Michael Jackson wordt tien jaar na sterfdag herdacht

Het is vandaag tien jaar geleden dat Michael Jackson overleed en daarom wordt de King of Pop wereldwijd herdacht. Bij het graf van de legendarische zanger van Ben, Billie Jean, Thriller en Bad in de buurt van Los Angeles worden volgens zijn fanclub meer dan 10.000 rode rozen geplaatst.

In Nederland verzamelen de fans van Michael Jackson zich vanavond in de Melkweg in Amsterdam, waar singer-songwriter Bo Saris een eerbetoon aan de King of Pop brengt. In 2009, vijf dagen na het overlijden van Michael, organiseerde de soulzanger een ode aan de zanger in Paradiso.

België besteedt in tegenstelling tot Nederland wel op televisie aandacht aan de 10de sterfdag van Michael Jackson. De Vlaamse tv-zender VTM komt met een documentaire over het onderzoek naar de dood van de zanger. Drie hoofddetectives die het onderzoek leidden doen voor het eerst hun verhaal.

Jackson werd op 25 juni 2009 in zijn huis getroffen door een hartstilstand, waarna hij in het ziekenhuis om 14:26 uur overleed. Over de exacte oorzaak van de hartstilstand werd lange tijd gespeculeerd. In augustus 2009 werd officieel vastgesteld dat het te wijten was aan een overdosis propofol.

De documentaire van Telefacts Zomer is vanavond om 21:45 uur te zien op VTM.

Foto: Wikimedia Commons

Geef een reactie