe gaat die heten? K3?" Alle gekheid op een lightsaber. Hun bouwwerk mag er zijn, want hun ATBT, een verkenningsvoertuig met een lading aan Stormtroopers mag ook heel blijven en met hen mee naar huis. Zij zijn de winnaars van deze aflevering! Ernesto is toch een beetje jaloers. Al om die witte stoottroepen had hij en ik neem aan vele andere LEGO Star Wars fans, dit bouwwerk willen hebben. 

Nu is niet iedereen blij met deze aflevering en dat kan natuurlijk ... 

Maar weet wel dat Star Wars begin deze eeuw LEGO's redding is geweest. Zoek dat maar eens op! Volgende week wordt het pas echt spannend: op naar de halve finale! 

LEGO Masters is op iedere zaterdagavond om 20:00 te zien bij RTL 4.