GTST-blog: Janine gaat in gesprek met Nina
Bron: RTL

GTST-blog: Janine gaat in gesprek met Nina

Geschreven door Marietta Willems Laatste update:

Elke vrijdag blikt Marietta terug op de voorbije week in GTST.

Als Stefano aan Janine vertelt dat Nina was weggegaan na het optreden, geeft Janine aan dat ze Nina gaat bellen om met haar te praten. Stefano geeft haar het advies om geen oordelen of verwijten te doen, maar naar Nina te luisteren. Janine neemt dit mee en spreekt met Nina af in de Rozenboom. Ze gaan in gesprek en Janine geeft Nina de ruimte om haar verhaal te doen. Maar ze laat ook haar gevoel horen. Nina geeft aan dat ze geen steun kreeg van Janine en dat ze altijd de kant van Ludo kiest.

Ze moest wraak nemen op Ludo, omdat hij niet naar haar luisterde. Dan vraagt Janine aan Nina of het ooit nog goed gaat komen tussen hun. Later vertelt Janine aan Ludo dat ze een gesprek hebben gehad en alles naar elkaar hebben uitgesproken. Ze vertrouwt erop dat het uiteindelijk weer goed komt tussen haar en Nina. Maar Janine vertelt ook dat wat Ludo betreft Nina niet van gedachte veranderd. Ze wil geen contact. Ludo begrijpt niet dat ze wel Janine wilt zien, maar hem niet.

Bing krijgt een telefoontje van een bekend iemand die al jaren niks meer van zich heeft laten horen. Het is Monica, de moeder van Manu. Ze wil graag met Bing, dus ze spreken af in de Koning. Monica heeft haar leven weer op de rails gekregen. Ze is inmiddels zwanger van haar tweede kindje en al jaren gelukkig getrouwd. Nadat Bing heeft vertelt hoe het met Manu gaat, wil hij ook graag weten wat ze komt doen. Ze legt uit dat ze hem heel erg heeft gemist en hem heel graag weer wilt zien. Bing laat dit weten aan Nina en ze is bang dat Monica Manu terug wilt.

Maar Bing vindt dat ze haar misschien toch een kans moeten geven. Nina is het daar niet mee eens en zegt dat zij zijn moeder is, vanwege dat ze hem samen met Bing heeft opgevoed. Ze heeft geen behoefte om met Monica een gesprek te voeren en laat zit duidelijk weten aan Bing. Maar ze hebben nou eenmaal met Monica te dealen. Ze regelen een oppas voor Manu en Max en gaan naar de Rozenboom, waar ze hebben afgesproken met Monica. Ze hebben een fijn gesprek, totdat Nina hoort dat Monica in opdracht van Ludo de relatie tussen haar en Bing kapot moest maken.

Juwelen verkopen

Saskia krijgt van Henk een juwelenset die van haar moeder is geweest. Die mag ze dragen op de bruiloft. Saskia wil de sieraden verdelen en vraagt aan Merel en Demi welke ze willen dragen. Als Merel vraagt aan Saskia of ze al een vakantie voor zichzelf heeft geboekt, antwoord Saskia dat daar helemaal geen geld voor is. Maar dan verzint Merel een plannetje. Namelijk de juwelen verkopen, dat geld aan Saskia geven en neppe juwelen kopen zodat Saskia die kan dragen op de bruiloft. Wanneer ze dit plan aan Demi voorstelt, vind Demi dat dat een heel slecht idee is en Merel daarmee in de problemen komt.

Julian hoort ook van dit plan en wilt het niet hebben. Merel begrijpt dit niet en vind dat Julian blij moet wezen dat ze Saskia kunnen helpen. Merel zet door en laat Demi het geld zien. Als Saskia thuis is, komt Merel langs en zegt dat ze een verrassing heeft voor haar. Ze geeft het geld aan Saskia. Die vraagt zich af waar ze het geld vandaan hebt gehaald. Merel verzint dat ze het geld van de loterij heeft. Dan verzint Julian dat het gezin hun vakantiegeld heeft neergelegd. Saskia vindt het heel erg lief en bedankt hun.

Linda heeft voor de bruiloft van Henk en Laura een abc’tje bedacht en geeft de opdracht aan Julian, Saskia, Shanti en Rik om dit in te studeren. Maar zij zijn hier niet zo enthousiast over en gaan er zelf eentje maken. Als Saskia moe is en naar huis gaat, krijgt Shanti een telefoontje van de aannemer met het nieuws dat de voorgevel is gezakt in de Koning. Daardoor moet misschien de fundering worden vervangen en moet de Koning een tijdje dicht. Wanneer Julian thuis komt en Saskia op de bank ligt te slapen, maakt hij haar wakker. En dan vertelt hij aan haar het nieuws dat de Koning waarschijnlijk een paar maanden dicht moet. Saskia schrikt hiervan.

Maar Julian stelt haar gerust dat er nog helemaal niks zeker is. Als Julian en Saskia aan het werk zijn in de Koning, belt Saskia met Jonathan om erachter te komen hoe het contract geregeld is en wat hun rechten zijn. Julian zegt dat ze er wel uitkomen met Rik en Shanti, maar Saskia blijft bij haar besluit. Rik komt erachter, doordat hij het van Julian hoort. De volgende dag loopt Jonathan langs het huis van Rik en Shanti en vertelt Rik aan Shanti wat er aan de hand is. Shanti belt boos aan bij Julian en Saskia en wil weten waarom Saskia Jonathan heeft ingeschakeld.

Buitengesloten

Henk en Laura gaan samen op Tom passen. Ze maken het gezellig in huis. Wanneer Tom lekker aan het spelen is, begint het buiten te regenen. De was hangt nog buiten, dus Laura vraagt aan Henk of hij even wilt helpen om de was binnen te halen. Ze gaan naar het balkon, maar dan gebeurt er iets vervelends. Laura waarschuwt Henk nog dat hij moet letten dat de deur niet dichtvalt, maar dit gebeurt wel. Henk en Laura zitten opgesloten op het balkon en Tom zit in z’n eentje binnen. Henk belt Jonathan om te vragen of hij de deur open kan maken. Jonathan komt zo snel als hij kan en bevrijdt Henk en Laura. Als Demi Tom weer komt ophalen, vertellen Henk en Laura wat er gebeurt is. Demi vindt het goed dat ze het hebben gezegd. Door de kou en regen hebben Henk en Laura erg kougevat. Ze zijn er allebei ziek van geworden. Laura heeft zelfs hoge koorts.

GTST is van maandag tot en met donderdag om 20:00 te zien op RTL4. Op de hoogte blijven over GTST én meepraten? Word dan lid van onze Facebook-groep!