Sterren op het doek keert terug              

Het schilder programma, Sterren op het Doek, komt weer terug op televisie. Dat maakte Albert Verlinde bekend in 6 Inside. Omroep Max-baas Jan Slagter bevestigde het nieuws woensdagavond. Het programma is ruim vier jaar niet meer op televisie te zien.

Presentatrice Hanneke Groenteman vond het wel genoeg en keert niet terug. Volgens haar waren de ‘a-sterren’ op. Maar het programma krijgt wel een nieuwe presentator, Özcan Akyol. Wanneer het nieuwe seizoen weer op televisie te zien is, is nog niet bekend gemaakt.

In Sterren op het Doek staat één Bekende Nederlanders (BN-er) centraal. Vervolgens is het de opdracht aan drie schilders om de BN-er na te schilderen. Daarna is het de lastige keuze voor de BN-er om één van de drie schilderijen als winnaar uit te roepen. Soms zijn de BN-ers verbaasd om zichzelf op een schilderij te zien. Gelukkig zijn ze soms ook ontroerd door het schilderwerk.

Schilderen op televisie is weer helemaal hip. Zo heeft de NTR een televisie hit te pakken met Project Rembrandt. In het programma wordt gezocht naar de beste thuis schilder. In feite is het een soort kopie van Heel Holland Bakt, een succesvol programma van Max. De zesde aflevering van Project Rembrandt is aanstaande zondagavond weer te zien om 21.20 uur op NPO 1.

Foto: Max

Geef een reactie