Opsporing Verzocht eenmalig vanaf locatie

Opsporing Verzocht verruilt op dinsdag 20 februari de studio in Hilversum voor het gemeentehuis in Landgraaf. Het nationale opsporingsprogramma van AVROTROS vraagt op deze plek extra aandacht voor het grootschalige DNA-verwantschapsonderzoek dat gehouden wordt omtrent de dood van Nicky Verstappen.

De 11-jarige jongen werd op 11 augustus 1998 levenloos aangetroffen in een dennenbosje op de Brunssummerheide, op ongeveer 1200 meter van het jeugdkamp waar hij verbleef. Nicky was toen al zo’n 40 uur vermist. 

Opsporing Verzocht blikt terug op de gebeurtenissen op de dagen rondom de dood van Nicky, met onder meer een interview met zijn nabestaanden. Het DNA-verwantschaponderzoek start vier dagen na de uitzending.

Er worden in totaal zo’n 21.500 mannen uitgenodigd voor deelname. Daarvan wonen er 17.500 in de omgeving van de Brunssummerheide; de Gemeente Landgraaf ligt in het hart van het onderzoeksgebied. Opsporing Verzocht hoopt daar met deze speciale uitzending een bijdrage aan te kunnen leveren.

Opsporing Verzocht dinsdag 20 februari om 21.20 uur bij AVROTROS op NPO 1

Foto: AVROTROS / Michel Schnater

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *