Recensie: Benidorm Bastards & de boefjes

RTL 4 komt met een nieuw programma op de zaterdagavond. Nou echt nieuw is het niet meer. Het gaat om Benidorm Bastards & de boefjes. De oudjes zijn terug voor een nieuw seizoen vol grappen met de verborgen camera. Dit keer krijgen de oudjes hulp van de boefjes, een stel jonge kinderen.

Zit je als kijker hier wel op te wachten? Om heel eerlijk te zijn, nee. Ik denk niet dat de kijker hier op zit te wachten. Toch blijven sommige grappen wel hilarisch. Dat komt ook vanwege de verborgen camera. Maar wil je als grote zender een programma als dit op de zaterdagavond hebben? Het zou beter zijn om met iets compleet nieuws te komen.Β 

Aan de intro is niets veranderd. Het deuntje is zelfs gelijk gebleven. Ook zijn een aantal oudjes van vorige seizoenen weer te zien. Je kunt je dan afvragen of die oudjes niet herkent worden. Of ze hebben alles in één keer opgenomen. Want het is nu soms wel heel erg geacteerd. Het komt niet meer zo spontaan over. In het allereerste seizoen was het nog spannend en nieuw.

Wat brengen de boefjes nu eigenlijk? Ook dit komt veel te geacteerd over. Zeker de scene waarin de boefjes willen dat drugs legaal moet worden. Dan sla je als commerciΓ«le familiezender wel de plank volledig mis. Ik denk niet dat ouders met kinderen hier om kunnen lachen. Voor een familiezender is een programma als Benidorm Bastards niet echt geschikt. Zeker niet om al om 20.00 uur uit te zenden.

Misschien is het een idee om vanaf volgende week eerst It Takes 2 uit te zenden. Daarna zou Benidorm Bastards prima passen. Of misschien kan het programma verhuizen naar RTL 5. Maar aan de andere kant, oudjes op jongerenzender RTL 5 zetten is ook niet echt een goed plan. Mannenzender RTL 7 zal er ook niet op staan te springen. Dus dan houd je alleen RTL 8 over. Daar zouden de oudjes van Benidorm Bastards zich prima thuis kunnen voelen.

Zou ik het programma aanraden? Nou nee. Het was vroeger leuk om naar te kijken. Maar nu is het allemaal zo voorspelbaar. Je weet van te voren bijna al wat er staat te gebeuren. Is het dan nog wel leuk? Er zal ongetwijfeld een publiek voor zijn. Maar niet voor op de zaterdagavond. Hiermee slaat RTL 4 de plank volledig mee mis. Maar echt.

Benidorm Bastards & de boefjes is iedere zaterdagavond om 20.00 uur te zien bij RTL 4.

Geef een reactie