Petra Grijzen van BNR naar Radio 1

Petra Grijzen maakt vanaf juni de overstap van BNR Nieuwsradio naar Nieuws en Co op NPO Radio 1. Grijzen zal op vrijdag te horen zijn als presentator op andere dagen als verslaggever van De Bus, waarmee ze het land in gaat en ter plekke verslag doet.

Ze vervangt in die dubbelrol Nadia Moussaid, die naar Brandpunt+ vertrok. Lara Rense blijft de vaste presentator van Nieuws en Co. De NTR/NOS is heel blij een ervaren presentator als Petra Grijzen toe te kunnen voegen aan het Nieuws en Co team. Eindredacteur Barbara van der Klis:


“Petra is een goede interviewer en maakt al jaren met veel liefde en energie actuele aansprekende radio. Kortom een aanwinst voor de show.”

Petra Grijzen verheugt zich op haar nieuwe functie: “Bij BNR ben ik opgegroeid en heb ik met veel plezier het interviewen vanuit de studio geleerd. Bij Nieuws en Co ga ik nu het studiowerk combineren met De Bus, naar buiten. Iets wat ik al langer méér wilde doen. Mooi dus om die vormen van radiomaken te combineren. In een nieuwe journalistieke wereld waar ik andere journalistieke kanten kan ontwikkelen en nieuwe mensen ga ontmoeten. Ik kijk er naar uit!”

Foto: NTR / NOS

Geef een reactie