Nieuwe zondagavond van RTL 4 met CMC gaat van start

MiljoenenjachtDe zondagavonden van RTL 4 scoorden niet veel kijkers. Iedere zondagavond zond de commerciële zender de Amerikaanse dramaserie Roots. Helaas keken hier vrij weinig mensen naar. De concurrentie was simpelweg te sterk. Vooral Heel Holland Bakt (Omroep Max, NPO 1) snoepte veel kijkers weg bij RTL 4. Maar nu lijkt RTL 4 er gebakken bij te zitten.

Vanaf vanavond is Linda de Mol terug met een nieuw seizoen van Miljoenenjacht. Het populaire spelprogramma is een kijkcijferkanon voor RTL 4. Maar nu staat Linda recht tegenover Heel Holland Bakt geprogrammeerd. De bak wedstrijd is alweer aan haar vijfde aflevering toe. Vorige week zondag keken er bijna drie miljoen mensen naar dit populaire programma. 

Direct na Miljoenenjacht zendt RTL 4 een nieuwe Nederlandse dramaserie uit. In Centraal Medisch Centrum (CMC) is het dagelijks leven in een ziekenhuis te volgen. In deze nieuwe dramaserie zitten veel bekende acteurs en actrices. Zo is onder andere Lieke van Lexmond in deze ziekenhuisserie te zien. Het is alweer even geleden dat Lieke als actrice te zien is geweest.

Jarenlang speelde Lieke de rol van Charlie in Goede Tijden, Slechte Tijden (GTST). Daarna heeft de actrice zich meer en meer gericht op het presenteren. Zo is zij te zien geweest in programma’s als Mijn leven in puin, TV Makelaar, Lelijke Eendjes en natuurlijk Idols (RTL 5).

Daarnaast is ook Victoria Koblenko in CMC te zien. Zij heeft ook de nodige ervaring als actrice. Zo is zij jarenlang te zien geweest als Isabella in GTST. Een andere GTST actrice die ook aan de cas is toegevoegd is Toprak Yalçiner. Zij speelde in GTST de rol van Nuran. Naast deze drie vrouwelijke actrices is er ook een mannelijke GTST acteur te zien. Acteur Kevin Hassing te zien in CMC. Hij speelde in GTST een kleine bijrol van (heel toepasselijk) dokter Ron.

Verder zijn onder andere Victor Löw, Renée Soutendijk, Hans Kesting, Bram van der Heijden en Susan Visser in CMC te zien. RTL 4 probeert met deze serie het succes van Medisch Centrum West te evenaren. Of CMC een kijkcijferkanon gaat worden is nog even de vraag. De concurrentie op de zondagavond is sterk. Maar met een spelprogramma als Miljoenenjacht voor je, zou het wel moeten gaan scoren.

Maandagochtend zal duidelijk worden hoeveel mensen er naar de nieuwe zondagavond van RTL 4 gekeken hebben.D Dan worden de kijkcijfers door Stichting Kijkonderzoek dagelijks op haar website gepubliceerd.

Miljoenenjacht is iedere zondagavond om 20.00 uur te zien bij RTL 4
Centraal Medisch Centrum (CMC) is iedere zondagavond om 21.30 uur te zien bij RTL 4.

Bekijk Miljoenenjacht terug via TVblik. 

Geef een reactie