LEGO Masters Australië: Finale week - deel 1
Bron: RTL

LEGO Masters Australië: Finale week - deel 1

Geschreven door Laatste update:

De finale week van LEGO Masters Australië verdeelt RTL over twee zaterdagen. Afgelopen zaterdag was ‘Challenge 10’ te zien. Deze aflevering gaat maar om één ding: het halen van de Grand Final! Trent & Josh, Adrew & Damian, Jackson & Alex en Tim & Danii zijn nog over en maken kans op die 10.000 dollar en de titel LEGO Masters Australia.  

Er staat een vlammende Harley van LEGO in de studio. Gemaakt door de Brickman en zijn team van acht LEGO bouwers in 135 uur. Werkelijk een kunstwerk om te zien. Doe het maar eens na. Of maak ‘m opnieuw. Hamish Blake heeft grijpgrage handje en laat de motor in steentjes uit elkaar vallen. Met die steentjes mogen ze bouwen wat ze willen. Het wordt smijten – wat al gebeurd is – en graaien: dat mogen de deelnemers doen. Herinneren jullie de buikschuiver van Marcel nog uit onze eigen LEGO Masters? Er zijn vijf minuten om te pakken wat de deelnemers willen en 3:55u om de Brickman te overtuigen dat zij het grote voordeel bij de volgende eliminatieopdracht waardig zijn. De Frenzy LEGO Snatching levert niet echt hilarische videomomenten op zoals bij ons. Dus Marcel, jij blijft wat mij betreft kampioen!

Alan en Jackson bouwen een jaren ‘80 Retro Videogame. Damian en Andrew wanen zich in Zuid-Amerika en zetten een Maya tempel neer met een Minotaurus als wachter. Er is dus ook nog wat Grieks/Kretenzische invloed. Grappig hoe zij LEGO minifiguur benen hebben getransformeerd tot de handen van het mythische monster. Josh en Trent hebben te veel gele steentjes, dus zij gaan voor de eierdief, die kippen besteelt van, heel verrassend, hun eieren. Danii en Tim maken een Feniks, die oprijst uit een vulkaan. Misschien omdat ze veel gele, rode, grijze en zwarte blokjes hebben? Ze winnen het voordeel in ieder geval niet, ondanks die bananen als klauwen. De bijna onmogelijke valse glimlach van de eierdief gebouwd met handje en worstje levert Trent en Josh het felbegeerde voordeel op voor de eliminatieronde. 

De volgende opdracht kennen we uit LEGO Masters Nederland/België van afgelopen seizoen: Dag en Nacht. De nieuwe bouwwerken in de woonwijken, in het industriegebied, in de openbare ruimte en in het zakenleven, moeten ’s nachts tot leven komen en op minifiguurschaal gebouwd worden. De winnaars van de vorige opdracht kiezen voor de woonwijk en bouwen er een spookhuis dat te koop staat. Wie van de LEGO fans zou het huis als set willen kopen? Ondanks dat het dag perspectief van Trent en Josh niet geslaagd is, ziet er ’s nachts toch spookachtig genoeg uit om door te gaan naar de finale. Ook Damians koepel op hun museum dat midden in de nacht geroofd wordt, is goed genoeg voor een finaleplaats. Jackson en Alex hebben het hoogste gebouw van allemaal: Megaschurkenfirma Bricksacon Systems. Bij deze opdracht komt het vooral aan op de technische vaardigheden en dit is behoorlijk doorslaggevend, want na twaalf uren van bloed, zweet en bouwen zijn er tranen voor Tim en Danii. Hun UFO kwam niet door het dak knallen zoals gehoopt en dat betekent: over en uit. 

Trent & Josh, Andrew & Damian en Jackson & Alex zullen in de finale strijden voor de titel van LEGO Masters en deze finale is komende zaterdag te zien om 20:00 bij RTL 4.