Recensie: Paul Pakt Uit

Zaterdagavond ging het nieuwe programma van Paul de Leeuw, Paul Pakt Uit, eindelijk van start. Maar is het wel helemaal nieuw te noemen? Het decor is een knipoog naar het succesvolle programma, Mooi! Weer De Leeuw. Even leek het erop alsof je terug in de tijd was. Maar het is toch echt een nieuw programma.

De sfeer doet meteen denken aan het oude vertrouwde Paul gevoel. Want als er iets is waar Paul goed in is, is het wel een zaterdagavondprogramma in elkaar zetten. In Paul Pakt Uit zet de presentator allerlei mensen in het publiek in het spreekwoordelijke zonnetje. Dat levert hele mooie en bijzondere televisie op.

Als kijker merk je meteen dat Paul weer helemaal op zijn plek is. Wel is het even wennen dat er nu meerdere reclamebreaks te zien zijn. Want bij BNNVARA had je dat natuurlijk niet. Wanneer je eenmaal gewend is, neem je de reclame voor lief. Want het is immers een commerciële zender. Soms zoekt Paul ook wel de grens op, zoals de kijker van hem gewend is. Dat maakt Paul Pakt Uit ook erg fijn om naar te kijken.

Toch zijn er ook een paar kleine minpunten. Want niet alles kan natuurlijk fijn en mooi zijn. Cor Bakker zit niet achter de piano! De twee waren toch altijd onafscheidelijk, zo leek het. Ook een personage als Adje is niet aanwezig. Want dat mis je toch wel een beetje. Nu heeft Paul mensen in dienst die een mooi regenboogvest aan hebben. Alleen krijgen die niet veel tekst van Paul. Dus een nieuw typetje zal er wel niet in zitten?

Paul Pakt Uit heeft een goed gevoel voor humor. Het is echt ouderwets genieten van een zaterdagavondprogramma. Of iedereen hiernaar mag/kan kijken is een tweede. Soms is Paul wel een beetje grof. Soms is hij ook wel erg grof. De één kan daar natuurlijk beter tegen als een ander. Maar gelukkig heb je als kijker zelf een keuze om er wel of niet naar te kijken.

Ik kan het iedereen in ieder geval zeker aanraden. Paul heeft het nog steeds in zich. Nu is het te hopen dat er nog veel meer van dit soort mooie aflevering aan gaan komen. De komende zeven weken zit je als kijker bij RTL 4 in ieder geval goed.

RTL 4 heeft een hele gezellige zaterdagavond in huis. Met Kees & Co, Paul Pakt Uit en de TV Kantine is de gezelligheid weer terug in de huiskamers. Drie verschillende programma’s die allemaal prima bij elkaar passen. Of het ook een succesformule is, is nog even afwachten. Zondagochtend komen de kijkcijfers.

Paul Pakt Uit is iedere zaterdagavond om 20.30 uur te zien bij RTL 4.

Foto: William Rutten

3 comments on “Recensie: Paul Pakt Uit

 1. Gerard schreef:

  Gezellig?
  Heb het idee dat Paul op z’n best toch wel over de einddatum is.
  Programma boeide mij geen moment. Grapjes en gebbetjes waren niet
  echt leuk en het geheel van items werd lekker aan elkaar gebreid.
  Studio en decor zou intiem moeten zijn, maar maakte op mij de indruk
  van goedkoop en veel te krap. Verder denk ik dat sommige mensen
  achteraf toch wel spijt hebben van deelname. Item met begrafenis was zo
  amateuristisch en beroerd in beeld gebracht.
  Toch nog een beetje afzeiktelevisie.
  Over cameravoering moet de regie zich maar eens buigen.
  Paul de Leeuw is sensitief en heeft een geweldige stem en verdient meer en beter dan dit soort humor en programma’s
  En of dit nu de zaterdagavondinvulling is waar we naar uit hebben gekeken?
  Ik heb gezapt.

 2. Marieke Sluis schreef:

  Heb gisteren gekeken naar Paul pakt uit. Er was een trouwerij. Er werd enorm met rijst gegooid en een aantal mensen gleed bijna uit. Bij echte trouwerijen wordt geen rijst meer gebruikt maar worden bellen geblazen. Gebleken is nl dat rijst behoorlijk gevaarlijk is en enorme gladheid veroorzaakt. Typisch dat niemand bij jullie daar kennis van heeft.

 3. Els Verschoor schreef:

  Hij is weer helemaal terug en als vanouds grappig. Ik betrap me erop dat ik in mn eentje telkens hardop zit te lachen. Heerlijk!! Dat heb ik maar zelden bij andere programma’s. Mijn complimenten aan die gekke Paul.

Geef een reactie