RTL 4 en SBS6 leveren kijkers in

Zaterdagavond was het weer een strijd om de kijker. Waar werd meer naar gekeken? Werd het Ik hou van Holland (SBS6) of toch Dancing With The Stars (RTL 4)? De meeste mensen stemden gewoon af op Beste Zangers van NPO 1. Het muziekprogramma bleef stabiel met 1,1 miljoen kijkers. Daarmee staan de Beste Zangers op de derde plek in het kijkcijferoverzicht.

Ik hou van Holland begon vorige week nog met 1,1 miljoen kijkers. Gisteren zaten er nog 964.000 mensen klaar voor het spelprogramma van Linda de Mol. Het dansprogramma van RTL 4 wist 801.000 kijkers te bereiken. Dat zijn er minder dan een week eerder. Toen keken er namelijk nog zeker 976.000 kijkers.

Later op de avond scoorde Dit was het nieuws 862.000 kijkers. Dat zijn er iets minder dan een week eerder, toen er nog 864.000 mensen keken. Echt Waar?! Leverde ook wat kijkers in. Vorige week startte Jan Versteegh met 830.000 kijkers en gisteren keken er 643.000 mensen naar het spelprogramma.

RTL 4 had de hele avond vol staan met Dancing With The Stars. De eerste BN’er die de dansshow moest verlaten, werd schrijfster Heleen van Royen. Zij ontving de minste punten van de jury en van de kijkers thuis. Rond de klok van 22.30 uur was het tijd voor Taboe. Helaas weten maar weinig mensen het programma te vinden. In totaal keken er maar 329.000 mensen.

In de vooravond moest Kassa ook kijkers inleveren. Het consumentenprogramma werd bekeken door 811.000 mensen. Een week eerder ging Kassa het nieuwe seizoen van start met 1,0 miljoen kijkers. Er werd onder aandacht besteed aan internetoplichting. Het komt vaak voor dat consumenten worden opgelicht. Renze Klamer zette de Belbus in om een deur te laten repareren. Dat bleek nog vrij lastig te zijn, want de gedupeerde consument wachtte al meer dan een half jaar.

Dit alles blijkt uit de kijkcijfers die Stichting Kijkonderzoek dagelijks op haar website publiceert.

Je kunt Dancing With The Stars terugkijken via Gids.tv

Foto: Tom Cornelissen

Geef een reactie